Noutăți

Aseara am participat la o dezbatere in Norvegia la Televiziunea Nationala. Am discutat despre reteaua de 140 de persoane din Romania care facea trafic de carne vie si prostitutie organizata in orașul Bergen.

Termenii care s-au folosit in cursul dezbaterii au fost romani si romi. Termenii au fost folositi atat de catre moderatoare cat si de invitati.

La dezbatere au mai fost prezenti ministrul justitiei din Norvegia, o fosta judecatoare la CEDO si Haga, reprezentanti ai politiei norvegiene, presedintele Consiliului Local din Oslo, politicieni si cercetatori si alti reprezentanti ai societatii civile. Toti invitatii au folosit aceiasi termeni.

Tot aseara am facut o postare in care explicam ce fac si unde sunt. Am explicat ca dezbaterea este despre romani/romi si ca intru in pamant de rusine.

Repet: nu am incerc sa definesc dezbaterea din Oslo, ci doar reproduc ce s-a vorbit aici.

Imediat am fost catalogat drept rasist si romofob de catre pesedistii Florin Manole si Ciprian Necula. Fara sa ma intrebe nimeni ce am facut in Oslo si despre ce am discutat mi-au pus o eticheta in care nu ma regasesc.

Sa inteleg ca daca amintim cuvantul rom indiferent de context suntem rasisti si romofobi?

Inainte de a pune etichete e bine sa mai punem si intrebari si sa dam si un drept la replica. Acest lucru nu s-a intamplat.

Ce nu știu domnii Manole si Necula...

Tin sa va impartasesc faptul ca dupa dezbaterea de aseara am tinut sa ma vad cu bunul meu prieten Ion - roman si rom, cel mai mai cunoscut artist stradal din Norvegia. E din Valea Seaca, Bacau. Ne stim de 13 ani. A cantat pe marile scene ale lumii si am colaborat de minune la lucrarea mea de licenta. Sunt aproape de romi, am prieteni romi, si de 5 ani contribui la un super proiect pentru integrarea copiilor (dintre care multi romi) in Roman.

Nu am vrut sa fac publica acesta întâlnire personală, dar din cauza atacurilor ma simt nevoit sa fac public acest lucru.

Asadar de unde atata inversunare domnilor?

Credeti ca puteti sa câștigați capital politic daca folosiți argumentul rasismului si romofobiei fara sa fi pus o singura intrebare?

Noaptea este sfetnic bun.

Sper sa va intalnesc la o dezbatere. Poate chiar la Adevarul.

Sper sa mi se adreseze intrebari, mai mult decat sa mi se puna etichete.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Ne pregatim de dezbatere in Oslo.

O rețea de 140 de romani/ rromi care făcea trafic de carne vie, si avea un sistem dezvoltat de prostituție, a șocat Norvegia.

La emisiune participa reprezentanți ai primăriilor din Bergen si Oslo, ai poliției, dar si ministrul justiției.

Un gând sincer: intru in pământ de rușine.

PS: primesc mesaje ca nu ar fi trebuit sa scriu romani/rromi. Explicație: eu doar reproduc discuția de aici din Norvegia si va aduc la cunostiinta subiectul documentarului pe are il dezbatem. Documentarul folosește atat termenii romani cat si rromi.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi Daniel Popescu a depus jurământul in plenul Camerei Deputaților. Daniel va fi deputat de diaspora din partea USR.

Bun venit, Daniel!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Acum pe Calea Victoriei.

Cel mai potrivit mesaj inainte de a pune capul pe perna. Cel mai potrivit mesaj inainte de a incepe activitatea parlamentara dupa o scurta pauza.

Noapte buna, dragilor.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Ma bucur mult ca anul acesta Paștele este sărbătorit de catre toți creștinii in aceeași zi.

Fie ca aceasta zi sa fie un exemplu de unitate si reconciliere atat pentru creștini cat si pentru cei care împărtășesc alte convingeri.

Va salut pe toți cu salutul pascal: "Cristos a înviat"!

Lumina si pace sa aducă in fiecare casa.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Iulian Bulai şi-a schimbat fotografia de copertă. ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

De Florii sunt la Padova, Italia.

De ceva timp am început sa observ exemple de transparenta oriunde ma duc.

Astazi am văzut acest călugăr franciscan in bazilica din oraș. Primește acatiste si da bon semnat si ștampilat.

Fiecare dintre noi are dreptul sa folosească banii dupa bunul plac. Faptul ca se contabilizeaza acești bani este pentru mine un mare semn de normalitate si deschidere fata de bune practici.

La multi ani celor care își serbează onomastica astazi.

Astazi, in zi se sărbătoare, eu sărbătoresc transparența care ar trebui sa pătrundă din ce in ce mai mult in toate sectoarele.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Sova calcă pe urmele lui Tariceanu chiar daca e mai tânăr cu 30 de ani.

Statul la rând pentru eliberarea pașapoartelor si permiselor de conducere nu este o chestie pentru fraieri si pentru toata lumea.

Multumim, Cornel Zainea Deputat USR.
... Mai multMai puțin

Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliție, au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghișeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine și mă așez la coadă. Aveam 5 persoane în față, 2 ghișee erau funcționale. Așadar un timp de așteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV, îl bagă scurt în față pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc fața teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Șova, chiar el! La ieșirea lui din cabină nu apuc să-i fac o poză înainte să-și pună foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat! Ca un veritabil jurnalist de investigație îi urmăresc afară și îl văd pe cercetatul penal mulțumindu-i cu o strângere de mână "pilei" care l-a ajutat să nu-și irosească 7 minute din viață stând la rând ca o persoană normală. Nu știu ce concluzie să trag dar mă întreb dacă vom reuși vreodată să ne vindecăm de aceste metehne. P.S. Evident că n-am avut toate actele necesare din prima, mi-au lipsit vreo 2 copii xerox. Totuși personalul e tânăr, civilizat, operativ. Păcat că sunt foțați să facă asemenea matrapazlâcuri. #ziuacașmecherii

Vezi pe Facebook

Astazi e ziua de naștere a Andreei. Adică cea mai devotată voluntara la strângerea de semnături si in campanie.

La ziua ei au venit un super jurnalist, doi deputați si viitorul primar din municipiul Roman.

Sa ne trăiești Andreea.
Iți multumim ca ești in echipa noastră.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Nu uitam romanii căzuți la Fântâna Alba.

Pădurea de acolo e verde, dar trista.

Impreuna cu colegul deputat Cristian Ghinea am pus un buchet de flori de cires la monumentul ridicat in amintirea masacrului.

Le cinstim memoria.
Vrem reconciliere.
... Mai multMai puțin

Acolo e România! Asta vedeau românii care au fost împușcați de sovietici în aprilie 1941 în Masacrul de la Fântâna Albă, astăzi în Ucraina. Sute de români care încercau să se refugieze în România din Uniunea Sovietică au fost uciși atunci de către grănicieri. Oameni care aveau rude deja fugite în România și care urmau să fie ridicați și trimiși în Siberia. Pe drumuri complicate am ajuns aici, cu colegul meu deputat Iulian Bulai. Îmi imaginez teroarea acelor zile. Să nu uităm!

Vezi pe Facebook

Știți vorba aia: Nu există vreme rea, ci haine proaste :).

Sunt echipat pentru a face față unei zile pline de evenimente. Dacă sunt la costum nu înseamnă că nu pot folosi bicicleta. Mă simt bine și mă bucur să observ că sunt și alți colegi parlamentari care mi-au urmat drumul.

Hai că se poate!

#pebicicleta #lamunca #altfeldeparlamentar
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Vizita in Ucraina.

Impreuna cu colegul meu deputatul Cristian Ghinea si colegul de la USR Suceava, Iulian Cimpoesu merg spre Fântâna Alba si Cernăuți.

Iată cat de multe TIR - uri asteapta sa intre din Ucraina in Uniunea Europeană.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Maine voi avea o zi super plină:

09.00 - interviu cu Georgiana Ciurea, Digi TV, tema: deputatul biciclist

10.00 - interviu academic cu Oana Baluta, cadru didactic SNSPA

12.00 - interviu academic cu Arina Delcea, Digi FM

13.00 - invitat la Realitatea TV.

14.00 - ședinta de raportare a activității in comisii

15.00 - ședinta pe elaborarea de politici publice
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Iulian Bulai şi-a schimbat fotografia de copertă. ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Doua bile împotriva propunerii lui Florin Iordache drept vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Omul care a creat OUG 13 si a plătit pentru acest lucru nu poate fi recompensat cu una dintre cele mai importante funcții in stat.

Studiu de caz pentru studenții de la științe politice: Deci ce ordonanțe trebuie sa dai sa ajungi al cincilea om in stat?
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Susțin ideea unui proiect de lege care să le interzică penalilor să mai ocupe funcții publice.

Consider că politicienii care calcă în picioare legile pentru a-și umple conturile profitând de funcții publice nu pot fi compatibili cu astfel de poziții.

Un prim pas, foarte important și normal, a fost dezbaterea publică promovată de Uniunea Salvați România.

Ideile exprimate sunt foarte importante pentru creionarea celor mai importante aspecte care să stea la baza unui proiect de lege.

Puteți urmări dezbaterea aici!

#farapenaliinfunctiipublice
... Mai multMai puțin

Dezbatere publica: Fără penali in funcții publice

Vezi pe Facebook

Parlamentarismul diferă de la tara la tara.

De cand sunt in Parlament am început sa conștientizez mai mult unicitatea fiecărui model de activitate parlamentara.

Zilele acestea pregătesc un plan de acțiune pentru activități in teritoriu, adică in Neamt si Suceava. Nevoile circumscripției electorale trebuie sa fie dezbătute in parlament.

De exemplu in Parlamentul norvegian unicameral (Stortinget) parlamentarii sunt așezati nu dupa culoarea politica ci dupa apartenența administrativ-teritorială. Adică toți parlamentarii unui județ stau impreuna indiferent de culoarea politica. De aici poate si o mai mare atenție pentru descentralizare si politici publice îndreptate spre dezvoltarea in teritoriu.

La noi e total diferit. Suntem așezati in parlament dupa pofta celor care câștiga alegerile. De exemplu USR a fost pus la colț dupa ALDE si PSD. Fara nicio justificare ce ar îndreptați aceasta mișcare.

Lucrurile se asază in timp. Inca suntem la început. Avem modele funcționale in parlamentarism. Sper ca in urmatorii 10 ani sa avem si noi cutume si reguli care ramân neschimbate indiferent daca pixul lui Dragnea este sau nu la putere.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Abandon – renunțare la exercitarea atribuțiilor părintești, de ocrotire și de asigurare a protecției copilului în condițiile prezentei legi.

În scurt timp, vă pun la dispoziție noua propunere de lege cu privire la Adopție în România. Îmi doresc ca fiecare copil să aibă șansă la o familie, astfel ca centrele de plasament să nu mai existe.

Conform tratatelor internaționale la care România este parte, ne-am asumat să oferim șansă fiecărui copil la o familie și astăzi în România avem peste 60.000 de mii de copii abandonați și peste 80.000 de copii care au rămas singuri pentru că părinții lor au plecat în străinătate.

Traumele pe care le dezvoltă un copil nu pot fi înțelese de un adult motiv pentru care noua lege a adopției va reglementa această situație prin introducerea termenului de abandon ca cea mai gravă formă de abuz.

Oricine poate declanșa procedura de abandon prin sesizarea Direcțiilor de Protecția Copilului care în maximum 30 de zile trebuie să consilieze familia în vederea reintegrării copilului în familie. După 30 de zile, instanța se va pronunța cu privire la decăderea din drepturile părintești a acelor părinți care nu au găsit soluții de îngrijire și protecție pentru copil.

Avem o responsabilitate foarte mare față de fiecare copil și noua lege a adopției va reglementa acest lucru.

În scurt timp, voi face public un document care va rezuma această lege a adopției, urmând ca la sfârșitul lunii aprilie sa avem o dezbatere publică pe propunerea legislativă
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Acum scurt timp tocmai s-a votat in unanimitate in cadrul CL Piatra Neamt solicitarea pentru acordare de spațiu cabinetului parlamentar din Piatra Neamt.

Ii mulțumesc domnului primar Dragoș Chitic si consilierilor de la toate partidele pentru colaborare.

In următoarea luna voi deschide al doilea cabinet parlamentar la poalele Pietricicai.

Ne extindem.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

La câta violență verbală și hărțuire exista in parlament, nu ma mira comportamentul unor consilieri din cadrul CGMB.

Eu am simțit violenta pe pielea mea.

Vom face plângeri penale împotriva consilierilor generali ai PSD care le-au agresat fizic și verbal pe colegele noastre Raluca Teodor, Roxana Wring si Ana Ciceală în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București.
... Mai multMai puțin

Vom face plângeri penale împotriva consilierilor generali ai PSD care le-au agresat fizic și verbal pe colegele noastre Raluca Teodor, Roxana Wring, Ana Ciceală în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București. Îi cer Gabrielei Firea să-i retragă sprijinul viceprimarului PSD Bădulescu care a insultat-o, într-un mod care-l face incompatibil cu poziția pe care o deține, pe Raluca Teodor. Urmăriți declarația mea față de incidentele din CGMB desfășurate sub privirea tolerantă a Gabrielei Firea și filmul unor evenimente care nu ar trebui să se petreacă niciodată într-o instituție publică.

Vezi pe Facebook

Lipsa securității mediului online: fenomenul "Balena Albastra"

Trecem printr-un moment foarte sensibil care se poate dovedi foarte periculos dacă nu luăm atitudine din timp.

Probabil multi dintre voi ați auzit de jocul online„balena albastra”. Aparitia acestui joc este unul dintre motivele pentru care vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa securității din mediul online și la urmările negative pe care acest fenomen îl poate avea asupra copiilor și tinerilor.

#balenaalbastră #tineri #copii #suicid #suport
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Fericirie parlamentara = cand colegii parlamentari de la opoziție si de la putere te felicită dupa ședinta de la Comisia pentru cultura pentru intervenția (lunga si buna) împotriva înființării Institutului Levantului.

A...cu prezenta in ședinta a președintelui Emil Constantinescu care sustine inițiativa.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

În cateva ore, în plenul Camerei Deputaților se va vota pentru referendumul organizat de catre Coaliția pentru Familie.

Nu îi este nimănui străin că sunt romano catolic practicant (adică încerc să pun în practică prin politici publice măsuri sociale care vizează demnitatea ființei umane).

În această lumină, în timpul campaniei electorale, am ținut să mă întâlnesc cu mulți lideri de opinie, printre care preoți aparținând mai multor confesiuni

La întrebarea «Care este problema cu care se confrunta comunitatea dumneavoastră?», răspunsul a fost repetat de fiecare preot: problemele comunității noastre și ale familiilor de aici sunt următoarele: alcoolismul, violența în familie, lipsa locurilor de muncă, divorțul, avortul, familii disfuncționale (părinți care trăiesc în țări diferite, unde bunicii au grijă de copii), abandonul școlar, incestul și corupția.

În lumina faptului că 3.000.000 de români au semnat o inițiativă cetățenească ce propune schimbarea Constituției, m-am gândit că este posibil ca măcar un răspuns ar fi fost acesta: «Problema familiilor noastre este reprezentată de către familiile homosexuale». Ei bine, nu am primit nici un astfel de răspuns.

Dacă la firul ierbii, familia tradițională nu se simte amenințată de către familia gay, atunci mă întreb de unde vine această inițiativă care se pare că nu este ancorată în realitate? M-am întors de aproape un an în România. M-am întors pentru că voiam să mă implic. Voi face acest lucru în continuare. Când am decis să mă întorc nu am știut că această dilemă, și nu cele menționate de către preoți, va fi una dintre cele mai discutate în anul 2017.

Fără să caut acest lucru explicit, mărturisesc faptul că în județul Neamț, acolo de unde vin eu, nu cunosc nicio persoană cu o altă orientare sexuală. Asta nu înseamnă că nu ar exista. Am venit la București, și la o ședință de comisie am întâlnit o persoană care își asumă această identitate. Sunt sigur că există mult mai multe persoane de acest fel. Sunt sigur că le voi întâlni în viitor.

Mai mult, în România nu cunosc niciun cuplu gay. Nu că nu ar exista. Mai departe, nu cunosc niciun cuplu gay care ar avea copii. Ei, dacă aceste cupluri sunt în număr atât de mic, de ce provoacă o reacție publică așa de mare?

Am analizat mult această inițiativă legislativă. Înțeleg că se vrea a fi o măsură care contracarează un fenomen care mie mi se pare artificial. Pe de altă parte, familia din România se confruntă cu atât de multe probleme reale care riscă să fie total ignorate în goana de a stigmatiza grupuri sociale.

Eu nu voi participa la acest vot. Avem nevoie de o a treia cale. Cea moderată. Cei care vor vota pro această inițiativă vor avea marea dezamăgire ca, după vot, familia din România va avea la fel de multe probleme. Cei care vor vota împotriva acestei ințiative o vor face din varii motive. Unele justificate, unele mai puțin justificate.

Cel mai trist este însă următorul fapt: politicienii PSD, PNL, ALDE și PMP vor încerca să obțină capital politic în urma acestui referendum. Refuz să fac parte din acest joc. Exact oamenii care au refuzat să acorde subvenții organizațiilor care îngrijesc mii de bătrâni la domiciliu vor să ne dea acum o lecție de demnitate umană. Cât de fals!

Este cert că acest demers va polariza societatea. Cele două tabere pro și contra își vor arunca acuzații josnice. Expresii ca «progresiști marxisti» și «creștini talibani» arată polarizarea și ura reciprocă.

Nu vreau să fac parte din această polemică. Nu vreau să legitimez un demers care va avea ca rezultat deturnarea atenției de la adevăratele probleme sociale cu care se confruntă România.

Pentru mine, România reală e la Neamț. Cu femei bătute, copii săraci, copii talentați fără resurse, lipsa locurilor de muncă, multă sărăcie și lipsa infrastucturii.

Aceasta este cauza mea!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Invitație la dezbatere

În cursul ședinței Comisiei de Cultură de marți, 28 martie, la Camera Deputaților se va discuta inițiativa legislativă ce presupune sărbătorirea Zilei Ziaristului (jurnalistului) - (PL-x 97/2016).

Consider că nu pot lua o decizie asupra acestei propuneri legislative fără să mă consult cu jurnaliștii. Este foarte important pentru mine ca această zi să fie asumată de beneficiarii direct vizați de această inițiativă.

Fără să fi vorbit cu jurnaliști asupra acestei propuneri, cred că ceea ce ne dorim cu toții este ca mass media românești să se dezvolte într-un mediu care susține independența jurnalistului și care pune etica profesională mai presus de orice interes politic, de imagine sau financiar.

Așadar, întrebările sunt: își doresc jurnaliștii o zi onomastică? I-ar ajuta cu ceva această sărbătoare? Dacă o asemenea lege ar fi adoptată, s-ar simți jurnaliștii mai prețuiți sau, din contră, această lege ar fi văzută doar ca încă o formă fără fond?

Personal, aș vedea o asemenea inițiativă pentru jurnaliști ca un cadru legal care ar facilita mai mult accesul la informații publice și care ar garanta libertatea supremă de care trebuie să se bucure un
jurnalist pentru a-și profesa cu demnitate meseria.

Nu cred că această propunere contribuie la dezvoltarea acestor idealuri, tocmai de aceea doresc să aflu gândurile și opiniile jurnaliștilor.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi am participat la un eveniment informal in comuna Bîra, la granița de est a județului Neamt.

Ma minunez de faptul ca avem locuri atat de superbe si de unice in județul nostru.

Bîra este poate cea mai multiculturală comuna din județ: locuiesc aici atat catolici cat si ortodocși, dar si mulsulmani români.

Cireașa de pe tort este reprezentata de singura moscheie din toata Moldova, si singura moscheie de limba romană din toata tara. Catolicii au o bijuterie de biserica in stil neogotic. Ortodocșii au doua lăcașe de cult de patrimoniu.

Multiculturalismul este acasă aici. Tocmai am vizitat cimitirul evreiesc cu zeci de placi funerare. O cultura lasa loc alteia.

Cui ii este frica de diversitatea culturală ar trebui sa ajungă in Bîra in județul Neamt.

Oamenii se respecta si trăiesc in armonie.

Aici respir pace.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Săptămana aceasta a fost Ziua Internațională a Pădurilor, iar la Roman am sărbătorit-o astăzi prin plantarea de puieți în Lunca Siretului.

Au fost prezenți mulți copii de la Școala Nr. 1 din Roman, au fost prezente multe cadre din cadrul Secției de Poliție Roman si Sagna.

În două ore am plantat împreună 300 de puieți.

Felicitări Ocolului Silvic Roman pentru inițiativă. Și mulțumesc de invitație.

La mai multe!

La toamnă aș vrea și eu să contribui la împădurirea a doua hectare! 😉
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Astazi am fost in Suceava toata ziua. Am văzut lucruri frumoase si am întâlnit oameni determinați sa se implice in viața comunității lor.

Tocmai am trecut pe langa una dintre cele mai controversate construcții publice din județ - Casa Corpului Didactic.

Este o construcție mamut făcută fix in mijlocul câmpului, fara cale de acces, fara acces la utilități.

De ce o asemenea investiție asa departe de orice urma de om?

Sunt suspiciuni rezonabile ca a fost construită tocmai pentru a crea o infrastructura care in viitor ar putea fi folosită si de terenurile vecine.

Investiții fara rost? Lipsa de viziune? Rea credință? Prostie?

Toate la un loc?

Se pare ca acum se reîncepe construcția.

Voi face o interpelare sa aflu mai multe răspunsuri.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Colega noastră Cosette Chichirău prezinta opinia USR asupra raportului de ancheta a rectificărilor bugetare din anul 2016.

Pana acum singura femeie care ia cuvântul pe aceasta tema. Intr-o lume a finanțelor dominata de bărbați, ne bucurăm ca USR si Cosette Chichirău sparg gheața.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Sunt extrem de onorat sa fiu prezent la decernarea premiilor Gopo la Teatrul National.

Premiile Gopo sunt premii cinematografice românești.

Sunt foarte mândru de tinerele talente, sunt foarte mândru de performanțele filmului românesc.

Filmul românesc contemporan scrie istorie in toata lumea.

Ce atmosfera e in sala!
Ce imi creste inima cand vad atâta film de calitate din România.

Susținere nemarginita din partea mea.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

De fiecare dată când ajung din teritoriu la Parlament observ câte un lucru care mi se pare anapoda.

Cu cât petrec mai mult timp aici, cu atât mai mare este riscul să mă obișnuiesc cu aceste ciudățenii.

Chestia bizară de astazi:

- președinții de comisii permanente și speciale din Camera Deputaților și Senat beneficiază fiecare de mașină de serviciu și șofer.

Adică avem aproximativ 45 de mașini și șoferi care trebuie să fie la dispoziția a 45 de președinți. Faceți și voi un calcul privind impactul bugetar.

Am respect pentru oamenii care lucrează pentru a face legi mai bune pentru România, dar am fost mereu împotriva privilegiilor.

Premierul Olandei, Mark Rutte - care tocmai a câștigat alegerile, merge la lucru cu bicicleta.

Dacă premierul Olandei poate să coboare pe două roti, de ce nu ar reuși acest lucru și cei 45 de președinți de comisii?

E vorba de cultură? E vorba de obișnuință? E vorba de abuz al banului public? E vorba de privilegii și ignoranță?

Poate un pic din toate.

Oricum, indiferent de cauza fenomenului, nu vreau să mă obișnuiesc cu acest lucru.

Mi se pare anormal. Mi se pare exagerat. Mi se pare disproporționat cu nevoile acestei țări.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Sunt bucuros că în sfârșit am reușit să deschidem cabinetul parlamentar din Roman.

Începând de astăzi, 20 martie, nemțenii care consideră că îi pot ajuta în calitate de parlamentar pot veni la biroul situat în vecinătatea magazinului Central, unde consilierul meu va primi sesizările pe care aceștia doresc să le depună. Prin instrumentele de care dispun ca deputat, voi încerca să găsesc răspunsuri și rezolvări la problemele lor.

Eu voi ține audiențe joi în Suceava (miercuri voi afișa programul pentru vizita in Suceava) și vineri, între orele 09:00 și 14:00, la cabinetul din Roman.

Cetățenii pot depune sesizările la biroul parlamentar în zilele de luni și marți, în intervalul orar 10:00 – 14:00, când se vor face și programările pentru întâlnirile cu mine.

Vă așteptăm cu drag!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Cristian Ghinea:

"Chemăm, eu chem în USR pe toți oamenii onești și profesioniști ca să facem marele USR.
Fără să facem compromisuri la criterii de integritate."

Subscriu. In totalitate.
... Mai multMai puțin

Despre Dacian Cioloș, USR și despre ce fel de partid suntem Sâmbătă am fost la Focșani, pentru o întâlnire cu simpatizanții. Am vorbit despre grupul parlamentar, despre proiectele noastre de legi, despre tăierile ilegale de păduri, am plecat cu câteva idei de proiecte de legi de la simpatizanții noștri, pe care departamentul de politici le va analiza. Am fost întrebat și despre subiectele importante din interiorul partidului care i-au frământat pe membri, pe simpatizanți, pe votanți în ultimele zile. Mi-am expus deschis convingerile și ideile pentru că usr-iștii merită o dezbatere deschisă. USR face un altfel de politică, inclusiv internă. Acestea sunt o parte din declarațiile mele concentrate. Varianta video le expune ceva mai lung. "Celelalte partide, PSD, PNL, PMP, aceeași mizerie, sunt de fapt structuri fantomatice în care liderii controlează baza. Baza unde este? Vedeți baza liberală, vedeți baza psd-istă manifestându-se vreodată? Nu. Acum vedeți baza usr-istă manifestându-se. Suntem un partid adevărat în care baza a avut un moment în care nu a fost de acord cu o decizie a conducerii." *** "Dacă țineți minte, la PSD, domnul Dragnea a primit un mandat în alb să numească un prim-ministru. Ceva mai absurd nu se poate imagina. La noi la USR știam că propunerea de prim-ministru este Dacian Cioloș, foarte mulți oameni din USR nu au înțeles de ce s-a schimbat această atitudine față de Dacian Cioloș și și-au spus părerea." *** "Până la urmă venirea sau nu a lui Dacian Cioloș implică o decizie asupra naturii acestui partid. Suntem un partid mare, deschis către noi forțe, deschis către toate forțele reformiste și cinstite și profesioniste din România sau nu. Sau suntem un partid în care deciziile se iau într-un cerc foarte mic." *** "Eu cred că USR va ieși întărit din povestea asta pentru că, repet, este un semn de vitalitate. Nu este un partid al cuiva anume, nu este un partid în care unii sunt proprietari și alții suntem chiriași, toți suntem proprietari la USR și avem un cuvânt de spus în acest partid." *** "Eu personal voi continua să militez la congresul din mai pentru deschiderea partidului, pentru venirea lui Dacian Cioloș. Până la urmă, congresul ia această decizie și nu sunt deloc stresat." *** "Sunt acasă în USR. Sunt genul de personaj căruia colegii mei tehnocrați îi spun usr-ist și usr-iștii îmi spun tehnocrat. Până la urma sunt și una și alta și nu este nicio contradicție între astea două. Dimpotrivă. Că de asta am venit din guvern în USR, de asta am fost în 20 de orașe în campanie, de asta am relații și simpatii și dialog cu foarte multe filiale ale partidului. De asta simt că familia mea este USR și că aceasta este o familie foarte mare și în fiecare familie mai apar tensiuni și neînțelegeri, dar până la urmă stăm împreună." *** "Reporter: Rămâne Clotilde Armand un vector de imagine așa cum a fost în campanie ? În USR?...sau va fi trimisă în afara partidului ? Așa cum am spus, avem nevoie de mai mulți lideri cunoscuți, avem nevoie de Nicușor Dan, avem nevoie de Clotilde Armand, avem nevoie de Dacian Cioloș, nu văd niciun motiv pentru care Clotilde Armand... Reporter: Păi au loc toți în aceeași teacă ? Dacă teaca este mare și ne obișnuim să lucrăm unii cu alții chiar dacă avem opinii diferite în mod evident că au loc." *** "Dar nu este partidul cuiva, tocmai de asta, dacă depășim logica asta în care este partidul cuiva...Am văzut un articol din presă că îi fură Ghinea partidul lui Nicușor Dan. Păi ce, partidul e o minge să i-o furi? Partidul este o organizație, compusă din oameni. Tocmai pentru că există această percepție eronată în opinia publică – s-a pus problema: este Dacian Cioloș sau Nicușor Dan. Nu are cum să fie partidul unuia sau altuia." *** "Avem nevoie de o garnitură de lideri pe care să construim acest partid ca o uniune." *** "Am văzut unii colegi care pun dilema: dar dacă creștem prea repede va trebui să facem compromisuri și să luăm primari corupți. Nu a zis nimeni chestia asta. Nu avem încredere că găsim oameni onești în România cu care să construim un partid mare? Atât de proastă este părerea noastră față de poporul român ? Este trist. Chemăm, eu chem în USR pe toți oamenii onești și profesioniști ca să facem marele USR. Fără să facem compromisuri la criterii de integritate." ***

Vezi pe Facebook

Am deschis cabinetul parlamentar recitând o poezie scrisă de Ana Blandiana.

Poezia este despre raportul dintre femei si bărbați in Roma antica si despre poziționare politica.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine la lansarea cabinetului parlamentar.

Usa va fi deschisă tuturor.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook