Noutăți

USR creste!

Le urez bun venit in USR Roman politologului Bogdan Sava si tanarului Gabriel Dranca, care a fost alături de noi inca de la alegerile parțiale din luna mai.

Mergem inainte cu mai multi oameni de calitate!
... Mai multMai puțin

Ne bucurăm alături de filiala USR Roman, care astazi s-a mai îmbogățit cu doi membri. Bogdan Sava este politolog si maestru al șahului, iar Gabriel Dranca a fost alături de noi inca de la campania electorală din mai. Le uram bun venit!

Vezi pe Facebook

La comisia de cultura reunita din Parlament se audiază acum viitorii membri ai CA al Societății Române de Radiodifuziune.

Se începe audierea prin a afirma ca cei mai multi ascultători ai radioului national au vârste mai mari de 50 de ani.

Iată unele propuneri PSD pentru a stimula audiența din partea tinerilor:

Radu Alexandru 74 de ani
Severin George, 57 de ani
Bogdan Duvăz, 68

In total: 200 de ani

Intrebare: cum reușeșc acești domni trecuți de prima tinerețe sa stimuleze creșterea numărului de ascultători cu varste sub 50 de ani?

Sper sa reușesc sa le adresez aceasta întrebare.

PS: am pus întrebarea. Domnul Severin a barat total: radioul national nu trebuie sa fie comercial.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Săptămâna trecută am solicitat o serie de informații Ministerului Muncii, Ministrului Justiției, Ministerului Finanțelor, Ministerului Educației cu privire la situația penitenciarelor din Romania și care sunt beneficiarii contractelor pompoase cu statul pentru întreținerea penitenciarelor. Totodată, am solicitat si informații despre nivelul de alfabetizare a deținuților înainte de detenție și post-detenție.

Având în vedere că nu mai am voie să solicit prea multe informații într-o zi, astăzi am revenit cu o nouă interpelare privind situația tinerilor care părăsesc instituțiile statului și ajung în centrele de detenție. E foarte important să știm cât de bine funcționează sistemul de protecție a copilului și câți dintre cei care părăsesc anual centrele de copii ajung în centrele de detenție.

Pentru a gândi politici legislative în domeniul protecției copilului trebuie sa vedem unde se află problema. De ce avem tineri care se sinucid, ajung în centre de detenție sau efectiv ajung pe străzi?
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Vrem orașe si sate cu aer curat.

Colegul meu, deputatul USR, Dan Rădulescu, vrea sa modifice legea care reglementează calitatea aerului:

Stimați deputați și senatori prahoveni,

Ancorat în industria petrolului, mărginit de rafinării, municipiul Ploiești este, de mai bine de treizeci de ani, victima poluării excesive, iar starea de sănătate a locuitorilor se află într-o continuă înrăutățire.
În ciuda presiunii mediatice, nemulțumirii populației sau promisiunilor repetate ale autorităților competente, cu privire la reducerea generală a emisiilor antropice de poluanți atmosferici, calitatea aerului din Ploiești și din împrejurimi nu s-a ameliorat, iar depășirile din ultima perioadă a limitelor admise pentru o serie de compuși cancerigeni, precum benzenul sau toluenul sunt alarmante.
Așadar, este încă nevoie de eforturi orientate spre reducerea emisiilor, cu scopul protejării sănătății umane și mediului înconjurător în Ploiești și împrejurimi.
Am încrederea că, pentru noi toți, bunăstarea cetățenilor este un scop moral pe termen lung, nu un mijloc vremelnic prin care se asigură supremația unei ideologii politice.
Fac, pe această cale, un apel transpartinic pentru un drept garantat constituțional – dreptul la un mediu sănătos, condiție esențială a dreptului la viață!
Celor care v-au oferit, prin vot, dreptul de a-i reprezenta, a venit momentul să le oferiți, la rândul dumneavoastră, un vot pentru dreptul la viață! Refuzul, din orgolii politice, a unei acțiuni care garantează un drept uman fundamental conduce la o crimă lentă, dar sigură, împotriva populației.
Vă rog, să susțineți această propunere legislativă, atât prin semnarea ei, cât și prin vot!

Invit ploieștenii și locuitorii împrejurimilor - Brazi, Bărcănești, Bucov, Strejnic - să le scrie și ei reprezentanților pe care i-au votat, pentru a încuraja acest demers pentru un aer curat! Vă ajut eu cu adresele lor de e-mail: Cosma Anreea, PSD, andreea.cosma@cdep.ro, Gavrilescu Grațiela Leocadia, ALDE, gratiela.gavrilescu@cdep.ro, Ionescu George, PNL, george.ionescu@cdep.ro, Moagher Laura Mihaela, PSD, laura.moagher@cdep.ro, Ursu Răzvan Ion, PSD, rzvn_ursu@yahoo.com, Andrei Nicolae, PSD, andrei.nicolae@cdep.ro, Rodica Paraschiv, PSD, rodica.paraschiv@cdep.ro, Iulian Dumitrescu, PNL, julian.dumitrescu@yahoo.com, Teodor Meleșcanu, ALDE, teodor.melescanu@senat.ro, Ștefan Radu Oprea, PSD, psdsenat2016@gmail.com și Emanoil Savin, PSD, psdsenat2016@gmail.com

credit foto, Sorin Petculescu, via facebook
... Mai multMai puțin

Astăzi, le-am trimis senatorilor și deputaților prahoveni o scrisoare deschisă, pentru a susține propunerea legislativă de modificare a legii 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător. Din păcate, pe siteul Camerei Deputaților, nu am reușit să găsesc adresele dnei. Roberta Alma Anastase și a dlui. Răzvan Sorin Prișcă, ambii de la PNL. Mâine, luni, când vor ajunge la serviciu, ca noi toți, de altfel, sper să o citească: Stimați deputați și senatori prahoveni, Ancorat în industria petrolului, mărginit de rafinării, municipiul Ploiești este, de mai bine de treizeci de ani, victima poluării excesive, iar starea de sănătate a locuitorilor se află într-o continuă înrăutățire. În ciuda presiunii mediatice, nemulțumirii populației sau promisiunilor repetate ale autorităților competente, cu privire la reducerea generală a emisiilor antropice de poluanți atmosferici, calitatea aerului din Ploiești și din împrejurimi nu s-a ameliorat, iar depășirile din ultima perioadă a limitelor admise pentru o serie de compuși cancerigeni, precum benzenul sau toluenul sunt alarmante. Așadar, este încă nevoie de eforturi orientate spre reducerea emisiilor, cu scopul protejării sănătății umane și mediului înconjurător în Ploiești și împrejurimi. Am încrederea că, pentru noi toți, bunăstarea cetățenilor este un scop moral pe termen lung, nu un mijloc vremelnic prin care se asigură supremația unei ideologii politice. Fac, pe această cale, un apel transpartinic pentru un drept garantat constituțional – dreptul la un mediu sănătos, condiție esențială a dreptului la viață! Celor care v-au oferit, prin vot, dreptul de a-i reprezenta, a venit momentul să le oferiți, la rândul dumneavoastră, un vot pentru dreptul la viață! Refuzul, din orgolii politice, a unei acțiuni care garantează un drept uman fundamental conduce la o crimă lentă, dar sigură, împotriva populației. Vă rog, să susțineți această propunere legislativă, atât prin semnarea ei, cât și prin vot! Invit ploieștenii și locuitorii împrejurimilor - Brazi, Bărcănești, Bucov, Strejnic - să le scrie și ei reprezentanților pe care i-au votat, pentru a încuraja acest demers pentru un aer curat! Vă ajut eu cu adresele lor de e-mail: Cosma Anreea, PSD, andreea.cosma@cdep.ro, Gavrilescu Grațiela Leocadia, ALDE, gratiela.gavrilescu@cdep.ro, Ionescu George, PNL, george.ionescu@cdep.ro, Moagher Laura Mihaela, PSD, laura.moagher@cdep.ro, Ursu Răzvan Ion, PSD, rzvn_ursu@yahoo.com, Andrei Nicolae, PSD, andrei.nicolae@cdep.ro, Rodica Paraschiv, PSD, rodica.paraschiv@cdep.ro, Iulian Dumitrescu, PNL, julian.dumitrescu@yahoo.com, Teodor Meleșcanu, ALDE, teodor.melescanu@senat.ro, Ștefan Radu Oprea, PSD, psdsenat2016@gmail.com și Emanoil Savin, PSD, psdsenat2016@gmail.com credit foto, Sorin Petculescu, via facebook

Vezi pe Facebook

Daca as locui in Germania as vota Angela Merkel la alegerile care se apropie.

Dupa 12 ani la cârma Germaniei este in continuare cel mai bine cotat politician.

Sunt fascinat de valoarea mesajelor vizuale care descriu foarte bine politicile publice aplicate pana acum.

Hai, Merkel!

www.facebook.com/AngelaMerkel/videos/10154735740027050/
... Mai multMai puțin

Der TV-Spot von Angela Merkel für die Bundestagswahl. /Redaktion

Vezi pe Facebook

Sunt alături de colegul meu Mihai Goţiu.

Violenta nu trebuie tolerata nici in parlament, nici pe strada, nici la televizor.

Cand lipsesc ideile, politica pumnului si a amenințărilor devine realitate.
... Mai multMai puțin

Colegul nostru Mihai Gotiu a fost agresat în această seară în platoul unei emisiuni la B1 Tv de Mirel Palada, fostul consilier al lui Victor Ponta. USR respinge categoric violența. Până acum, consilierii și parlamentarii USR au fost de mai multe ori amenințați sau agresați fizic și verbal pentru că s-au împotrivit abuzurilor și au refuzat să tacă. Această practică a pumnului în gură, la propriu, este inacceptabilă într-o țară democratică. Parlamentarii USR vor continua să lupte pentru libertatea de exprimare și drepturilor tuturor cetățenilor împotriva corupților din PSD și pentru a-i reprezenta pe românii care i-au votat pentru Parlament și consiliile din București.

Vezi pe Facebook

Ca sa intelegem mai bine ce se intampla in PSD:

- astazi in comisia de agricultura colegul meu, deputatul USR Adrian Prisnel, este amenintat cu moartea.

- acum o ora colegul meu si vicepresedintele Senatului, senatorul Mihai Gotiu, este lovit la sange de către Mirel Palada (purtător de cuvânt al guvernului Ponta).

- imi iau inima in dinti si va marturisesc ca la sfarsitul lunii iunie, in ultima sedinta a Comisiei pentru Egalitate de Sanse, conduceam sedinta in calitate de vicepresedinte. Nu am inceput inca sedinta si intra deputatul PSD Florin Manole in sala si dupa un schimb de replici imi spune ma va urmari in toti acesti patru ani si ma va executa.

Am vazut negru in fata ochilor si au inceput sa imi tremure picioarele. Nu sunt obisnuit cu astfel de amenintari si nici cu asemenea limbaj. Am refuzat sa incep sedinta. Sefa stafului tehnic a intervenit si l-a avertizat pe Manole ca daca mai are asemenea comportament nu il mai lasa sa vina ca supleant la noi in comisie.

Acesta este nivelul lor si acestea sunt riscurile la care ne expunem lucrand in acelasi mediu cu ei.

De la tineri la batrani, o apa si un pamant.

Mi se face sincer frica sa mai intru in contact cu acesti oameni.

Foto: cdep
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Ministrul Tudorel Toader de la tribuna Parlamentului:

Albania, Croația si Republica Moldova au instituții judiciare mai bune decât in România.

Nu credeam ca fenomenul știrilor false va ajunge sa fie proclamat chiar de la cel mai important microfon al tării de catre Ministrul Justiției.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi este zi pentru depus interpelări la Camera Deputaților.

Voi depune 8 interpelări.

Ne vedem la ora 14.00 la Realitatea.

PS: Tocmai am aflat ca nu am voie sa depun mai mult de 5 interpelări pe săptămâna.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Nu susțin alocarea din bugetul Primăriei Municipiului București a un milion de euro la construcția Catedrala Mântuirii Neamului din București.

Biserica va deveni mai puternica daca se vor tăia legăturile de finanțare dintre stat-Biserica.

Statul va deveni un partener credibil Bisericii atunci cand va avea criterii clare de finanțare a patrimoniului istoric si a activității sociale a Bisericii.

Avem nevoie de o forma de laicitate (separare intre stat si Biserica) autohtonă care sa pună punct colaborărilor pe proiecte de investitie care reprezintă un moft, nu o necesitate.

In opinia mea aceste decizii vor duce la un grad mai ridicat de secularizare (lipsa practicii religioase) care in timp va transforma aceste investiții in spații unde va bate vântul si unde se va așterne praful.

Avem ambiții sa construim catedrale ca in vest, dar uitam ca ele au fost construite in cursul a sute de ani, de exemplu Domul din Köln, sau exclusiv din donații, de exemplu Sagrada Familia, sau cu prețul ruperii Bisericii, de exemplu Catedala Sfântului Petru.

Foto: Biziday
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Cultura si limba romană sunt parte a patrimoniului european. Fiecare roman ar trebui sa aibă dreptul la educatie in aceasta limba. Si in Ucraina, de exemplu.

Angelica Bota vorbește impecabil limba romană. Este ghid la Universitatea din Cernauti, patrimoniu UNESCO din 2011.

Daca nu ar fi învățat limba romana pana in clasa a X-a in satul dumneaei din Tinutul Herței, astazi nu ar fi putut sa ne surprindă deosebit de plăcut, dar mai ales nu ar fi putut sa ducă graiul românesc mai departe si copiilor dânsei.

Astazi am fost la Cernauti. Un loc unde acum 73 de ani limba administrației era limba română.

Aderarea la Uniunea Europeană a fost condiționata si de faptul ca România nu mai avea pretenția de revendicare a teritoriilor istorice pierdute.

Asta nu înseamnă ca trebuie sa uitam de cei care vorbesc limba romană, dar nu locuiesc in România. Mai ales in contextul in care in Ucraina se încearcă îngrădirea romanilor la accesul la educație in limba romană.

Am decis sa vin astazi la Cernauti pentru a cunoaște mai bine situația romanilor de aici. Ma bucur de altfel ca situația predării in limba romană in Ucraina a fost discutata cu ambasadorul Ukrainei in România de catre colegul meu, Matei Dobrovie.

Aici mai locuiesc inca 18.000 de romani. Plus câteva mii in satele din jur si in Ținutul Hertei.

Avem datoria sa nu ii uitam.

Ma întorc acasă mai roman si mai european.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

10.35: UPDATE: sunt singurul parlamentar nemțean care participa la acest eveniment. Trist.

Oare nu ne dorim cu toții ca acest proiect sa se concretizeze?

Ne apropiem de Târgu Neamt.

----------

Zeci de oameni.
Un autocar.
Zeci de mașini.
Noua motociclete.

Suntem in Iasi in Piața Unirii.

Mergem in coloana pe ruta: Iasi-Tg Neamt-Tg. Mureș.

Vrem autostrada si atenția celor are guvernează tara.

Moldova nu trebuie sa rămână izolata. Sărăcia de aici poate fi eradicata de catre o autostrada legată de restul Europei.

Moldova nu cerșește, Moldova merita.

Moldova este la fel de importanta ca si restul tării. Daca ar înțelege asta si PSD-ALDE, am fi cu un pas inainte.

Domnilor Dragnea si Tariceanu, veniți in Moldova fara escorta sa vedeti cat de mult faci de aici pana in vestul tării.

Cand vii in Iasi doar la jucat Hora Unirii si la mâncat cârnați si fasole pe 24 Ianuarie nu ai cum sa înțelegi cat de izolați suntem aici.

Sper ca evenimentul de astazi sa fie in semnal de alarmă.

Felicitari organizatorilor.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

In weekend facem sport.
In weekend consumam sport.

Hai fetele!

