Noutăți

3 zile în urmă

Iulian Bulai

Ador filmul românesc. Și îmi place mult de tot ce se produce în ultima vreme. Îmi place și faptul că filmele românești câștigă premiu după premiu la festivalurile internaționale de film.

Din poziția de membru al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților susțin o reformă a politicilor publice legate de cinematografie.

Centrul Național al Cinematografiei a propus, recent, proiectul unei noi legi privind finanțarea industriei de film din România, cu destule schimbări în bine și destule aspecte încă de discutat. Reprezentând USR, voi iniția și participa activ la dezbaterile necesare pentru ca noua lege să fie una a vremurilor în care trăim.

Ce aduce proiectul de lege:
• finanțare nerambursabilă în locul creditului rambursabil
• concurs transparent, fără secretizarea dosarului
• mai mult film românesc în cinematografe

Ce nu aduce
• o reformă a Arhivei Naționale de Filme
• mai multă susținere pentru tineri
• programe publice de educație cinematografică

www.usr.ro/2018/09/14/o-noua-lege-cinematografiei-nevoie-de-o-larga-dezbatere-publica/
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

5 zile în urmă

Iulian Bulai

Vrei să fii colegul meu sau colega mea timp de maxim două luni?

Ești tânăr sau pensionar și vrei să faci un stagiu de pregătire la Parlament?

Vrei să faci cercetare despre democrația sau sistemul parlamentar din România, în cadrul masteratului sau doctoratului? Acum ai această șansă.

Biroul secretarului Camerei Deputaților, poziție pe care o ocup, din partea USR, în această sesiune, oferă persoanelor interesate posibilitatea de a folosi spațiile de lucru ale Biroului, de a cerceta arhiva Camerei Deputaților, de a participa la ședințele de plen și la ședințe ale comisiilor parlamentare, pentru o lună sau două, de acum și până pe 1 februarie 2019.

Dacă ești interesat, trimite-ți CV-ul și o scrisoare de intenție pe adresa iulian.bulai@cdep.ro, cu subiectul „Aplicație“. Stagiul nu este remunerat.

Abia aștept să lucrăm împreună.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

6 zile în urmă

Iulian Bulai

Așa se vede sala de plen de la prezidiul Camerei Deputaților.

Este trist că se vorbește la o sală aproape goală.

Și mai trist este că citirea moțiunii simple împotriva ministrei Carmen Dan a început cu ministrul vorbind la telefon.

Ca și cum ce s-a întâmplat pe 10 august ar fi fost o discuție superficială despre vremea de afară.

Este nevoie de #oameninoi în politică.
Să intervină și să asculte cu respect.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

Bunica mea a fost analfabetă. Asta, pentru că, acum 100 de ani, străbunica mea a dat șpagă o găină învățătorului din sat ca să o țină pe bunica mea (care avea 7-8 ani) acasă, la munca în gospodărie .

Un gest mic și urât care a ținut-o în întuneric toată viața pe bunica mea.

Despre cât de important e să nu faci gesturi mici cu viitorul copiilor am vorbit astăzi la deschiderea anului școlar. La Școala nr. 2 din Roman. Școală la care merg 200 de copii săraci din ghetoul Satul Olimpic (patru foste grajduri de CAP unde locuiesc aproximativ 1000 de oameni, dintre care 300 de copii) din Roman.

Această școală este cea mai importantă din oraș, chiar dacă este cea mai “izolată” și chiar dacă și profesorii, și copiii ei sunt stigmatizați.

Această școală este unitatea cu cel mai mare abandon școlar din oraș. Dar am întâlnit acolo profesori și educatori dedicați. Și copii dornici de a învăța.

Au și WC-uri bune. Spre deosebire de școala unde am început clasa I, acum aproape 25 de ani, unde copiii încă merg afara.

Succes, dragi copii!
Curaj, dragi părinți!

Să nu cădeți in ispita de a face gesturi mici cu viitorul copiilor voștri. Fericirea lor nu e de vânzare.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

PSD nu e doar incompetent și hoț, e și nesimțit. O zi întreagă, reprezentanți ai Guvernului au mințit că nu e nici o problemă cu indemnizația de creștere a copilului în cazul părinților cu venituri din drepturi de autor, că de vină sunt mamele.

„Nu și-au depus declarația unică. Declarația nu se depune singură”, au zis PSD-iștii luați la întrebări de presă despre cum și de ce au lăsat mamele cu drepturi de autor fără indemnizație. Pentru ca în final Ministerul Muncii să recunoască faptul că am avut dreptate, că mamele și tații cu venituri din drepturi de autor sunt afectați și că PSD n-a făcut nimic timp de cinci luni să repare acest lucru.

E sigur că nimeni de la PSD nu a auzit în jurul lui panica unor proaspete mame care au muncit până în ultima zi a sarcinii pentru un venit decent și au aflat dintr-odată că au făcut-o degeaba.

Mă bucur că noi, la USR, avem urechile deschise la problemele concetățenilor noștri. Fără noi aceast abuz nu ar fi fost semnalat până acum.

PS: Lia-Olguța Vasilescu a fost printre semnatarii ordonanței de modificare a Codului Fiscal responsabilă de această situație. Deci Ministerul Muncii știa de la bun început ce face, pur și simplu nu i-a păsat.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Victorie în numele mamelor!

USR a fost primul care a atras atenția, zilele acestea, asupra discriminării mamelor cu venituri din drepturi de autor, cărora nu li se mai iau în considerație aceste venituri în calcului indemnizației pentru creșterea copilului. O situație existentă de la finalul lunii martie, pe care PSD a ignorat-o cu seninătate în tot acest timp.

După ce toată ziua de astăzi a negat că ar exista o problemă, Ministerul Muncii a recunoscut în final că a greșit. Și că, cinci luni prea târziu, va promova actul normativ necesar remedierii situației.

Nu avem nicio garanție despre cât de repede va fi adoptat acest act normativ, dar nu vom slăbi presiunea asupra PSD până când drepturile mamelor afectate nu vor fi restabilite, inclusiv prin măsuri compensatorii pentru lunile pierdute.

Hai că mă culc mulțumit în seara asta!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Lia Olguța Vasilescu lasă femeile cu venituri din drepturi de autor fără indemnizație de creștere a copilului.

Săptămâna viitoare voi repara această greșeală prin amendamente la OUG 111.

Nu e prima dată când modificările la Codul Fiscal afectează indemnizațiile mamelor. Lia Olguța Vasilescu trebuie sa își dea demisia pentru că nu e în stare să conducă Ministrul Muncii.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Noul regulament al Camerei Deputaților va impedica opoziția să se exprime liber în Parlament. Dacă nu ne vom comporta reverențios față de Liviu Dragnea și alți penali din Parlament:

1 vom fi scoși cu forța din sală
2 ni se va interzice intrarea în Parlament pe o perioadă de până la 30 de zile.

Pumnul în gură 30 de zile. Ne transformăm în dictatură.

Așa guvernează PSD.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

PSD nu se oprește niciodată din hoție și incompetență, nici măcar atunci când e vorba despre mamele cu copii mici.

Artiste, arhitecte, jurnaliste, scriitoare, traducătoare, IT-iste și, în același timp, proaspete mămici? Ei bine, PSD a avut grijă ca indemnizația lor de creștere a copilului să fie mai mică sau spre deloc.

Ultima modificare a Codului fiscal a scos drepturile de proprietate intelectuală din definiția activităților independente, dar Ministerul Muncii (și al... Justiției Sociale) al Liei Olguța Vasilescu a „uitat“ să actualizeze ca atare și OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Așa că, începând de anul acesta, mamelor cu venituri din drepturi de autor nu li se mai iau în considerație aceste venituri la calculul indemnizației. Nici măcar atunci când drepturile de autor au reprezentat singurul lor venit, pentru care au plătit impozit și contribuții în ultimele 12 luni, iar neluarea în calcul a acestui venit le lipsește de dreptul la concediu și indemnizație.

Începe o nouă sesiune parlamentară și le promitem mamelor că una dintre prioritățile USR va fi, în această toamnă, modificarea OUG 111 și restabilirea drepturilor lor!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Începând de astăzi, sunt singurul reprezentant al USR în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

În această sesiune parlamentară, voi fi unul dintre cei patru secretari ai Camerei Deputaților și le mulțumesc colegelor și colegilor mei de partid pentru votul de încredere.

Voi avea astfel riscanta „onoare“ de a-l asista pe Liviu Dragnea în nobilele ocazii când va prezida ședințele de plen. Voi fi de asemenea responsabil cu contabilizarea (și motivarea...) absențelor deputaților. Iar uneori responsabil de număratul voturilor în plen.

Având în vedere că în sesiunea asta se anunță votul pentru legi extrem de importante pentru PSD, nu va fi deloc o misiune ușoară.

Promit să nu mă las înfrânt.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

În prima zi de sesiune parlamentară protestăm cu masca pe față în solidaritate cu zecile de mii de oameni care au fost gazați pe 10 august în Piața Victoriei.

Violența nu poate fi niciodată o soluție.

Vrem să se facă dreptate!
Liviu Dragnea, demisia!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

După mai bine de un an și jumătate de lucru la modificările la legea adopției, guvernul a decis să preia mai multe idei din proiectul legislativ la care am lucrat împreună cu mulți oameni și să inițieze un proiect de lege propriu.

Mă bucur că ideile la care am lucrat atât de mult timp vor fi preluate în această toamnă și dezbătute în parlament. Chiar cu prețul ignorării totale a proiectului nostru.

Am aflat asta din prezentarea de ieri a președintelui Dragnea la întâlnirea CEX a PSD de la Constanța.

Din opoziție am făcut ordinea de zi a guvernării PSD. Pe o chestie bună și utilă pentru mii de copii.

Bafta să aveți!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Gabriel Liiceanu: Prin proiectul #farapenali, USR a descoperit în noi meseria de cetățeni.

Demnă meserie.

Vă mulțumim!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Liderul PSD Nicolae Bădălău dansează și cântă pe ritmurile care înjosesc peste 3 milioane de români cinstiți:

“Sa vină diaspora, că noi ne “pișăm” pe ea”

Acestea sunt cuvintele pe care PSD le folosește la adresa a milioane de români fugăriți din țară de către hoți și penali.

România lor este a abuzului și a hoției și a luxului nemuncit.
România noastră este a oamenilor curați și cinstiți.

Nu ne vom abate de la calea noastră. Nu ne întoarcem din drumul nostru. Nu facem rabat de la principiile noastre.

Sursa video: Adrian - Claudiu Prisnel
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Luni la ora 16.00 președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea ne cheamă la Parlament să începem a doua sesiune parlamentară pe anul acesta.

Ce mesaj să îi transmit dacă îl întâlnesc?
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Colegii mei au luat bătaie în Argeș.
Așa comunică PSD.

Cu pumnul în gură.
La propriu și la figurat.

Acest comportament nu are nimic de-a face cu politica. Nici cu bunul simț.

Se poate schimba.
Prin vot. În 2019 și 2020.

Uniunea Salvați România - USR
S-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute. Primarul PSD Ciolan Emilian din comuna Dârmănești, județul Argeș, i-a luat la bătaie pe colegii noștri care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru inițiativa #FaraPenali. Colegii au sunat la 112 și acum sunt la poliție și dau declarații.

Nu este singurul incident care s-a întâmplat astăzi în județul Argeș. În comuna Aninoasa, primarul, tot de la PSD, nu a acceptat înregistrarea cererii pentru depunerea dosarelor cu semnături și i-a dat afară din clădire pe colegii noștri de la USR Argeș.

Suntem pregătiți să luăm și bătăie dacă este nevoie pentru a depune toate cele un milion de semnături pe care le-am primit de la oameni cinstiți care nu mai vor penali în funcții publice. Între timp, domnul Emilian Ciolan se va alege cu dosar penal pentru că vom depune plângere pentru loviri sau alte violențe.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

”Chiar când nu votezi, să știi că votezi! Pentru că dacă eu votez și tu nu, votul meu se pune dublu!”

RIP John McCain
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Campania #farapenali în cifre la Neamț la finalul procesului de strângere de semnături:

- 40 de membri USR implicați direct
- 60 de voluntari implicați activi în proiectul #FaraPenali din Neamț, București, Bacău, Iași, Suceava și diaspora
- peste 200 de voluntari care au strâns personal semnături de la rude, prieteni, vecini, colegi de serviciu.

Bilațul la zi în cifre:

- 35027 semnături colectate
- 6693 de file îndosariate
- 230 de dosare legate cu șnur

Felicitări tuturor celor implicați și tuturor nemțenilor care au semnat sau care au ajutat cu cel puțin o semnătură.

Felicitări și mulțumiri aparte managerului de proiect #farapenali la Neamț, colegului meu Radu Samson, președinte USR Neamț.

35. 000 de semnături nu e puțin.

Mulțumiri în mod special nemțenilor din diaspora care în ultimele 3 săptămâni, întorși acasă au contribuit cu mii de semnături la acest proiect.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Dragnea încearcă să le spună bunicilor noștri că cineva încearcă să îl omoare.

SRI și SIE afla tot de la TV ca al treilea om din stat e fugărit/ hărțuit de Soros.

De vina e statul paralel și acțiunile paramilitare de pe net.

#farapenali s-a încheiat.
Hai cu #faramincinosi de acum.

Foto: Alex Cora
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

1 milion de semnături.

Inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice a strâns un milion de semnături!

Astăzi, peste 1 milion de români consideră că România trebuie guvernată altfel, de oameni integri și nu de corupți. Împreună suntem o forță și împreună putem salva România.

Felicitări tuturor celor care au adus cel puțin o semnătură.
Felicitări voluntarilor care au dedicat mii de ore acestei cauze.

#farapenali
#usr
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Haideți să fim un milion!

#farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Ne-am atins obiectivul. Ba chiar mult peste. Avem 20.000 de semnături în 23 de județe, nu doar 20 de județe.

Următorul pas este să ne asiguram că numărul județelor cu semnături valide va rămâne la fel și după ce ele vor fi verificate și autorizate de către autoritățile locale.

Continuăm să strângem semnături pana pe 20 august.

Haideți să ajungem la 1.000.000 de semnături.
Se poate.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Am reușit să strângem 23.000 de semnături și la Neamț. #farăpenali reușește și la noi.

E minunat. Felicitări din inimă tuturor voluntarilor și tuturor membrilor USR care au făcut acest lucru posibil.

Sunt foarte bucuros că acest lucru se întâmplă și la Neamț. O să vă zic de ce:

- pentru ca efortul din ultima perioadă a fost făcut acolo fără ca eu să fiu pe teren.
Din motive foarte obiective am putut ajuta doar de la distanță.

De aceea am un respect deosebit pentru toți voluntarii #farapenali și pentru colegii și colegele din USR care au depus un efort uriaș mai ales în ultimele săptămâni ale campaniei #fărăpenali.

Da, fac parte din partidul unde dacă e nevoie de implicare îți lași copilul și nevasta și te implici zi și noapte intr-o chestie in care crezi. Asta au făcut colegii mei implicați in această campanie, asta am făcut și eu în ultimii 2 ani de când sunt in familia USR.

Din septembrie nu va mai trebui să stau departe nici de soție și nici de copil pentru a mă implica mai departe în România.

Voi fi toți trei împreună pentru o Românie #fărăpenali.

Hai sa ajungem la 25.000 de semnături ca sa fim siguri!

Vă mulțumesc!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Încă o zi cu coada la semnat pentru #farapenali la Piatra Neamt.

În curând vă vom da o veste bună.

Azi e bâlci la Pildesti.
Puteți semna și acolo la cei 15 voluntari care strâng semnături acum.Incă o zi excelentă la cortul voluntarilor #farapenali! Neamțul se mobilizează puternic!

Zi de zi suntem în stradă pentru o țară curată #farapenaliinfunctiipublice. Avem nevoie de ajutorul tău! Semnătură cu semnătură și reușim împreună.

Hai și semnează în Piatra Neamț în fața magazinului Altex! Nu uita să îți iei și prietenii cu tine!

Te așteaptă voluntarii noștri în fiecare zi. #farapenaliinfunctiipublice
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Coadă la cortul #farapenali din Piatra Neamț.
Hai că se poate.

Mult a fost.
Puțin mai este.Astăzi a fost coadă la cortul #farapenali din fața magazinului Altex din Piatra Neamț! Voluntarii au scris neîncetat iar oamenii au fost dornici să semneze!

Este ultima săptămână în care puteți semna. Nu ați semnat încă? Vă așeptăm în fiecare zi în programul 10:00-13:00 și 14:00 - 17:00 de luni până vineri și 10:00 - 13:00 sâmbăta și duminica.

Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Dovedim că și județul Neamț poate!

Pentru o Românie curată #farapenaliinfunctiipublice !
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Mai avem puțin pana la 20.000 de semnături in Neamț.

Momentan suntem ultimii pe lista județelor, dar nu ne lăsam deloc.

Vom reuși #farapenali
Mai ales dacă ne ajutați acum pe ultima suta de metri.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Adrian-Claudiu Prisnel e deputat USR și strange semnături #farapenali.

Azi un polițist din Radauți l-a bruscat și s-a comportat violent cu el. Plus i-a rupt și legitimația de deputat. Ca și cum ar fi fost un șervețel de buzunar.

Mai violent s-au purtat cu consilierul lui,
Laurențiu Dinică, pe care l-au agresat și erau să îl bată.

Instituțiile statului împrumută din violența și comportamentul josnic al multor politicieni PSD.

Pana când, pana când domnule Liviu Dragnea?

Adrian-Claudiu Prisnel
Inspirat de violența jandarmeriei din 10 august, un polițist local din Rădăuți a agresat echipa #farapenali.

Am încheiat strângerea de semnături #farapenali de la Suceava în secția de Poliție din Rădăuți cu o plângere penală împotriva polițistului local Gavril Alexandru care ne-a agresat fizic și verbal.

Tocmai făcusem poza de dinainte de plecare în fața Primăriei din Rădăuți când un polițist local a ieșit din clădire și ne-a cerut autorizație să strângem semnături. I-am explicat că nu avem nevoie. Mi-a cerut să mă legitimez. Am scos legitimația de parlamentar. Mi-a smuls-o din mână și a plecat cu ea în Primărie.

L-am urmat împreună cu colegii mei cu intenția de a o recupera. Polițistul local a devenit foarte agresiv, ne-a împins afară spunând ca e domeniul primăriei, că programul s-a terminat la 16.00

Ne-a amenințat, mi-a rupt legitimația, mi-a spus ca mă lovește. I-am spus tot timpul că e ultraj.

El a refuzat să se legitimeze, a făcut-o doar după ce a sosit poliția pe care am chemat-o prin 112.

Am făcut plângere împotriva lui și sper că poliția Rădăuți își va face datoria si polițistul local va plăti pentru abuz, agresiune și ultraj.

Totul s-a întâmplat în Primăria Rădăuți condusă de primarul PSD Nistor Tătar.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Dimineața devreme pe postul național de radio din Norvegia.

Despre protestele din România. Și despre cum este afectată imaginea României de aceste proteste. Mai ales ca PSD va fi la conducerea Consiliului Uniunii Europene din ianuarie 2019.

Despre Dragnea și dorința unui singur om de a sabota o țara întreagă; de dragul dosarelor in care este implicat.

#farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

#farapenali nu lasă Moldova în urmă.

Județele Suceava, Neamț, Vaslui și Bacău sunt pe ultima sută de metri.

Te așteptăm să semnezi și în aceste ultime 4 județe care se apropie de 20.000 de semnături.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

“Jos corupția” și “Fără penali în funcții publice” se striga acum în Norvegia.

Un grup mic dar inimos protestează acum la Oslo.

#farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

La Oslo se strâng semnături pentru #farapenali. Iar oamenii se pregătesc pentru protest. Autorizat: aseară a fost depusă cererea la poliție, azi dimineața s-a primit răspunsul pozitiv.

Laurențiu din Bașov a venit cu un steag mare.
Și încă mai vin oameni.

E frumos. E vreme buna.
Ne găsiți aici pana deseară.

#farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

În Neamt s-au adunat aproape 18.000 de semnături. Dintre care 4000 încă nu sunt raportate pe situl #farapenali.

Caravana #farapenali te așteaptă sa vii mâine la Roman.

Avem nevoie și de voluntari și de semnături.

Te așteptăm.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Avem nevoie de ajutor internațional pentru ca PSD să nu mai folosească violența împotriva protestatarilor.

Apelez la liderii partidelor social democrate din Suedia, Danemarca și Finlanda, și îi rog să-i convingă pe colegii lor din PSD: violența nu este niciodată o soluție!

«Bună! Mă numesc Iulian Bulai și sunt membru al Parlamentului României.

Ieri s-a petrecut ceva minunat în România. Sute de mii de romani care locuiesc și lucrează în străinătate au venit la București pentru a protesta împotriva corupției în fața Guvernului. Jandarmeria a folosit atât gaze lacrimogene cât și violență împotriva femeilor, copiilor, bătrânilor și a persoanelor aflate în cărucior cu rotile.

Au fost peste 450 de persoane care au avut nevoie de îngrijire medicală. Dintre care 60 de persoane grav rănite.

Acest lucru este de neacceptat într-o Europa modernă și democratică.

De aceea fac un apel la Stefan Löfven premierul Suediei și președintele partidului Social Democrat din Suedia, fac un apel la Mette Frederiksen liderul partidului Social Democrat din Danemarca, fac un apel și la Antti Rinne liderul Partidului Social Democrat din Finlanda: luați legătura cu Partidul Social Democrat din România care a dat ordine să se folosească violența, și cereți să se înceteze folosirea acestor mijloace violente împotriva protestatarilor.

Ajutorul vostru de acum este decisiv pentru viitorul României.»
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Carmen Dan și șeful Jandarmeriei trebuie să își dea demisia.

Românii care au venit acasă după un an de zile de muncă, obosiți și supărați, au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc.

Ei susțin economia României, ei țin în spate jumătate din Românie, de ei depinde supraviețuirea a milioane de romani rămași acasă și tot ei sunt bătuți.

USR nu accepta acest tratament.
Demisia!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Gandurile mele se îndreaptă spre familia colegului meu, senatorul Vlad Alexandrescu.

Fiica dânsului a leșinat de la gazele folosite de către Jandarmeria Română și a fost preluată de ambulanță. În timp ce Vlad o aștepta în mulțime.

Mă gândesc la toți cei care astăzi au suferit abuzuri în Piața Victoriei. Aveți grijă de voi dragilor.

Dragnea și ai lui vor plăti pentru asta.

Carmen Dan, nu mai ești un ministru legitim.
Aștept ca mâine dimineața să îți dai demisia!Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față...

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Voluntarii #farapenali au o stare de spirit minunată la Piatra Neamț.

Loredana&Cristian&George și toată echipa fac o treabă faină de tot.

Te așteptăm să semnezi zilele acestea fie la Piatra Neamț, fie la Bicaz, fie la Târgul Neamț!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Acest grup minunat de oameni a ajuns la Neamț să ne ajute. Au fost pe stradă în Piatra Neamț.

Mâine vor fi la Bicaz și la Piatra Neamț.
Sâmbătă la Târgul Neamț.

Nici nemțenii nu vor penali in funcții publice. Iar voi ne ajutați să arătam că se poate.

Vă mulțumim pentru ajutor! #farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Grapini și-a bătut joc de 3 milioane de români.

Mâine ne adunăm în Piața Victoriei să îi arătăm că nu suntem proști. Că am
plecat din țară datorită politicienilor habotnici și incompetenți ca dumneaei.

Nu ne lăsăm. Semnăm #farapenali și arătam ca suntem mai mulți și mai buni ca ei.

Și guvernăm altfel din 2020. Și reconstruim această țară distrusă de PSD-ALDE.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Și în județul Ilfov s-au strâns 20.000 de semnături.

Asta se va întâmpla și în județul Neamț!

Bucuria asta o vom simți și noi.
Știu asta.

Hai alături de noi și fii voluntar pentru #farapenali în Neamț.

Fără Penali în Funcții Publice
Județul Ilfov a atins ținta de 20.000 de semnături! Mulțumim ilfoveni pentru susținere! 👏
www.farapenali.ro
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Cântec nou pentru protestul de mâine din București. Dar nu e cântec, ci “limonadă amară cu o linguriță de speranță.”

De Tudor Chirilă:

“În țara-n care m-am născut,
Totul e trist și mut!”

Dacă nu ai locuit mulți ani departe de casă, și dacă nu ai pe cineva drag plecat de acasă, nu poți înțelege acest cântec.

Din păcate toți romanii se încadrează în această categorie: a celor plecați sau a celor care au pe cineva plecat din țară

Nu pot sa ajung mâine în București.

În ultimii doi ani am făcut naveta atât între București și Neamț cât și între București și Oslo.

Sunt plecat să îmi aduc familia în țară.
Ne întoarcem toți trei acuși.

Să iubim țara în care m-am născut și să lucram la venirea primăverii.

youtu.be/gjUrqPPTV9AJean Moscopol a murit în exil. A părăsit România în 1945 fugind din calea comuniștilor. Un destin în două propoziții. În 2018 cinci milioane de români se afl...
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

#farapenali depinde de județul Neamț.
#farapenali depinde de tine.

Mai avem nevoie de 6500 de semnături.

România depinde de implicarea nemțenilor.

Te așteptăm la corturile din Roman și Piatra Neamț.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Vrei sa fii eroul următoarelor 2 săptămâni?

Ajută la strângerea de semnături pentru #farapenali în județul Neamț.

Dacă vrei să fii voluntar ia legătura cu Ovidiu Stoian, președinte USR Piatra Neamț!

Sună la ‭(0744) 634 958‬.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

600.000 de semnături în toată țara.

Aproape am reușit!
Semnează și tu!

Județul Neamț are nevoie de voluntari!
Fă un gest de care să te mândrești în viitor.

#farapenali
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 lună în urmă

Iulian Bulai

Mai avem nevoie de încă 7500 de semnături la Neamț.

Hai că se poate.
Vom reuși!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

Campania #farapenali a ajuns la 500.000.

Mai avem nevoie totuși de 100.000 de semnături pentru a acoperi încă 13 județe.

Situația este critică în Neamț, Suceava, Bacău, și Alba. Aici avem sub 10.000 de semnături.

Avem nevoie de ajutor acum.

Vă așteptăm alături de noi.

Uniunea Salvați România - USR
Inițiativa #FaraPenali mai are nevoie de 100.000 de semnături pentru a deveni un succes, deși azi am depășit pragul de 500.000!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 luni în urmă

Iulian Bulai

Astăzi este ziua de naștere a Emiliei Șercan.

Jurnalista care a demascat doctoratele plagiate ale mai multor politicieni și persoane publice din România.

Mulțumită ei au fost salvate câteva generații din mâinile impostorilor.

Fără asemenea oameni, Camera Deputaților putea fi condusă și astăzi de către oameni ca Gabriel Oprea.

România se schimbă cu oameni noi în politică, cu funcționari publici curați, dar și cu jurnaliști care își fac treaba foarte bine.

Încă nu ne cunoaștem personal, dar abia aștept ziua aceea.

Respectele mele, stimată doamnă!

Foto: Fb Emilia Sercan
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook