Noutăți

A trecut un an de cand m-am întâlnit cu președintele parlamentului norvegian Olemic Thomessen, așteptând la aceeași coada.

In România, oamenii stau la cozi imense pentru pașapoarte in toata tara. In Neamt am contribuit la ameliorarea situației. Mereu se poate mai bine.

In fata legii si a serviciilor publice toți suntem egali. Sper ca si cei care se cred deasupra legii sa înțeleagă acest lucru măcar in ultimul ceas.
... Mai multMai puțin

Zilele acestea ma aflu in Arendal (Norvegia), unde pentru 4 zile vor fi prezenti politicieni de top din tara scandinavă, reprezentanți ai societății civile si reprezentanți ai sindicatelor din toata tara. Scopul întâlnirii este de a dezbate cele mai importante provocări ale tării si cele mai bune soluții pentru întreaga societate privind politici publice, mediu înconjurator, terorism... you name it. Stau la coada pentru dezbaterea la care participa toți liderii partidelor de tineret. Cine sta la coada in fata mea? E președintele parlamentului norvegian, Ole Michael Thommessen care asteapta ca toata lumea. Si nu, nu este an electoral. Domnule Tariceanu, coboram si noi printre oameni? Mai multă deschidere. Mai multă transparentă.

Vezi pe Facebook

Descoperite de colegul meu Claudiu Nasui:

Daca nu ai cazierul curat nu poți sa faci curat dupa senatori si deputați in Parlamentul României.

In schimb poți deveni parlamentar chiar daca ai cazierul pătat.

Curat murdar, sistemul!
... Mai multMai puțin

E bine că parlamentul României are grijă de cine face curat în clădire. Să nu cumva să aibă dosar penal. Vă dați seama ce rușine ar fi să avem pe cineva care face curat cu dosar penal în Parlamentul României? #InTaraLuiDragnea

Vezi pe Facebook

In alte tari se poate vota pe strada cu o luna inainte de data alegerilor. De exemplu in Norvegia.

Anul acesta alegerile parlamentare in Norvegia sunt pe 11 septembrie. Începand cu 10 august oamenii vor putea vota pe strada. Indiferent de adresa lor permanenta.

Asemenea inițiative întăresc procesul democratic si elimina eventuale cozi.

Ce presupune aceasta inițiativa?

Înseamnă viziune si digitalizare.
Digitalizare avem si in România. Nu destula, dar avem. Ne mai trebuie viziune.

Abia astept sa înceapă sesiunea parlamentara si sa lucrez cu colegii mei din USR la o noua lege electorală.

Sper ca aceasta lege sa includă si măsuri care sa asigure flexibilitatea votului ca in exemplul de mai sus.

Se poate in Norvegia unde peste 85% din populație are încredere in parlamentari, trebuie sa arătam ca se poate si in România.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Al doilea sms primit de la Liviu Dragnea.

Intenționează convocarea unei sesiuni extraordinare peste 3 zile.

Va anunț de pe acum ca nu voi putea sa particip. Sper sa nu ne luați prin surprindere cu deciziile pe care le veți lua in mod extraordinar, domnule președinte!

De asemenea spre deosebire de sesiunea extraodinară din ianuarie pe care ați inițiat-o dar la care nu ați participat, sper sa participați la aceasta sesiune.

Lumea e la munte si la mare, in mijloc de vara asta mai lipsea.

Oare ce e asa de urgent de nu mai poate astepta inca 4 saptamâni?

Aflam acuși.

PS: Da, as fi participat fara discuții la aceasta ședinta daca in acea zi motive obiective nu m-ar tine departe de București.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi este ziua de naștere a lui Dacian Cioloş.

Ii spun din inima: La multi multi ani si multă putere de munca!

Nu il cunosc personal pe acest domn, dar știu ca a fost premierul celui mai dinamic guvern din ultimii 27 de ani.

USR si RO100 sunt doi plămâni ai aceleași forte reformiste din România. Sper cu sinceritate ca in curand vom fi un singur trup.

Da, imi doresc ca USR si RO100 sa se unească.

Da, dupa unire imi doresc sa rămânem impreuna o forța politica care are un mesaj reformist pentru întreaga Românie, nu doar pentru o nisa restrânsă din electorat.

Da, vreau ca Dacian Cioloș sa fie propunerea noastră de prim ministru la urmatoarele alegeri parlamentare.

Da, avem nevoie in politica de echilibrul lui Dacian Cioloș. O altfel de politica nu înseamnă doar lipsa corupției ci si: comunicare buna, lipsa arogantei si disprețului fata de cei care nu sunt de acord cu tine, si capacitate de a negocia spre binele comun al cauzei in care crezi.

Multe din aspirațiile mele de mai bine sunt reprezentate de catre acest domn.

Sper sa ne intalnim intr-o zi si sper de asemenea sa lucram impreuna in viitor.

Aniversare placuta sa aveți stimate domn!

Foto: Hotnews.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Claudiu Nasui, deputat USR, despre minciunile marca PSD:

- creste impozitarea salariilor mici si part-time.

Cei mai săraci au de suferit. Cine mai precis?

Grupuri sociale vulnerabile, multi studenți, persoane care lucrează cu jumatate de norma.
... Mai multMai puțin

PSD a mințit în campanie când a spus că nu crește impozitele. Mai mult, domnul Dragnea și premierul său au mințit săptămâna trecută când au reafirmat același lucru. PSD a încercat să crească impozitele pe muncă prin amendamente dar nu a reușit (goo.gl/z1ZBiM). Iar acum guvernul Tudose vine cu o propunere de OUG prin care crește impozitarea pe munca cea mai slab plătită. Guvernul PSD vrea să introducă un prag minim de calcul a contribuțiilor obligatorii. Practic, orice muncă cu timp parțial urmează să fie impozitată minim la nivelul de normă întreagă a salariului minim. Dintr-un calcul simplu rezultă că la nivelul salariului minim, cineva care muncește în prezent cu două ore pe cartea de muncă va avea de plătit impozite de 2,59 de ori mai mari. Cineva care muncește 4 ore, va fi impozitat de 1,45 ori mai mult decât acum. Mai țineți minte când ne promitea doamna Vasilescu că dacă cresc salariile la stat vor crește și salariile din privat? Evident că nu are cum să se întâmple asta pentru că salariile de la stat sunt plătite din taxele și impozitele plătite de cei care lucrează în economia privată. O simplă lecție de finanțe publice elementare i-ar arăta acest trist adevăr. De unde credeați că vin miliardele pe care PSD le alocă prin notoriul PNDL? De la dumneavoastră. De unde vin banii pentru creșteri fantastice de salarii la stat? Tot de la dumneavoastră. Cei care munciți și plătiți printre cele mai mari impozite pe muncă din Uniunea Europeană. #Minciuni #Impozitare #PovaraFiscala #CiumaRosie

Vezi pe Facebook

Aflu de pe Adevarul ca se consuma multi bani pe achiziții publice pentru Parlament. Unele cheltuieli sunt justificate, altele mai putin, altele deloc.

Pe la mijlocul lui iunie am făcut aceste fotografii. Mai multe luni la rând am observat ca la mai multe bai din parlament hârtia igienica este de fapt un sul de șervețele tăiat in doua cu o foarfeca. Nu am vrut sa postez atunci nimic, chiar daca mi se părea tare ciudata chestia.

Nici acum nu imi cade bine sa postez asemena detalii, dar cred ca e groasa rău.

Adică de undeva se scurg fie bani, fie produse, de am ajuns sa folosim suluri de hârtie tăiate in doua cu foarecul cand totusi la parlament se folosesc 116.000 de euro pentru hârtie igienica si produse sanitare.

Nu am nicio dovada, dar bănuiesc ca cineva umfla facturile sau pleacă acasă cu hârtia.

E rușinos rău de tot. Daca am ajuns la nivelul acesta de mișmașuri mărunte, ce se întâmpla cu investițiile unde nu putem cuantifica si verifica direct achizițiile?

Păcat ca in vacanța parlamentara nu se pot scrie interpelări. Am început deja sa imi notez mai multe.

m.adevarul.ro/news/politica/pe-toaca-parlamentul-banii-publicilimuzine-lux-1-milion-euro-cafetier...
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Avem proaspat înscrise în Lista Patrimoniului Mondial (UNESCO) pădurile virgine de fag de la Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beușnița, Domogled-Valea Cernei (Caraș Severin), Masivul Cozia, Lotrișor (Vâlcea), Codrul secular Șinca (Brașov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groșii Țibleșului, Strâmbu Băiuț (Maramureș).

S-a petrecut la Cracovia acum o saptamana. Seful delegatiei romane a fost colegul meu senatorul USR Vlad Alexandrescu, membru al comisiei de cultura de la Senat.

Le avem protejate sub egida UNESCO, dar tot noi trebuie sa le pazim.
Haideti sa fim vigilenti cu tezaurul verde al Romaniei.

Nu uita, de fiecare data cand vezi actiuni suspecte legate de furtul de lemn sau taieri abuzive trebuie suni la 112.
... Mai multMai puțin

Am obținut azi la Cracovia o mare victorie pentru România: am înscris în Lista Patrimoniului Mondial (UNESCO) pădurile virgine de fag de la Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beușnița, Domogled-Valea Cernei (Caraș Severin), Masivul Cozia, Lotrișor (Vâlcea), Codrul secular Șinca (Brașov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groșii Țibleșului, Strâmbu Băiuț (Maramureș). Am condus delegația română la cea de-a 41-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial de la Cracovia. Deși propunerea IUCN fusese până în ultimul moment de amânare pentru obținerea de noi date („deferral”), am desfășurat pe parcursul celor cinci zile pe care le-am avut la dispoziție, împreună cu șefii de delagații ale țărilor implicate, o intensă activitate de lobby și mobilizare, astfel încât am reușit să-i convingem pe reprezentanții celor 21 de țări din Comitetul Patrimoniului Mondial să accepte înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial. Este o mare victorie pentru conservarea pădurilor de fag din România, o lovitură hotărâtoare dată tăierilor de păduri ilegale și un mare pas înainte către a obliga autoritățile românești la îmbunătățirea managementului pădurilor, un capitol neglijat sau supus de-a lungul anilor unor nenumărate abuzuri. Noua înscriere are un caracter în serie, transnațional și cuprinde 63 de componente în 12 țări. Este vorba de o extindere a poziției “Primeval Beech Forests of the Carpathians and the Ancient Beech Forests of Germany”, deținută până în prezent de Germania, Slovacia, Ucraina, sub numele modificat de "Ancient and Primeval Beech Forests of the Carpathians and Other Regions of Europe". Făgetele adăugate reprezintă un exemplu excepțional de păduri care nu au suferit nici o intervenție umană perturbatoare de-a lungul istoriei și stau mărturie pentru modelele și procesele ecologice cele mai complete și mai cuprinzătoare de specii pure și mixte de fagi europeni ce s-au dezvoltat în condiții diverse de mediu. Ele conțin un rezervor genetic important de fagi și multe specii asociate sau dependente de aceste habitate silvice, având o valoare unică sub aspect științific, educativ, ecoprotectiv și al biodiversității. Pădurile virgine sunt ultimele zone în care natura supravieţuieste în forma sa pură, fără niciun fel de intervenţie umană. Aceste păduri sunt ecosisteme stabile, în care trăiesc până la 13.000 de specii, și ele reprezintă 65% din pădurile virgine rămase pe continent (exceptând Rusia). Aș vrea să mulțumesc aici următoarelor persoane: Cristiana Pașca Palmer, pentru a fi inițiat fără ezitare în 2016 măsuri de reformare a sistemului forestier și pentru a fi finalizat o legislație fermă pentru inventarierea și punerea sub protecție a tuturor pădurilor virgine din România, profesorul Iovu-Adrian Biriș pentru coordonarea dosarului României, Erika Stanciu pentru a-l fi urmărit, Adrian Cioroianu, Delegatul permanent al României pe lângă UNESCO și Irina Iamandescu, membră a delegației României la Cracovia. Petiția semnată de European Beech Forest Network Association (pe care mulți români au semnat-o) a constituit un argument important, precum și așteptarea a zeci de mii de cetățeni ai Europei care doresc să ne putem bucura mai departe de resursele naturale moștenite, să le protejăm și să le transmitem cât mai intacte generaţiilor următoare. Puteți vedea filmul (7 min.) pentru nominalizare aici: www.youtube.com/watch?v=u-ScUvhTLcs&feature=youtu.be

Vezi pe Facebook

Avem nevoie de mult mai mult jurnalism de investigație. In România multi politicieni au afaceri ascunse departe de lumina reflectoarelor.

Banul public este sursa îmbogățiților peste noapte. Noi toți contribuim la banul public.

Avem nevoie de jurnaliști independenți peste tot in tara. Mult mai multi decât avem acum.

Săptămana aceasta Rise Project a scris despre afaceri suspecte aparținând atat politicienilor de la PSD cat si de la PNL.

Da, le-am donat bani pentru a le permite sa continue aceste investigatii fata de toți cei care fura din banul public din România.

225 lei. Nu e mult. Dar daca facem asta cat mai multi, a patra forța din stat va fi mai eficientă si mai puternica.

Imi voi face din asta un obicei.
... Mai multMai puțin

Reporterii RISE au nevoie de voi! Vă mulțumim că ne ajutați cu informații și donații! www.riseproject.ro/donatii

Vezi pe Facebook

Dragi prieteni,

Începand de luni am intrat in concediu. In următoarea perioada voi fi mai putin activ pe FB si voi petrece mai mult timp alături de cei dragi.

Va urez o vara frumoasa alături de prieteni si familie.

PS: asta nu inseama ca nu sunt la curent cu ce se întâmpla in tara si in lume;)
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Transparenta financiară:

9.150 lei pe luna este venitul net al unui parlamentar. De la 1 Iulie.

De ce sa incepem reforma salarială cu dublarea salariilor parlamentarilor?

De ce nu cu dublarea salariilor profesorilor?
De ce nu cu dublarea salariilor medicilor si asistenților?
De ce nu cu dublarea salariilor personalului din MAI?

Va rog eu mult, adresați aceste întrebări si bunicilor si matusilor si unchilor care voteaza PSD si nu se uita la altceva decât ANTENA 3.

PSD nu este nici de partea pensionarilor si nici de partea bugetarilor.

PSD este de partea privilegiaților care vor mai multe privilegii.

Foto: Epoch Times Romania
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

De veghe la înmânat bilele.
Săptămana trecută a fost fraudat votul cu doua bile.

Sper sa nu se intample astazi.

Cu aceasta procedura de vot ma simt aparținând Evului Mediu.

Hai modernizare!
Poate dupa vacanța parlamentara.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Audierea miniștrilor Olguta Vasilescu si Gabriel Petrea, propuneri pentru Ministerul Muncii si Justiției Sociale si a Ministerului pentru Dialog Social. ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

In direct:

Audierea propunerii PSD pentru poziția de ministru al culturii in cabinetul TUDOSE, domnul Lucian Romascanu.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Senatorul Lucian Romașcanu este propunerea PSD pentru șefia Ministrului Culturii din Guvernul Tudose.

Maine intre 11.00 si 11.30 va avea loc audierea noului ministru.

Daca aveți întrebări mi le puteți adresa aici si eu i le voi adresa maine in măsura in care timpul imi va permite.

Sursa foto: ziare.com
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi ar fi trebuit sa fie ultima ședinta de plen la Camera Deputaților pe aceasta sesiune parlamentara. Nu va fi ultima.

PSD o coace din nou.

Astazi la punctul 8 pe ordinea de zi a fost proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacantei parlamentare.

In alte cuvinte sa legifereze in lipsa parlamentului. Adica fara dezbateri si fara opoziție.

Un fel de ordonanța nr 13 pentru perioada de vara.

Stam cu ochii pe guvern. Nu știm ce anume vor face obiectul ordonanțelor din vara aceasta.

Pana atunci urmează audierea miniștrilor noului guvern PSD, contestați de însuși PSD prin raportul Valcov.

Acolo va fi circ cu acte in regula.

Adică vom cita din criticile lor pentru oamenii pe care PSD ii contesta acum o săptămana si pe care acum încearcă sa ii repună in funcții.

Va ținem la curent!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Mihai Tudose este propunerea PSD pentru funcția de premier al României.

Este oare inoportun sa spun ca se putea mai bine?

Are doctoratul plagiat.
A fost ministru ineficient in doua guverne.

Recompensa: numirea in funcția de premier.

Asa arata meritocratia a la PSD.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 an de opoziție reala in București.

Atat la consiliul primăriilor de sector cat si in CGMB.

Maine. 15.30. Cinema PRO.

Sărbătorim.

1 an în sistem: ce am învățat într-un an în opoziție
... Mai multMai puțin

1 an în sistem: ce am învățat într-un an în opoziție

iunie 25, 2017, 3:00pm - iunie 25, 2017, 5:00pm

Se împlinește un an de când Uniunea Salvați Bucureștiul a reușit, cu votul vostru, să ocupe 54 de locuri în consiliile locale ale sectoarelor și în consiliul general al Capitalei. N-am reușit încă să „salvăm Bucureștiul”, dar am făcut o breșă în monolitul politic care a ținut până acum cetățenii la ușa sistemului. Am intrat în politică și am aflat cum gândesc și acționează EI, în defavoarea NOASTRĂ, a tuturor. Am transmis în direct ședințele de consiliu, ca să puteți fi și voi cu noi acolo, și uneori am luat palme și înjurături pentru asta. Am înregistrat mici victorii de etapă, dar marile schimbări, așteptate și de noi, și de voi, sunt încă departe. Vă invităm, deci, la primul nostru raport public. După primele 365 de zile în legislativul Capitalei vrem să vă arătăm și vouă cum a fost și să vă spunem ce se poate face în continuare. V-am promis în campanie o administrație transparentă și, atât cât ne-a stat în putere, am reușit. În ciuda tuturor piedicilor, suntem încă acolo și vom rămâne. De aceea avem nevoie să ne fiți alături în continuare. Cu ce vă așteptăm la raport: 1) Ce au făcut consilierii USR București într-un an de mandat 2) Cum funcționează în teorie și în realitate Primăria Bucureștiului 3) Experiențele personale ale liderilor USR din fiecare sector al Capitalei 4) Dăm cuvântul invitaților din societatea civilă, ca să ne critice 5) Întrebări și răspunsuri Intrarea va fi liberă, nu avem polițiști locali la intrare 😉 Pentru că limita sălii este, însă, de 500 de locuri, și n-am vrea ca poate tocmai doamna primar Gabriela Firea sau colegi de-ai ei din primărie să nu apuce un loc pe scaun, am pregătit și un formular pe care vă invităm să-l completați pentru a participa: usr-bucuresti.ro/1-an/ Vă așteptăm!

Vezi pe Facebook

Sânziene in Piatra Neamt.
Cu bicicleta.

Îmbrăcat in costumul popular impreuna cu pietrenii de la Masa Critica.

Acesta a fost codul vestimentar cerut pentru turul de astazi.

Plăcinte si apa minerală la sfârșit.
Natura. Oameni faini si deschiși.

Va urez tuturor un weekend plăcut.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Dupa cum v-am spus astazi urma sa am o intalnire la Prefectura Neamt:

M-am intalnit cu domnul subprefect Jugan Iulian si cu comisarul sef al Directiei Pasapoarte Neamt, domnul Roman Constantin.

Starea de fapt.

Ce avem:

- trei ghisee functionale cu 14 angajati.

Program de lucru:
luni- vineri: 08.30-16.30
joi 08.30-18.30
sambata: nu este program de lucru cu publicul (rezolvarea cererilor)

Date importante:

lunile ian-feb: 1200-1500 de solicitari pe luna
lunile iulie-august: peste 5000 de solicitari pe luna.

In aceasta situatie, personalul este total depasit.

Solutii care se vor pune in aplicare:

Pe termen scurt:

- suplimentarea personalului cu inca 2 persoane de la IPJ Neamt
- deschiderea unui nou ghiseu de lucru, intre 15 iulie-1 august.

Pe termen lung:

- angajarea a inca doi ofiteri permananeti: primul concurs in august-septembrie, al doilea in 2018

Pentru a acoperi nevoile actuale ar mai trebui suplimentat cu inca 8 ofitieri, si inca 4 ghisee. Acest lucru nu se va intampla in viitorul apropiat.

Pentru informatii de tot felul intrati va rog pe www.pasapoarteneamt.ro, si la numarul de telefon: 0233218230.

In judetele unde se fac programari online: fac parte dintr-un program pilot din tara. Functioneaza in parte: oamenii se pot inscrie in mai multe judete simultan, deci pot exista abuzuri. La Neamt se astepata rezultatele acestui program pilot.

Au prioritate copii, bolnavii (grav bolnavi) si batranii.

Doua informatii foarte pretioase, pentru a evita aglomeratia:

- pentru romanii din tara: incercati sa solicitati pasapoarte in alta perioada decat lunile iulie-august

- pentru romanii din strainatate: inmanati cerere de pasaport la consulatele si ambasadele Romaniei din strainatate; pasapoartele vor fi trimise oriunde in tara cat si in strainatate.

O vorba sincera:

Da, cred ca se fac eforturi sa se amelioreze situatia, dar nu cred ca va fi posibil si de impact vara aceasta.

Sper ca aceste informații sa va ajute. Voi urmări in urmatoarele luni acest proces. Sper sa se îmbunătățească. Măcar putin.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Sute de mii de romani se întorc acasă.

Unii in concediu, altii pentru a-si schimba pașapoartele.

La Secția Pașapoarte a Poliției Piatra Neamt, se așteaptă de la ora 4 dimineata pentru a prinde o poziție pe o lista alcătuită pe loc de catre cei care stau la rând.

Acum scurt timp am primit aceste fotografii făcute la ora 04:20.

In secolul 21, cand ar trebui sa putem face rezervări online, cunosc oameni care se trezesc la ora 02.30, cu copii mici, pentru a merge la Piatra Neamt pentru a-si face pașaport.

Este o mare bătaie de joc care ar trebui sa înceteze.

Avem nevoie de:

- un sistem funcțional de programări online,
- suplimentarea personalului de la Secția Pașapoarte
- program prelungit pe cele 3 luni de vara

La ora 12.30 ma voi intâlni cu subprefectul de Neamt pentru a-i semnala aceasta problema si pentru a găsi soluții impreuna la aceasta provocare.

Puteți scrie aici gândurile voastre si eu i le voi transmite.

Toți romanii ar trebui sa aibă acces egal la serviciile oferite de catre instituțiile de stat.

Eu ma voi zbate pentru a rezolva problema de la Secția Pașapoarte Neamt.

Va tin la curent despre ce voi discuta cu subprefectul de Neamt.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Împărțirea bilelor.
Si număratul.

De paza.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Cate doua bile de om.

De paza. Eu la înmânarea bilelor, colegii mei din USR cu ochii pe urne.

Fara frauda.

Senatorii stau la rând. Deputații la sfârșit.

Ma obosește aceasta lipsa de încredere.
Cand ne mai schimbam?
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Moțiune de cenzura: PSD da in cap PSD.

Astazi voi fi paznic la înmânarea bilelor de vot.

Inainte de începerea procedurii de vot împărtășesc cu voi ce se discuta in plen.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Doua televiziuni "mint ca la meteo."

PSD nu negociază cu USR.

Nimic mai fals.
Nu ne compromitem.

Rămânem pe poziții.

Maine PSD va lovi in cap PSD.

Indiferent care facțiune va rămâne la putere, USR va fi la fel de critic fata de comportamentul lor lipsit de responsabilitate.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Aflăm de la Antena 3, pe surse, că trei dintre colegii noștri din USR vor vota mâine la moțiune. Dezmințim foarte clar această intoxicare PSD.

Este remarcabilă acuratețea surselor imaginare folosite de Antena 3, din moment ce livrează știri despre acțiuni ale parlamentarilor USR pe care nici unul dintre ei nu le știu sau nu le intenționează.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Plen ieri - ioc.
Plen azi - ioc, asteptam de 40 de minute.

Nu e nimeni la prezidiu. Asteptam in sala.
Secretari de stat in rândurile din fata.

Negocierile intre PSD si UDMR continua.
Nu știu ce vor cere. Nu știu ce altceva vor da.

Imi plac enorm de mult limbile străine. Acum regret ca nu am învățat limba maghiara. As fi înțeles si eu ce discut colegii mei maghiari pe la colturi, in comisii si pe holuri.

Poate ca ar trebui sa încep sa învăț ceangaieste inainte de maghiara.

Geografic ar fi mai aproape, dar nu exista profesori pentru un asemenea grai pe cale de dispariție.

Apropo: radem glumim, dar cunoaște cineva dintre voi profesor de grai ceangăesc?

Ma gandesc si daca aceste măsuri ar privi minoritatea lingvistica/ religioasă din Moldova.

Nu știu. Nu cred.

Vom vedea.

PS: 11.14. - a căzut înțelegerea PSD/ UDMR.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Suntem multi parlamentari USR prezenti la Parlament. Nu participam la aceasta ședinta. Suntem la biroul grupului parlamentar USR.

Avem drept oaspeti reprezentanți ai inițiativei #rezist. Impreuna ascultam hilarul text al moțiunii de cenzura.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Acum doua saptamâni eram in Roman si il întâlneam pe domnul Timofte Nicolae.

M-a tras deoparte pe strada si mi-a spus problema lui. Impreuna cu concubina lui locuiesc intr-o locuința socială.

Amândoi au peste 75 de ani. Ea este pe patul de moarte. Locuința socială a fost luată pe numele ei. Acum 3 saptamâni Primăria Roman a spus ca la moartea femeii, domnul din imagine nu va mai avea drept sa locuiască acolo.

Timofte Nicolaie cu lacrimi in ochi: "Cum sa ma dea domnule afara din casa cand eu cu femeia am plătit chirie aici timp de 10 ani?"

Am rămas mut. Știu ca nu are niciun drept legal sa locuiască acolo dupa moartea femeii. Niciun răspuns politicos nu l-ar ajuta: știu ca in fata legii nu are drept de urmaș.

Si il întreb fireste de ce nu s-a căsătorit pana acum. Mi-a spus asa: "Nu mai suntem la prima tinerețe, băiete! Avem o vârsta: am mai fost căsătoriți. S-ar certa copiii mei cu ai ei de la bruma noastră de avere. Plus ca nu ar mai mosteni pensia de urmaș de pe urma ei. Deci si cearta si fara bani."

Ce sa ii zic omului ăstuia? Sa se căsătorească civil forțat doar pentru a nu fi alungat din casa dupa moartea femeii?

Sunt ei mai putin soți la 75 de ani fara sa fie căsătoriți civil?

EU: "Si totusi de ce nu va luați acuma badie?"
EL: "Ma, tu nu înțelegi ca e pe moarte? Cum
sa umblu eu la sfat cu hârtii cand eu o car in spate si in doua saptamâni da ochii peste cap?"

Ramân la fel de mut.

Ce se întâmpla mai departe? Moare doamana. Domnul iese din casa - merge pe strada. Următorul pe lista intra in locuința. Daca nea Timofte mai vrea locuinta socială, depune cerere, asteapta câțiva ani si beneficiază din nou. Ce contează ca este la zi cu plata si are vechime de 10 ani in bloc?

Soluția pentru aceste cazuri sociale ar fi o forma de contract care ar garanta drepturile lor de moștenire si de respect reciproc pe care statul le garantează indiferent de constrângeri.

Da, susțin o forma de simplificare a contractului concubinal. Pentru oameni ca nea Timofte si soția lui pe patul de moarte.

Unii il pot numi parteneriat civil, altii il pot numi contract civil. Contează mai putin.

Ce ma interesează pe mine este ca acești oameni sa fie tratati de catre stat cu demnitate. Chiar si la bătrânețe.

Nea Timofte, si matale si soția ar trebui sa ai aceleași drepturi. Eu va voi sustine.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Prima data cand primesc un sms de la Liviu Dragnea.

As fi vrut sa fie trimis cu o alta ocazie.

Tin sa ii amintesc ca duminica nu se muncește la parlament.

Care e diferenta intre duminica si luni?

Cred ca e vorba de ziua de marți: ICCJ va emite o decizie privitoare la dosarul președintelui Dragnea implicat la abuzurile de la DGASPC Teleorman.

Graba are un nume: spaima unei condamnări.

Eu nu sustin graba de maine.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Noaptea ca hoții!
A nu știu câta oară.

Ultimul mesaj pe care vrei sa il vezi pe telefon vineri noaptea aproape de miezul nopții.

Duminica la ora 16.30 ședinta comuna la Parlament.

Se citește moțiunea.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Dan Barna: poziția oficială a USR față de moțiunea de cenzură:

Întrucât în presa au apărut în ultimele ore diverse opinii despre poziționarea USR față de proaspăt anunțata moțiune de cenzură, vă prezentam mai jos succint poziția oficială:

USR nu va participa prin nici un fel de vot la această moțiune de cenzură.

Este un circ pe care PSD-ALDE a decis să îl servească poporului român și pe care aceștia trebuie să și-l asume singuri, integral și până la capăt cu toate consecințele sale.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Consiliul Județean Neamț a decis să reintroducă de astăzi o parte dintre troileibuzele pe care le-a trecut în conservare la sfârșitul lunii aprilie.

O decizie pe care am catalogat-o, la acea vreme, ca fiind iresponsabilă, atât timp cât orașul Piatra Neamț dispune de cea mai nouă rețea de troleibuze din țară. Plus că ducem lipsă de transport ecologic, multe orașe confruntându-se cu problema polurăii din cauza parcurilor învechite.

Din acest motiv am formulat și o interpelare către Guvernul României și chiar zilele trecute am primit un răspuns. Nemulțumitor răspunsul, dar interpelarea mea a ajuns și la Consiliul Județean Neamț, care ar fi trebuit să emită, la rându-i, explicații către Ministerul Dezvoltării Regionale. Așteptăm!

În cuvinte puține, guvernanții spun că susțin transportul ecologic, dar că nu pot interveni în deciziile autorităților locale.

Pe de altă parte, prieteni din Piatra Neamț îmi spun că ar putea fi o strategie această relansare a troleibuzelor acum, când se termină școala. Traficul scăzut oricum pe timpul verii ar putea fi folosit ca argument privind nerentabilitatea acestui serviciu public. Sper să fie doar o coincidență și nu o nouă încercare de a îngropa transportul ecologic.

Rămânem cu ochii pe Consiliul Județean Neamț!
... Mai multMai puțin

Până în Aprilie 2017 în Piatra-Neamț circulau circa 14 troleibuze simultan, chiar 18 în orele de vârf. Cu un parc de 25 de troleibuze, toate funcționale și majoritatea asigurate și verificate tehnic, cu cea mai nouă rețea fir-contact din țară, reactivarea de astăzi implică exploatarea simultană a doar 8 troleibuze, numai în ora de vârf, 2 dintre care fiind rezerve. Între 9:00 și 11:00, dar și după 18:00, fără o justificare concretă, Troleibuzul S.A. a decis să nu exploateze troleibuze, ci autobuze diesel pe traseele acestora. Între timp, alte orașe din România înțeleg sustenabilitatea și operează troleibuze, o bună parte noi, între 4:30 și 23:30 neîncetat. radioiasi.ro/stiri/regional/piatra-neamt-troleibuzele-vor-fi-reintroduse-pe-traseele-de-transport... www.stiri-neamt.ro/piatra-neamt-troleibuzele-revin-pe-trasee-din-15-iunie-vezi-programul-troleibu...

Vezi pe Facebook