CSM Roman conduce cu 7 la 4.
Oaspetele din Bosnia Herțegovina nu se lasa nici ele.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Apel catre politicieni: parlamentari, primari, presedinti de CJ

S-a decis ca luni sa fie zi libera la Parlament, pentru ca parlamentarii sa fie prezenti la deschiderea anului scolar.

Fac un apel catre toti politicienii din tara: Nu participati la festivitatile de deschidere a anului scolar. Nu meritam sa tinem discursuri sforaitoare despre a lua note bune, cand multi dintre noi au studii false, doctorate plagiate, iar infrastructura scolara lasa de dorit in multe unitati de invatamant.

In Neamt avem 643 de unitati de invatamant. Dintre acestea:

75 au grupul sanitar in curte
64 nu au autorizatie sanitara.

Doar 94 de unitati de invatamant au autorizatii de securitate la incendii.

Aceste cifre ma fac sa cred ca orice prezenta a unui politician mai ales la scolile care au WC in curte si nu au autorizatie de incendiu, este o palma data copiilor care merita ceva mai bun.

Faptul ca 549 de unitati de invatamant nu au autorizatie de securitate la incendiu este un lucru grav care ar putea duce la pierderea a mii de vieti in caz de incendiu.

Haideti mai degraba sa lucram impreuna pentru a imbunatati aceste conditii in loc sa ocupam un spatiu de vizibilitate pe care nu il meritam.

Date statistice: ISJ Neamt
Foto: Evenimentul Muscelean
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi am fost in vizita de lucru intre Roman si Tamaseni:

De doua zile a început santierul de construcție a unuia dintre cele mai mari depozite de produse din Moldova. Depozitul aparține unui mare lanț de magazine.

Construcția va fi gata la 1 septembrie 2018.

Partea buna: Va oferi sute de locuri de munca.
Partea mai putin buna: intrarea se va face pe drumul deja aglomerat care duce de la E85 spre Tamaseni si Adjudeni. Inițial planul era sa aibă direct acces catre E85. Nu au primit permisiune pentru acesta intervenție.

Detalii tehnice despre drum: am văzut harta tehnica a investiției. Intersecția E85 cu drumul județean este licitata dar sunt contestații (am aceasta informație inca din luna august). Decizia de îmbunătățire a condițiilor de trafic este urmare a unui demers mai vechi impreuna cu consilierii PACT, domnul Iacob Butnaru si Primăria Tamaseni. Lucrările vor conține benzi de deccelerare in ambele sensuri.

Drumul spre Tamaseni (pana la curba) va beneficia de asemenea de doua benzi suplimentare care sunt menite sa fluidizeze traficul.

Le-am urat succes muncitorilor si șefului santierului. Sa fie intr-un ceas bun.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

De curând, Facebook mi-a amintit că acum șase ani m-am împrietenit virtual cu cea care avea să îmi devină soție și mama copilului nostru.

La fel ca multe alte sute de mii de români, și eu sunt într-o relație mixtă. Mulți români se află în asemenea relații mixte atât din punct de vedere al etniei, cât și din punct de vedere al cetățeniei.

Avem în România cupluri formate din români și romi, români și maghiari, romi și maghiari, sași și români, lipoveni și români, turci și români și multe alte combinații.

De asemenea, avem în România din ce în ce mai multe cupluri internaționale: cetățeni români care sunt căsătoriți cu cetățeni străini. În această categorie mă includ și eu. Soția mea este cetățean norvegian.

Deschiderea de care beneficiem ca țară membră a UE creează legături interumane care duc la întemeierea de familii. Într-un număr mult mai mare decât acum 10 sau 20 de ani.

Consider că acest tip de relație îmbogățește enorm individul cu aportul mai multor culturi și limbi. Cred ca acest tip de relații creează mai multă toleranță și respect în societate, ceea ce ar trebui să bucure pe toată lumea.

Din punct de vedere al birocrației, cea mai mare provocare a relațiilor conjugale internaționale este faptul că documentele încheiate între părți într-o țară europeană nu sunt recunoscute automat de către o altă țară europeană. Cel mai relevant exemplu pentru mine este încercarea de a echivala în România certificatul de căsătorie încheiat în altă țară.

Pentru a face acest lucru, îți trebuie aproximativ 10 documente adiționale care sunt traduceri legalizate, copii, apostile, declarații în fața notarului, declarație în fața primarului sau traducerea legalizată a certificatului de naștere apostilat al partenerului, etc.

În ultima perioadă am devenit expert în a întocmi asemenea dosare. Pentru că sunt parlamentar, mă gândesc la o formă simplificată de dobândire a unor astfel de documente, dar îmi dau seama că un demers național de tăiat hârtii nu poate să aibă susținere dacă nu avem un mega proiect european de sincronizare a documentelor emise de către statele membre.

Ce fel de proiect?

Unul care să creeze un sistem de recunoaștere reciprocă a documentelor emise de către statele membre.

Ce fel de documente?

Certificate de naștere, certificate de căsătorie și deces, certificat de celibatar, acte care confirmă divorțul, diplome și titluri de proprietate.

Ce simplu ar fi dacă am avea un asemenea model de acte recunoscut în toată Europa.

USR nu are europarlamentari, de aceea voi scrie tuturor europarlamentarilor români și îi voi provoca să se aplece în rezolvarea acestei probleme.

Până atunci, îmi dau seama că fac parte dintr-un grup social destul de extins care se bucură de avantajele multiculturalismului, dar trage și ponoasele birocrației care taie din avântul unei relații cu un partener neromân sau ai cărei copii sunt născuți în străinătate.

Nu stau deoparte. Mă angajez să militez pentru reprezentarea acestor persoane. Atat a celor pentru care multiculturalismul este norma zilnică, cat si a celor fata de care statul pune bariere birocratice in calea relației lor. În ultima perioadă am devenit expert în echivalarea în România a certificatelor de căsătorie emise de catre autorități straine.

Pentru orice nelămuriri vă stau la dispoziție.

Va voi da de știre ce răspuns voi primi de la europarlamentarii romani. Mâine dimineață le voi scrie.

PS: ultima încercare de recunoaștere reciproca a documentelor emise de un alt stat decât in cel in care se dorește folosirea lor, a avut loc acum 56 de ani prin Conventia de la Haga.

Este timpul pentru ceva nou!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Florina are:
35 de ani
12 copii
10 din 12 copii minori
7 ani de condamnare
9 întreruperi de pedeapsa
0 ani de școala

Soluția la problema ei este educația. Acum este in clasa întâi. E trist ca a trebuit sa treacă prin viața si sa ajungă la închisoare pentru a se folosi de educație. Scrie frumos la 35 de ani, dupa 2 luni de școala.

Astazi am petrecut 5 ore la Penitenciarul de femei de la Targșor.

Am văzut sute de femei cu destinul frant departe de familie si de copii.

Libertate era cuvântul pe buzele tuturor. Femei care plâng, femei care lucreaza, femei care regreta situația in care au ajuns.

Am învățat mult si am notat multe in aceste ultime ore. Am adunat multe date statistice, am discutat atat cu conducerea penitenciarului cat si cu detinutele.

Am tras multe concluzii: grațierea nu este o soluție la problema acestor oameni. Trebuie sa ne schimbam modul in care gândim reabilitarea si integrarea socială.

Voi scrie mai multe întrebări si interpelări dupa ziua de azi.

Acum 5 ani a fost ultima data cand un parlamentar a călcat pe acolo.

Cum sa regândim noi integrare socială cand legiuitorii se cearta in a apăra corupții si dreptul la educație este garantat abia dupa ce faci 12 copii si te dai cu capul de pereți in închisoare?

Educație de mici. Aici e soluția.

Intre timp voi scrie o interpelare sa ințeleg si eu de ce in fiecare zi se arunca 300 de pâini la un penitenciar cu 600 de persoane si nimeni nu oprește aceasta risipa a banului public.

#egalitatedesanse
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Scrisoarea deschisă a lui Valeriu Nicolae reflecta destul de bine situația actuala din USR.

"Am început prost şi am continuat şi mai prost. Puţinele lucruri bune pe care am reuşit să le facem s-au pierdut în zgomotul generat de declaraţiile noastre pretenţioase şi sforăitoare. Am reuşit să fim, nu o dată, penibili.

Am crezut că suntem mai buni, mai deştepţi şi mai capabili decât am demonstrat că suntem. Am crezut şi că suntem uniţi şi singurul partid cu legitimitatea de a schimba România. Am crezut că avem îndeajuns de multe calităţi încât o bună parte a voastră să ne susţină şi să ni se alăture ca urmare a succesului în alegeri fără ca noi să mai fim nevoiţi să facem mare lucru. În perspectivă, am fost nişte diletanţi."

Sunt cuvinte dure, pe care in mare parte mi le asum. Imi pun cenușă in cap si fac mea culpa pentru greselile colective pe care le-am făcut ca parlamentar. Atat eu cat si colegii mei.

Ce rămâne în urma acestor 8 luni de prezență în Parlament? Intenția sinceră de a fi intrat in politica cu cele mai bune gânduri, dorința de a schimba ceva, cat de putin, dar mai ales nevoia de a rămâne uniti in continuare.

Acestea fiind spuse, cred ca numele partidului din care fac parte crează asteptari peste măsura capacităților a 43 de parlamentari si 50 de consilieri in București. Chiar daca personal, lucrez in medie 12 ore pe zi.

Si da, reiterez apelul lui Valeriu Nicolae: avem nevoie de ajutor din exterior. Poate ne-a orbit si pe noi fie puterea fie orgoliile fie aroganta.

m.adevarul.ro/news/politica/noi-uniunea-salvati-romania-1_59aec69c5ab6550cb8a731c9/index.html
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Tocmai am semnat textul moțiunii simple intitulate: "PSD - Stăpânul Justiției!? Chiar așa...!?"

Moțiunea este îndreptată împotriva ministrului Tudorel Toader care dorește sa il faca pe Liviu Dragnea șef peste DNA si DIICOT.

Nu vrem sa ne întoarcem cu 15 ani in urma.
Progresele justiției trebuie întărite, nicidecum atacate.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Deputat USR, Claudiu Nasui:

Domnule Tudose, v-ați încălcat promisiunile pentru a cumpăra o pace socială, ca să atacați justiția și să vă salvați penalii. Asta în timp ce sistemele de Educație și Sănătate sunt căpușate de acoliții de partid.

Să vă fie rușine!
... Mai multMai puțin

Deputatul Claudiu Năsui a susținut, luni, în plenul Parlamentului, o intervenție din partea USR cu ocazia convocării premierului Mihai Tudose pentru a da explicații despre situația economică a țării. Domnule Tudose, v-ați încălcat promisiunile pentru a cumpăra o pace socială, ca să atacați justiția și să vă salvați penalii. Asta în timp ce sistemele de Educație și Sănătate sunt căpușate de acoliții de partid. Să vă fie rușine!

Vezi pe Facebook

Cornel Zainea este IT-ist si implicat in protejarea mediului înconjurator.

De ani ani buni se lupta pentru un mediu mai curat in care copii si bătrânii sa poate trai cu
demnitate.

A început aceasta lupta in Ilfov si o duce mai departe si din Parlamentul României.

In ultima perioada cei pe care Cornel ii contesta, au început sa se simtă stânjeniți. Cornel scrie in continuare adrese, întrebări si interpelări si nu se lasa intimidat de moguli si de mafia din spatele depozitelor de gunoi din Ilfov.

Il susțin sa faca asta mai departe. Tot partidul USR il sustine.

Curaj, Cornel. Nu te lasa.
România are nevoie de omeni ca tine.

Comunicatul USR:

USR reclamă abuzurile de la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și amenințările companiei responsabile

Grupul Parlamentar al Uniunii Salvați România îl susține pe deputatul Cornel Zainea, membru în Comisia de mediu din Camera Deputaților, care a devenit ținta încercărilor de intimidare din partea firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L., ca urmare a demersurilor efectuate în legătură cu poluarea generată de groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei, administrată de această firmă.

Deputatul USR a fost notificat de o firmă de avocatură că aduce prejudicii de imagine firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. prin mesajele transmise pe contul personal de Facebook și prin interpelările trimise către autoritățile statului, în încercarea de a trage un semnal de alarmă asupra unei probleme semnalate de locuitorii din nord vestul Bucureștiului.

Colegul nostru, membru în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, a promis să apere dreptul cetățenilor la aer curat, iar toate demersurile întreprinse s-au îndreptat în această direcție. Poluarea generată de groapa de gunoi administrată de SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. este confirmată de autorităţile statului, iar rapoartele arată că există multiple depăşiri ale concentraţiei de hidrogen sulfurat peste limita maximă admisibilă.

Dreptul fundamental la viață și la un mediu curat nu poate fi pus la îndoială de acțiunile de intimidare unor patroni la adăpostul protecției politice, oferite de primarii localităților care închid ochii la neregulile semnalate de cetățeni în gestiunea deșeurilor. USR apăra dreptul cetățenilor și al generațiilor viitoare în lupta pentru un mediu curat contra intereselor mafiote sprijinite de multe ori de administrația locală.

În acest context, partidul Uniunea Salvați România nu acceptă îngrădirea drepturilor constituționale la libera exprimare și la protest și va respinge toate încercările de îngrădire a activitățiilor parlamentarilor în circumscripțiile lor.

USR își dorește soluționarea problemei cetățenilor afectați de această poluare, situație care durează de prea mult timp și care are potențialul de a se extinde pe întreg teritoriul Capitalei. Cerem autorităților statului responsabile, respectiv Garda de mediu, Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății să declanșeze urgent un control la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și să oprească gazarea cetățenilor și dezvoltarea unei bombe cu hidrogen sulfurat.

Din păcate, situația din Capitală nu este una singulară, la nivelul întregii țări existând numeroase probleme cu funcționarea gropilor de gunoi care poluează viața cetățenilor. Parlamentarii USR vor iniția în noua sesiune parlamentară un proiect de lege care reglementează distanța la care pot fi construite gropi de gunoi/incineratoare de deșeuri/stații de sortare față de așezările umane. De asemenea, parlamentarii USR vor propune o Lege a mirosurilor pentru reglementarea/sancționarea disconfortului olfactiv.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Alături de consilierii și partenerii mei am început să lucram la amendamente pentru Legea Copilului.

Lucrăm intens pentru a depune cât mai curând amendamente atât pentru Legea Adopției cât și pentru Legea Copilului.

Consider că este momentul să am primele reacții în acest domeniu după o serie de consultări și analize.

Mulțumesc echipei si colaboratorilor pentru contributia adusă acestor modificări.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Început de sesiune parlamentara.
Prima zi la Camera Deputaților:

Pe langa chestiuni de organizare observ foarte multă disperare referitoare la controlul asupra justiției si la incapacitatea PSD-ALDE de a-si onora promisiunile electorale.

Noutăți: PSD-ALDE vrea ca Parlamentul României sa supravegheze interceptarea cazurilor instrumentate de DNA si DIICOT.

Adică sa decidă Dragnea pe cine interceptează si pe cine nu interceptează.

Pentru ca bugetul de stat nu e sac fara fund, pentru a onora promisiuni imposibile, guvernul caută surse de finanțare creative.

De exemplu retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO. Ca sa ce? Sa înceapă Gabriel Resources exploatarea? Pentru a incepe alt contract păgubos pentru stat?
Luni voi trimite o întrebare premierului Tudose privind intențiile sale in aceasta speța.

Astazi am fost îmbrăcat in verde ca un semnal pentru protejarea patrimoniul cultural de la Rosia Montană si a mediului.

La fel a făcut si colega mea, senatoarea Silvia Dinica.

Ne vedem diseara in Piața Vivtoriei de la ora 19.00.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Ionut, Andreea, Daniel si alte 85 de suflete pure (#copii) mor anual in centrele de copii. România a facut progrese considerabile in materie de protejare a drepturilor copilului.

Cred insa ca un drept fundamental nu este respectat acestor copii si anume: dreptul la o familie.

In prima zi din a doua sesiune parlamentara am primit statistica oficiala cu privire la numarul copiilor abandonati care mor anual in centrele de copii.

E dureros.

Moartea unui copil e tragică, dar ce să mai spun de 87 numai anul trecut!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

La mulți ani limbii care m-a făcut om!

"A vorbi despre limba română este ca o duminică.

Limba română este patria mea.

De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte."

(Nichita Stănescu)
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Dosarul Roșia Montană trebuie sa rămână la UNESCO.

Sunt profund uimit de atitudinea premierului Tudose. Se pare că partidul aflat la guvernare nu învață din greșelile trecutului. Mai ales la nivel de decizii care scot lumea în stradă. Am avut proteste în 2013, 2014 și 2015.

Mai puțin în 2016 când la guvernare au fost tehnocrații care au luat decizia de a proteja patrimoniul cultural. În februarie 2017 iar am protestat.

În calitate de deputat și membru al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților voi protesta din nou înca din prima zi a activității parlamentare. Adică vineri.

Mă voi îmbraca în verde din cap până în picioare în semn de protest față de dorința premierului de a retrage dosarul Roșia Montană de la UNESCO.

Faceți și voi la fel dacă sunteți în asentimentul meu.

Îmi veți putea urmări acțiunea pe această pagină. Voi transmite live.

Foto: KPN
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

In cursul ultimelor zile m-am intalnit cu sute de romani din diaspora. In luna august multi romani se intorc acasa sa isi vada familia si sa isi rezolve problemele care se aduna peste an.

Azi dimineata, Primaria Roman a organizat o intalnire cu romanii din diaspora.

Acum o saptamana consilierul meu suna la primarie sa anunte si participarea mea. In calitate de cetatean si de parlamentar. Mesajul primit a fost ca la aceasta intalnire nu sunt invitati politicieni. Bine, nu mai insist, chiar daca eu cred ca ar trebui sa particip la aceasta intalnire. De parca politicienii nu ar fi cetateni ci un fel de extraterestri. A, sunt singurul parlamentar nemtean din cei 11 care a avut contact direct cu diaspora. Am locuit acolo in ultimii 9 ani, am studiat si am muncit in strainatate, sotia mea este cetatean strain, m-am intors de curand acasa, axandu-ma pe antrepenoriat civic, politic si cultural. In mod natural stiu cu ce se confrunta romanii din diaspora, dar prin prisma ultimelor luni in parlament stiu si cum sunt priviti romanii care locuiesc in strainatate.

Nu insit sa particip, respectand cuvantul primarului Micu. Astazi vad ca la intalnire participa si deputatul Leoreanu. Parca nu era cu participarea politicienilor, nu? Sau doar cu participarea politicienilor care dau bine pentru partid? Nu am crezut ca se merge pe pile si relatii si la acest nivel inalt, dar mai ales cand vine vorba de intalniri publice.

Nu e prima data cand institutiile aservite politic invita la evenimente publice doar politicieni de-ai casei. La Spitalul din Roman este aceeasi situatie.

Cum e cu onoarea domnilor Micu si Leoreanu? Trebuie cumva sa am si eu pile sa ma declare cineva cetatean de onoare al orasului ca sa pot participa la intalniri publice?

Curat, murdar, mon chere! Si mai zici ca liberalii vor sa isi reformeze propriu partid.


Foto:inroman
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Condamnatul Liviu Dragnea dorește sa devină șef direct peste DNA si DIICOT.

Numirile de procurori șefi la aceste doua instituții vor depinde de pixul unui condamnat penal.

Impreuna cu colegii mei din USR voi lupta din răsputeri sa împiedic acest abuz si aceasta tentativa de stopare a progreselor făcute de justiție.

România are nevoie de o lupta mai acerba cu corupții si corupția, nu de decizii politice in treburile interne ale justiției.

Partidul Uniunea Salvați România condamnă ferm propunerile legislative de modificare a legilor Justiției anunțate astăzi de ministrul Tudorel Toader și pregătește o moțiune simplă împotriva acestuia. Prin propunerile făcute de ministrul Justiției, practic, numirile procurorilor șefi de la DNA și DIICOT au ajuns în pixul lui Dragnea.

Ministrul Justiției a cedat presiunilor liderilor PSD-ALDE și a exclus președintele României din procedura numirii șefilor DNA, DIICOT si Procurorului General astfel încât Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să își atingă obiectivul principal: schimbarea șefilor de parchete și închiderea propriilor dosare.

Pentru că nu au reușit cu OUG 13 care a scos oamenii în stradă, PSD-ALDE au schimbat strategia și au elaborat aceste propuneri legislative care subordonează și politizează Justiția în liniște. USR averitizează că PSD întoarce România în perioada de ”liniște” a Rodicăi Stănoiu, când toate activitatea Justiției se desfășura sub atenta oblăduire a conducerii de partid și de stat.
La fel de grav este faptul că Inspecția Judiciară trece de la Consiliul Superior al Magistraturii sub controlul politic de la Ministerul Justiției. Iar prin înființarea unui parchet special pentru magistrați, practic, PSD creează o arhivă SIPA 2 prin care procurorii și judecătorii vor fi verificați și controlați politic. Aceasta este o măsură clară de intimidare a magistraților din România.

Mai mult, trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministerului Justiției contravine Constituției României, potrivit căreia CSM "îndeplineşte rolul de instanţă de judecată, prin secţiile sale, în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică".

Totodată, posibilitatea ca procurorii ierarhic superiori să infirme actele procurorilor din subordine inclusiv pentru motive de netemeinicie, nu doar pentru motive de nelegalitate, poate duce la închiderea unor dosare la ordin politic.

Sub pretextul unei „normalizări" a activității judiciare, printre câteva măsuri care ar putea fi considerate corecte, se ascunde esența acestei inițiative: PSD-ul dorește să își întărescă puterea prin subordonarea justiției pe linie de partid. Mare parte din reforma Justiției făcută pentru a intra în UE este anulată prin propunerile făcute astăzi de ministrul Tudorel Toader.

Acest atac asupra Justiției ne obligă să inițiem încă de la începutul noii sesiuni parlamentare o moțiune simplă împotriva Ministrului Justiției, alături de toți parlamentarii care doresc să ni se alăture demersului nostru.

Foto: Academia Cațavencu
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Foto: Adrian Lazar ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Te bate?
Te abuzează?
Te impiedica sa mănânci si sa bei?
Te forțează sa întreții relații sexuale împotriva voinței tale?

Atunci suna la 112.

Astazi particip la Piatra Neamt la evenimentul campaniei nationale de prevenire a violentei intrafamiliale "Aripi Frânte".

Campania este o inițiativa a Poliției Romane si a Asociației Necuvinte.

Nu astepta sa fie prea târziu pentru tine.

PS:cel mai grav lucru aflat astazi: in baza de date a Asociației Necuvinte din București, sunt înregistrate 9 organizații din Neamt care fie se ocupa de victimele violentei in familie, fie primesc fonduri publice pentru a se ocupa de victime. Am rămas șocat cand astazi la întâlnire cei din sala au infirmat ca aceste organizații sau asociații nemțene s-ar ocupa cu astfel de intervenții sociale.

Cine minte? Cu siguranta nu Asociația Necuvinte. Ma voi interesa si va voi comunica cine ia bani publici pentru activități inexistente. Va voi informa daca exista erori de informare sau chiar avem o problema extrem de gravă in spălarea banului public de catre organizații care primesc bani, dar nu prestează servicii publice pentru acești bani publici.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Bâtca by bike.

De dimineata cu bicicleta in Piatra Neamt si împrejurimi.

50 de bicicliști.

Prietenul si colegul meu Ioan Ploscaru Ioan regizează turul.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

A trecut un an de cand m-am întâlnit cu președintele parlamentului norvegian Olemic Thomessen, așteptând la aceeași coada.

In România, oamenii stau la cozi imense pentru pașapoarte in toata tara. In Neamt am contribuit la ameliorarea situației. Mereu se poate mai bine.

In fata legii si a serviciilor publice toți suntem egali. Sper ca si cei care se cred deasupra legii sa înțeleagă acest lucru măcar in ultimul ceas.
... Mai multMai puțin

Zilele acestea ma aflu in Arendal (Norvegia), unde pentru 4 zile vor fi prezenti politicieni de top din tara scandinavă, reprezentanți ai societății civile si reprezentanți ai sindicatelor din toata tara. Scopul întâlnirii este de a dezbate cele mai importante provocări ale tării si cele mai bune soluții pentru întreaga societate privind politici publice, mediu înconjurator, terorism... you name it. Stau la coada pentru dezbaterea la care participa toți liderii partidelor de tineret. Cine sta la coada in fata mea? E președintele parlamentului norvegian, Ole Michael Thommessen care asteapta ca toata lumea. Si nu, nu este an electoral. Domnule Tariceanu, coboram si noi printre oameni? Mai multă deschidere. Mai multă transparentă.

Vezi pe Facebook

Descoperite de colegul meu Claudiu Nasui:

Daca nu ai cazierul curat nu poți sa faci curat dupa senatori si deputați in Parlamentul României.

In schimb poți deveni parlamentar chiar daca ai cazierul pătat.

Curat murdar, sistemul!
... Mai multMai puțin

E bine că parlamentul României are grijă de cine face curat în clădire. Să nu cumva să aibă dosar penal. Vă dați seama ce rușine ar fi să avem pe cineva care face curat cu dosar penal în Parlamentul României? #InTaraLuiDragnea

Vezi pe Facebook

In alte tari se poate vota pe strada cu o luna inainte de data alegerilor. De exemplu in Norvegia.

Anul acesta alegerile parlamentare in Norvegia sunt pe 11 septembrie. Începand cu 10 august oamenii vor putea vota pe strada. Indiferent de adresa lor permanenta.

Asemenea inițiative întăresc procesul democratic si elimina eventuale cozi.

Ce presupune aceasta inițiativa?

Înseamnă viziune si digitalizare.
Digitalizare avem si in România. Nu destula, dar avem. Ne mai trebuie viziune.

Abia astept sa înceapă sesiunea parlamentara si sa lucrez cu colegii mei din USR la o noua lege electorală.

Sper ca aceasta lege sa includă si măsuri care sa asigure flexibilitatea votului ca in exemplul de mai sus.

Se poate in Norvegia unde peste 85% din populație are încredere in parlamentari, trebuie sa arătam ca se poate si in România.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook