Noutăți

14 ore în urmă

Iulian Bulai

Nu ne mai facem noi bine. Nu curând.

Acesta e sentimentul care mă cuprinde când mă uit la acest video. E trist. Și știu că nu am voie să mă plâng, dar când văd asemenea manifestări mi se taie speranța pentru România.

Tinerii sunt plecați în străinătate. Copiii și adolescenții visează și ei să plece unde văd cu ochii.

Simt că ne luptăm cu imposibilul.

Satul românesc arată jalnic. Infrastructura și educația la sate sunt la pământ.

De unde va veni oare salvarea poporului nostru?

Dacă ar putea ploua cu educație, poate ar ajuta.

Până atunci punem mâna de la mâna și schimbăm acolo unde acționăm fiecare.

Nu mă transform în bocitoare, dar suntem totuși prea puțini.

De unde va veni oare salvarea poporului nostru? Suntem prea puțini acum.

Avem nevoie de întăriri.
Mai vine cineva?

Recorder
Înainte de a fi un motiv de sărbătoare, Centenarul ar trebui să fie un prilej de a privi realitatea în față: în ce stare se află, de fapt, România la împlinirea unui secol de existență?

Am fost la ziua comunei Vărăști, în județul Giurgiu, pentru a vedea cum arată o comunitate rurală într-o zi de sărbătoare și am descoperit imaginea unei Românii înapoiate și triste. Un sat în care au mai rămas doar copiii și bătrânii. De la microfon se rostește: „Aici sunt oameni cuminți“.

Ziua comunei nu e ziua lor, e tot a politicienilor care vin să fie aplaudați, să împartă pomeni și să-și reconfirme puterea. Oamenii simpli nu mai contează decât ca purtători de voturi și de regrete după copiii plecați către alte zări.

În acest reportaj puteți vedea o secvență ce pare scoasă dintr-un film de Kusturica: un autobuz de „transport copii” din care coboară, legănându-se, zeci de babe aduse direct de la biserică de preotul satului, să mănânce mici și să strige „Trăiască primarul!”. Babele noastre, cu broboade negre și cu gurile știrbe, mame sau bunici pe care le-am lăsat în grija popilor și a primarilor, pentru ca apoi să le acuzăm că se lasă manipulate.

Dar babele nu sunt chiar așa de proaste și uneori știu să spună adevărul în cuvintele lor simple: „Copiii ni s-au dus în lume și noi am rămas să ne chinuim aici, ca proștii!”.

Aici, adică în această Românie prea ocupată cu festivismul pentru a medita la adevăratele probleme. Urmează o vară lungă în care aceste imagini se vor repeta la nesfârșit în satele și comunele păstorite de primari generoși și dornici să sărbătorească Centenarul.

Nu mai contează că petrecerile lor se vor ține în sate depopulate, părăsite de tineri și rămase în seama celor bătrâni. Moși și babe pentru care Centenarul nu înseamnă un secol de existență, ci mai degrabă un veac de singurătate.

Articolul complet e aici: bit.ly/2xbtdCb
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 zile în urmă

Iulian Bulai
Vezi pe Facebook

4 zile în urmă

Iulian Bulai

Cabinetul colegului meu, Cornel Zainea, a fost atacat cu ouă.

Se întâmplă la Chiajna în Ilfov.

Campania #farapenali în funcții publice creează reacții violente în toată România.

Cu acești oameni ne confruntăm în fiecare zi. În Parlament ne taie microfonul și nu respectă proceduri parlamentare, pe stradă ne atacă cu ouă.

Aceasta este reacția celor care se împotrivesc la schimbare.

Continuăm cu #farapenaliinfunctiipublice
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 zile în urmă

Iulian Bulai

PSD joaca și la putere și în opoziție.

Comisarul european Crețu spunea ieri că România nu a cerut bani pentru autostrăzile Moldovei.

Azi iese președintele CJ Neamț, Arsene, și spune că a intervenit el să se facă autostradă Iasi-Tg Mures Autostrada. Și că se face.

Domnilor și doamnelor de la PSD, va puneți și voi de acord ca să știm dacă se face sau nu se face autostradă?
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

5 zile în urmă

Iulian Bulai

Președintele CNCD, Asztalos Csaba:

Prezentarea raportului pe anul 2017 al CNCD.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

5 zile în urmă

Iulian Bulai

“Niste penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa. Această încercare este una jalnica și neconvingătoare.”

- pentru această afirmație președintele Iohanis a fost amendat de către CNCD.

Astăzi la ora 18.00 va avea loc prezentarea raportului de activitate pe anul 2017 a Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Prezentarea raportului va avea loc in cadrul ședinței Comisiei pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați.

Președintele Csaba Asztalos va prezenta acest raport.

CNCD este una dintre cele mai controversate instituții românești. Dă amenzi pe spețe ciudate, gen afirmații cum că unii politicieni ar fi penali sau că doamna prim ministru are coafura într-un anumit fel.

Și mai mult, nu reacționează la generalizări de genu: unii au comportament autist, secuii care arborează steagul propriu ar trebui sa fluture...

În alte cuvinte o instituție care s-a politizat și care s-a îndepărtat de scopul pentru care a fost creată.

Președintele instituției este ok.
Va fi o ședința interesantă.

Foto: DCnews
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

Rușine, PSD!
Rușine, Firea!
Rușine, Dăncilă!

Astăzi v-ați comportat cu moldovenii ca și cum am fi niște refugiați în propria țară.

Nu ca și cum am fi cetățeni cu drepturi depline în România.

Și moldovenii au același drept de a protesta în fața guvernului. La fel ca bucureștenii, oltenii sau ardelenii.

O să dați samă, doamnelor!

Rezistența TV
ACTUALIZARE: Protestatarii sunt in Piata Victoriei

Moldova vrea autostrada!
Coloana a ajuns in Bucuresti. Intampinati de fortele de ordine, protestatarii motorizati sunt opriti sa ajunga in Piata Victoriei, in fata Guvernului.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

A venit vremea ca toți moldovenii să se unească pentru a lupta pentru ceea ce merită: autostrăzile care să îi lege de Transilvania și de București.

Dragi nemțeni,

Haideți să ne alăturăm cu toții marșului motorizat spre București!

Sâmbătă, 19 mai, la ora 09.30, să fim cât mai mulți la sensul giratoriu de la Horia. Dacă vor fi 1000 de autovehicule, E85 se va bloca. Vom arăta că Moldova este importantă.

Cu autocare, microbuze, mașini personale, autocamioane, tiruri și basculante.

Și tractoare.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Pentru că toți copiii au dreptul la o familie.

Chiar și cei abandonați și cu sindromul Down pe care i-am întâlnit astăzi la Parlament.

Demnitate pentru toți.

#ARFO
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

„Să înțeleg că toate partidele care au fost la putere până acum au avut același comportament față de politica editorială a TVR și față de intervențiile în aceasta.

Ne-ați dat o lecție asupra a ceea ce se întâmplă acolo, s-au făcut multe greșeli și vreau să întreb: cum se comportă jurnaliștii din TVR la momentul actual raportat la solidaritatea care ar trebui să fie un front comun împotriva abuzului din partea conducerii? A fost suficient pentru a opri aceste abuzuri indiferent de la ce partid ar veni sau nu? Mai avem nevoie de altceva pentru a „salubriza” mediul respectiv?

Înțeleg din vocea onorabililor colegi Pleșoianu și Bacalbașa că, de fapt, dumneavoastră nu susțineți ce s-a întâmplat la TVR.

Dar dacă nu susțineți de ce sunteți orbi în fața fenomenului „drobului de sare” ?

Dacă avem o problemă care are o rezolvare, dumneavoastră aveți puterea, de ce să nu fiți campionii libertății de exprimare și să rezolvați problema respectivă?

Sunt atâtea lucruri care merg prost în țara asta iar dumneavoastră prin puterea pe care o aveți ați putea să o rezolvați.”

A doua parte a intervenției mele de astăzi în cadrul Comisiei pentru cultură unde a fost audiat jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Intervențiile mele din cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Cultură, unde a fost audiat jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației.

Prima parte.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Audierea domnului Dragoș Pătraru, Comisia pentru cultură, arte și mass-media. ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Ziua internațională a familiei. 15 mai.

Facem lobby în parlament. Modificările la legea adopției trebuie să treacă pentru ca fiecare copil să aibă dreptul la o familie.

Astăzi nu este despre dihotomia tradițional-netradițional, conservatori versus progresiști.

Ci doar despre dreptul copiilor la familie. Dreptul celor 58.000 de copii din România care nu au mamă și tată.

Eveniment #ARFO
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Sunt super mândru de judecătorii pietreni care, începând de astăzi, vor protesta împotriva noilor modificări pe care parlamentarii aflați la Putere vor să le aducă legilor justiției.

Haideți să nu îi lăsăm singuri!

De această dată, atenția le este îndreptată spre întroducerea a două noi articole în Codul Penal, art. 2801 și art. 2802. Respectivele articole urmează să modifice încadrarea unor fapte penale, din unele care ar putea atrage cel mult răspunderea disciplinară în unele din sfera ilicitului penal, respectiv Reaua credință şi Grava neglijență. Judecătorii acuză că sunt prevăzute pentru astfel de fapte pedepse foarte mari, similare celor acordate unor fapte precum omorul sau violul, doar pentru a transforma magistrații, în ochii cetățenilor, într-un grup infracțional.

Felicit judecătorii integri care au luat această decizie. Sper ca sesizarea pe care ei o fac la CSM să fie tratată cu seriozitate de membrii instituției. Susțin din toată inima astfel de inițiative și mă bucur că pietrenii mei sunt cei care dau tonul de această dată în țară. Este foarte bine că protestează și trag semnale de alarmă, dacă s-ar întâmpla la fel în mai multe instanțe din țară, probabil că tăvălugul comunist pornit pe legile justiției ar putea să fie oprit.

Respect tuturor judecătorilor, aveți parte de toată susținerea mea!

Foto: vestea.net
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

USR Neamt creste frumos. Astăzi, alături de colegii mei, am lansat filiala din comuna Secuieni.

Bun venit dragilor!

Schimbarea începe cu voi.
Satul românesc are mai mare nevoie de schimbare decât urbanul.

Am simțit asta astăzi. La fel ca in fiecare zi când îți amintești ca WC-ul și dușul sunt un lux pentru mulți romani.

Mergem înainte cu oamenii buni de la sate!Familia USR Neamț a crescut cu o nouă filială locală. Azi a luat ființă USR Secuieni.

USR Secuieni are deocamdată 7 membri cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, toți cu suflet mare și cu speranțe mari pentru comuna lor, de la pubele de gunoi pentru locuitorii tuturor satelor din comună, la iluminat public și asfalt pe toate străzile. Sunt realiști și își doresc pentru comuna lor niște lucruri care în 2018 ar trebui să fie normalitate.

Membrii USR Secuieni i-au acordat încrederea și l-au ales președinte pe cel mai tânăr dintre ei. Dragos Samson, presedintele USR Secuieni, are la 25 de ani o viziune modernă despre cum ar trebui să arate viitorul comunei Secuieni.

Familia USR Neamț e în creștere! Intră și tu în echipă și schimbă viitorul comunității din care faci parte!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

4 oameni protestăm la Roman.
Nu suntem deloc încântați.

De ce?

Mandruță spune ca protestele ajută, dar nu schimbă majoritatea parlamentară. Legile le fac ei. Majoritatea. Nu cei din stradă.

E adevărat.

Suntem totuși indignați dar nu stăm cu mâna în buzunar. Azi am lansat a doua filială USR în mediul rural în Neamț.

Despre asta mai târziu.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai
Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Update: PSD și Dancilă mint de îngheață apele. Papa nu vine în România. Disperați de susținere internațională, mint cu mare nerușinare. Jalnic am ajuns.

www.g4media.ro/situatie-jenanta-pentru-viorica-dancila-ambasadorul-vaticanului-in-romania-o-contr...

....

Acum două zile mă întâlneam cu Nunțiul Apostolic la Cotroceni.

Am întrebat: Excelență, noutăți despre vizita Papei în România?

Nunțiul: Toate veștile bune la timpul lor.

Am zâmbit amândoi.

Bun venit în România, Papa Francisc! Nu mai e mult până la anul.

Clasa politică și nu numai are nevoie să te audă. Sper să ajungi și în Ardeal și în Moldova și la Parlament!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Ea este Carmen.
Prima Doamnă în stat.

Gazdă bună și exemplu de antifițe într-o lume de oameni îmbătați de putere.

Pentru soțul dânsei am stat la coadă o noapte întreagă în 2014 la Berlin. A meritat.

Recepție la Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Ieri in ședința Comisiei de cultura:

“Stimată doamnă, aveți o atitudine stalinist-maoistă. Îmi pare rău să văd o persoană tânăra care are o atitudine îmbătrânită înainte de vreme. Noi am investit-o cu încredere deplină pe doamna Gradea, noi Parlamentul. Dumneavoastră luați posibilitatea tuturor parlamentarilor fie de la putere, fie de la opoziție de a veni cu critici fie pozitive, fie negative, fie feedback-uri, fie observații.

Acest lucru într-o țară democratică, normală s-ar fi întâmplat, indiferent de majoritatea parlamentară, indiferent de culoarea politică respectivă.

Nu îmi doresc în mod personal să o văd pe doamna Doina Gradea citind un comunicat de presă. Puteam la fel de bine să citesc online sau din alte surse. Vreau să am un dialog constructiv cu dumneavoastră.

Vreau să am răspunsuri la întrebări punctuale, dacă dumneavoastră credeți pe bune lucrurile pe care dumneavoastră le-ați spus.

Vreau să știu de ce interveniți în politicile editoriale ale TVR și de unde vine această atitudine pentru că nu situația este gravă ci atitudinea dumneavoastră, care acum nu mai poate avea parte de încrederea și sprijinul Parlamentului.

De aceea îmi doresc să discut cu dumneavoastră, de aceea sper ca în ciuda votului neregulamentar care s-a desfășurat acum 5 minute, dumneavoastră să rămâneți în mijlocul nostru și să discutăm împreună asupra acestor chestiuni importante.”

Niciunul dintre argumentele de mai sus nu au fost ascultate.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Sunt european. Azi e ziua mea.
Adică?

Născut în România. Am copilărit într-un sat unde până acum 200 de ani s-a vorbit limba maghiară veche. Iubesc Scandinavia pentru că acolo am devenit om matur. Portugheza este limba pe care o vorbesc în gând când vreau sa fiu nostalgic. Soția mea e norvegiancă - vorbim și în limba ei. Limbă în care am studiat 5 ani. În liceu ne rugam în latină.

Franceza mă salvează atunci când lumea nu vorbește engleză. Cel mai frumos cuvânt în limba engleză este pizza. Pe care o gust de fiecare dată când vreau să îmi aduc aminte de bunica mea și cursul de italiană din Firenze. Cele mai picante cuvinte românești provin din limba turcă. Și aș vrea să le folosesc mai mult.

La Berlin am făcut primul semestru al celui de-al doilea master. În Italia, la aproape cea mai veche universitate din lume, am făcut al doilea semestru. În China, mâncarea care îi unește pe toți europenii este mâncarea de la IKEA. Somon și perișoare (de producție turcească). Muzica balcanică este cea mai tare din câte am auzit până acum. În Islanda am înțeles următoarele: conservatorismul cultural poate merge mână în mână cu progresismul etic. În ultimii 10 ani cele mai multe revelioane le-am petrecut în diferite capitale europene. Erasmus e cel mai tare lucru care i se poate întâmpla unui student. Cu bani de la EU.

Hygge este un super concept danez-norvegian. Pe care îl practic uneori. Papa Francisc este cea mai tare inovație în materie de religie. Iubesc rețeaua de trenuri europene. Și faptul că viitorul Europei este federalizarea. Mai urmează pașapoarte europene, mai multă integrare, mai multă libertate, mai multă demnitate, mai multă inovație.

Înseamnă mai multe valori profunde cu care mă identific 100%.

La multi ani, mamă Europa! M-ai făcut om.
Sunt îndrăgostit de tine.

Ești batrână, dar incredibil de frumoasă.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Șefa TVR, Doina Gradea, salvată azi de PSD!

Astăzi, PSD a arătat că este adevăratul moștenitor al comunismului și că o limitare a procedurilor democratice și a libertății de exprimare este posibilă!

Astăzi, tirania majorității PSD doritoare de a-și proteja acoliții a blocat procedura de audiere a Doinei Gradea, Președinte-director general al SRTv!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Ce înseamnă pentru mine egalitatea de șanse pe care o sărbătorim astăzi?

Înseamnă că o:

- Femeie
- Divorțată
- 1 sau 2 copii
- Fără locuință stabilă

Are aceeași șansă să ocupe o poziție pe care o merită, la fel de mult ca un:

- Bărbat
- Căsătorit sau celibatar
- Fără copii
- Proprietar al unui imobil

Plus plata egală pentru același tip de muncă prestată de femei și bărbați. Plus participarea în mod egal la munca din fiecare gospodărie.

......

Egalitatea de șanse trebuie să fie egalitatea de șanse în competiție, nu în bagajul social care ar avantaja sau dezavantaja persoana.

La mulți ani tuturor celor cărora vă pasă de această valoare.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Noi nu am avut un Lech Walesa.
Noi am avut Doina Cornea.

Noi nu am avut Mișcarea Solidaritatea.
Noi am avut o femeie care a luptat aproape singură.

Au încercat să o îngroape, dar au uitat că era sămânță. Prin Radio Europa Liberă vocea ei s-a multiplicat în casele a milioane de români.

Stimată doamnă, ne cerem iertare pentru faptul că în anii 1980 românii te-au auzit, dar nu te-au ascultat.

Ai fost un titan în fața tăvălugului ideologic. Ai avut curaj. Când aproape toți tăceau.

Ai fi trebuit să conduci România după 1989. Comuniștii nu te-au lăsat. Te-au urât atât de tare încât nici peste 30 de ani nu te pot privi.

Mai mult decât să protestezi, ai oferit soluții: deschidere, cultură, spiritualitate și legături internaționale.

Numele tău este Demnitate și Rezisență.

Iertare și mulțumiri, Doina Cornea!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

USR e fain!
Cristian Ghinea le zice bine.

Hai alături de noi!

Cristian Ghinea
Oamenii buni se organizează greu. Oamenii răi se organizează uşor, ca să fure. Haideți să spargem acest cerc vicios: USR este uniunea oamenilor cinstiți, care se organizează.
Tot ce e esențial de ştiut în două minute.
Vizionați și apoi ne vedem pe www.usr.ro/inscriere/ sau un email la extindere@usr.ro.Haideți cu share: data viitoare trebuie să fim mai mulți la vot. Aveți întrebări în plus despre USR? Un comment aici şi se rezolvă.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Am schimbat locația cortului “Fără Penali in Funcții publice” din Roman.

Acum este vis a vis de Magazinul Central.

Va așteptăm in fiecare zi începând cu ziua de luni.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Mulțumim din inimă, stimată doamnă!

Ai luptat pentru libertatea noastră înainte de a mă naște.

Te-ai opus regimului și ai cerut drepturi când aproape toți tăceau și înghițeau.

Ai fost de partea celor asupriți și dezumanizați. Nu vom uita.

Îngerii să te conducă la Lumină.

Foto: sareinochi
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Doina Gradea, în numele jurnaliștilor din cadrul redacției de știri a TVR, îți cer să îți dai demisia. Din nou.

Nimeni nu merită să i te adresezi cu niște cuvinte gen “cap de porc”.

Acum nu mai este loc de formule de politețe.

Orice clipă petrecută de către tine în această poziție este o insultă la adresa tuturor jurnaliștilor care își fac treaba excelent în această țară.

Nu meriți și nici nu ești capabilă să conduci această instituție. Fă un pas înapoi acum. Îți va fi mai bine acum decât dacă mai prelungești această agonie și lipsă de bun simț.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Doina Gradea trebuie să își dea demisia din funcția de director al TVR.

Nu ai voie să insulți jurnaliștii. Deloc. În niciun fel. Ei sunt câinii de pază ai democrației.

Tocmai am cerut audierea acestei doamne în comisia de cultură. Doar o persoană care disprețuiește libera expresie poate folosi asemenea cuvinte la adresa unui jurnalist.

Când te gândești că ea e șeful TVR.

Demisia!

Dar înainte să plecați, să ne spuneți și nouă de unde vine disprețul dumneavoastră față de jurnaliști.De Ziua Mondială a Libertății Presei directorul general al TVR, Doina Gradea, consideră că angajații postului public trebuie să fie recunoscători PSD, pentru că PSD le-a acordat un buget mare anul acesta și lasă să se înțeleagă că libertatea editorială este negociabilă atunci când coaliția majoritară aprobă finanțarea televiziunii publice.

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună consideră că presiunile editoriale din televiziunea publică trebuie să înceteze imediat iar directorul general, Doina Gradea, trebuie să-și dea demisia pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului.
bit.ly/2rklVph
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Libertatea presei înseamnă să poți să critici pe oricine, oricând, oricum, indiferent de cine te finanțează.

Dragoș Pătraru este un jurnalist care zilele acestea duce o luptă cu conducerea TVR. Pentru că vorbește prea mult. Și critică pe toți.

Și eu am făcut subiectul criticii lui. Și bine mi-a făcut.

Avem nevoie de oameni care să practice presa liberă: prin investigații, satiră, ironie și analiză.

Fără presă liberă, politica o ia razna.

Mult succes, Dragoș Pătraru.
Mulțumesc pentru efortul vostru, dragi jurnaliști din România.
Sursa foto: Click.ro
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Dorul de casă este cea mai mare problemă cu care se confruntă cei plecați în afară. Iată ce mesaj am primit eu ieri cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului. E de la Gabriel din Neamț, dar care locuiește în Islanda:

“Astăzi, 2 Mai. Cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului aș vrea să vă tăinui câte ceva din gândurile mele...
Numele meu este Gabriel, vin dintr-o comună apropiată comunei Dumneavoastră, mai exact Bîra.

În momentul de față locuiesc în Islanda (țară care m-a adoptat și îmi oferă șansa să văd un viitor fericit).
Cartea mea de identitate îmi poartă urma celor 23 de ani... ani ce, în mare parte,
imediat după terminarea liceului, i-am risipit departe de Casă, departe de Familie, departe de Prieteni, departe de Neam ... Astăzi, stau și mă uit în spate la ce am lăsat Acasă și vă spun foarte sincer - Mă doare foarte tare pentru ce se întâmplă în România.

Totodată, mă bucur enorm de mult că există persoane ca Dumneavoastră, care se implică vizibil în tot ceea ce înseamnă "renaștere”, la o lume mai bună, mai curată, plină de viață, și alături de Tinerii care înseamnă "Viitor"

Începând cu intrarea dumneavoastră în lumina reflectoarelor politicii, v-am urmărit îndeaproape acțiunile și v-am susținut și vă susțin în continuare!
"Islanda" (O țară foarte rece...și la propriu și la figurat) - Vreau să mă întorc Acasă. Vreau să am un viitor în țara mea - Singura mea rugăminte este să îi încurajati în continuare pe toți tinerii să se implice în proiecte, să folosească energia pentru înfrumusețarea comunității, pentru țară.

"În anul Centenarului să ne implicăm cu toții pentru o Românie așa cum ne-o dorim, o Românie și pentru tineri!
# - Transmit toate gândurile bune și creștinești, de aici dintre Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic.
#Rezist”
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Pentru mine 1 mai este despre oameni ca mama mea. O sa va spun de ce.

Acum 25 de ani, când lucra la CEC, o directoare care cerea de la mama taxă de protecție&șpagă și nu a primit, i-a redus norma la jumătate. Cu pretextul ca mama nici măcar o ceapa degerată nu i-a adus vreodată.

Nesuportând abuzul, mama s-a urcat în tren și a plecat direct la oficiul pentru personal al CEC. La București.

A prezentat situația ei. A arătat că avea încasările și soldul necesar unei norme întregi.

Peste o lună era angajată înapoi cu normă întreagă. Despre asta e vorba astăzi: despre muncitori abuzați care își cer drepturile și despre oamenii din jur și societatea care ar trebui sa îi susțină in eforturile lor.

Mulțumesc mamă pentru exemplu tău!

La mulți ani, dragilor!

PS: astăzi, si eu sunt printre aceea la care oamenii vin să anunțe abuzuri sau să sesizeze nedreptăți. Sunt de partea voastră. De partea celor care suferă nedreptăți: angajați la stat sau în mediul privat, sindicate, antreprenori care au parte de piedici din partea statului, sau pur și simplu oameni care au nevoie să fie ascultați.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Te-ai saturat de mers la mare de 1 mai?

Te aștept la Neamț. Avem poate cele mai frumoase păduri si trasee montane din toată țara.

Plus avem liniște, aer curat, verdeață, prețuri mult mai bune decât pe litoral, oameni senini și primitori.

Astăzi am petrecut 6 ore pe Ceahlău. O minunăție. Muntele schimba omu. Îl umanizează. Toată lumea saluta și zâmbea la toată lumea. Nimeni nu arunca gunoaie pe jos. Fără muzică, fără zgomot.

Mult bun simț și voie bună. Pe Ceahlău primești sănătate. De aici pleci odihnit.

Mai sunt încă două zile de mini concediu.

Vă aștept la Neamț. Pentru grupuri mai mari de 30 de persoane fac eu pe ghidul 😉
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Muzeul Colectivizării de la Tămășeni se face cunoscut peste mari și țări.

Sigmund a venit din nordul Norvegiei pentru a repara lemnăria casei din 1906.
Două săptămâni va sta la noi.

Punem piatra peste piatra pentru a face ceva frumos.

Voluntariatul face minuni.

Va așteptăm la Tămășeni dacă aveți timp.Sigmund Pleym Hågensen. 62 de ani.
Din Norvegia. De pe malul Mării Barents.

A auzit de inițiativa noastră de la Tămășeni și a decis să facă voluntariat mai bine de două săptămâni.

După mai bine de 24 de ore de călătorie. De la Cercul Arctic. A ajuns la noi.

Sigmund va restaura toată tâmplăria exterioară a casei din 1906. Gratis.

Vreți să îl întrebați pe Sigmund de ce e important să avem grijă de patrimoniu și de povești? Sau vrei să fii și tu voluntar/ă?

Te așteptăm la Tămășeni.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Tocmai am prezentat inițiativa Muzeul Colectivizării la Facultatea de Istorie a Universității din București.

De ce vreau să facem acest muzeu?

Pentru că avem nevoie de răspunsuri la întrebările pe care ni le punem:

- de ce avem încă haos în agricultură în România?

- de unde lipsa de grijă față de spațiul public?

- de ce diferențe așa de mari între rural și urban?

- de ce avem câini vagabonzi în România?

....

Mulțumesc pentru invitație.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

De Centenar, guvernul PSD-ALDE face ce știe mai bine, împarte bani în stânga și în dreapta pentru a mulțumi baronii locali.

Centenarul trebuie să fie un eveniment incluziv, dar în momentul de față sunt excluși românii care nu locuiesc în județele unde nomenclatura PSD și-a cerut drepturile, românii care nu gustă naționalismul cu busturi nenumărate, zeci de mii de baloane, ii și muzică populară. În acest moment PSD-ALDE împarte România în două: o Românie a celor care beneficiază de privilegii nemeritate și o Românie a celor care sunt și mai dezgustați de cei care au fost aleși să îi unească.

Ieri, în cadrul Comisiei de centenar, secretarul de stat Eremia Ardelean nu a răspuns întrebărilor din timpul Comisiei referitoare la criteriul de selecție a celor 16 proiecte din județul Maramureș, care vor primi finanțare în valoare de 1.118.000 lei, sau de ce județul Olt a primit o finanțare în valoare de 570.000 de lei pentru un proiect de creștere a interesului pentru costumele populare. Asta în timp ce județul Marii Uniri, Alba, este subfinanțat și beneficiază doar de 6 proiecte în valoare de 267.000 lei.

Răsplătirea clientelei politice a celor de la PSD face ca aproape un sfert din județele țării să nu primească niciun leu printre care: Bihor, Călărași, Caras Severin, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Teleorman și Vrancea.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Dragilor, vă propun să o lăsăm mai moale cu glumele răutăcioase pe baza unei ministre cu o poziție ciudată a picioarelor, dar poate firească după zeci și zeci de întâlniri unde nu îi pasă nici ce se zice și nici ce întrebări primește.

Va spun ceva: știați ca PSD-ADLE a decis să arunce bani cu găleata prin țară cu ocazia Centenarului?

Nu doar atât: un sfert din județele țării nu primește nimic, iar județul Maramureș primește 16 finanțări a peste 1.100.000 lei.

Asta pentru că PSD are un băiat isteț acolo care a pesedizat județul și trebuie răsplătit.

Mai multe detalii în curând.

Hai să ne concentrăm pe ce e important.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Audierea doamnei Corina Georgescu, președinte al CNA. ... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Îl cheamă Per și este episcopul emerit de Göteborg, Suedia.

Tocmai a ieșit la pensie și enoriașii lui i-au dat un cadou bănesc substanțial. Banii îi dă în România la copiii nevoiași care trebuie să meargă la școală.

În drum spre Neamț s-a oprit și la Parlament și am vorbit despre democrația românescă.

În blugi și adidași. Cu rucsacul în spate.

Nu în fiecare zi întâlnești asemenea oameni.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Există o simetrie a binelui și a răului în comportamentul public: în recentul “experiment de la Pitești” doamna prim ministru a întins poporului mâna la pupat și a pus la defilat copiii din centrele de protecție a copilului.

La o zi distanță, la inaugurarea Memorialului Închisorii Pitești, s-a petecut un gest de maximă apreciere, demnitate, recunoștință și normalitate:

- directorul IICMER, profesorul Radu Preda, i-a sărutat mâna lui Constantin Rodaş, care are 94 de ani şi este unul dintre ultimii supravieţuitori ai Experimentului Piteşti.

Eram acolo, chiar dacă eram mai în spate.

România este un yin și yang.
Hai sa comunicăm și acest lucru.

Respectele mele, stimate domn!

Foto: rfi.ro
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Am fost la Pitești în aceeași zi în care a fost și doamna Dancilă. Ea la o paradă ruptă din Coreea de Nord, eu la o conferință despre comunism.

Văd că dumneaei reinterpretează “fenomenul Pitești” ca fiind parade comuniste și slugarnici pupând mâna la femei.

Stimată doamnă prim ministru, “fenomenul Pitești” constă în cel mai josnic tratament de reeducare din închisorile comuniste din România, nicidecum în gesturi de slugărnicie sau parade comunistoide.

Păcat ca nu ați făcut doi pași să ajungeți și la muzeul-memorial lansat ieri la Pitești.
Dacă ați fi fost acolo și ati fi văzut ce însemnă comunismul: slugărnicia față de partid, prigoana, bătaia, torturile și încolonarea pentru un sistem odios, poate că nu v-ați fi comportat în acest fel.

Nici acum nu e târziu să mergeti la muzeu! Vă primește. Chiar dacă în ultimii 30 de ani statul nu a făcut nimic să sprijine asemena inițiative ale memoriei comuniste. Și rău a făcut.

Iată că dumneavoastră reinventați sistemul și riscăm să ajungem din nou în comunism.

Foto: Recorder
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

“Dintre cei care au trecut pe acolo, numai morţii trăiesc.”
- Sergiu Mandinescu, Închisoarea Pitești, decembrie 1949

Este foarte dificil sa eviți patetismul după ce ai vizitat Memorialul Închisorii Pitești.

Sergiu Mandinescu a murit la scurtă vreme după ce a părăsit iadul concentraționar al României comuniste.

Astăzi s-a deschis un muzeu-memorial la Pitești. În închisoarea unde au fost torturați sute de tineri în comunism.

Vreți sa știți ceva? Proiectul lansat astăzi este singurul cu mare însemnătate în anul Centenar. Și nu făcut de către Ministerul Culturii, ci de către familia Axinte din Pitești.

Mulțumim, Maria Axinte!

Foto: Calotală Mihai
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Am analizat primele 43 de proiecte aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar.

De asemenea am cerut ministrului Culturii să fie transparent și să detalieze cum a selectat proiectele ce vor primi finanțare.

Lista în sine nu ne ajută cu nimic pentru a înțelege logica, criteriile și obiectivele urmărite în procesul de selecție a proiectelor câștigătoare. În lipsa unor explicații, rămânem cu mai multe întrebări.

De exemplu: Care este legătura între Centenar și cursurile pentru tinerii diplomați organizate de către Ministerul Afacerilor Externe (proiectul Cea de-a XXV-a ediție a Cursurilor Internaționale “Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați la Brașov și Alba Iulia)? De altfel, MAE deține un număr de 8 din 43 de proiecte aprobate, în condițiile în care este ordonator principal de credite și are propriul buget de activități.

www.usr.ro/2018/04/20/usr-cere-guvernului-sa-publice-criteriile-pentru-selectia-proiectelor-dedic...
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

De la ora 13.00 ne vedem la cortul “Fără penali in funcții publice” din Roman.

#fărăpenali prinde viteză

Descarcă și tu de aici www.farapenaliinfunctiipublice.ro, formularul localității tale și strânge cât mai multe semnături de la vecini, prieteni, familie sau cetățeni și trimite listele la filiala USR din județul tău.

Va aștept!

Update: bate vântul tare in Piața Roman Vodă. Amânăm pana după ora 14.00.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai
Vezi pe Facebook