Noutăți

2 zile în urmă

Iulian Bulai

În curând voi deveni din nou tătic.

Echilibrul dintre viața de familie și muncă este important pentru mine. Nu îmi reușește mereu. Și îmi pare rău de fiecare dată când nu reușesc să dedic suficient timp și celor pe care îi iubesc: soția și copilul meu.

Politica este un maraton. Trebuie să muncești constant pentru a atinge multe obiective. Tocmai pentru că este un angajament de cursă lungă, e nevoie uneori de o mică pauză: de exemplu, atunci când ți se naște un copil. În cazul meu, cel de-al doilea.

Începând de astăzi, voi intra în 10 zile de concediu parental. Pentru că și tații sunt importanți. Pentru că și politicienii sunt oameni.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 zile în urmă

Iulian Bulai

„Moldova vrea autostradă” devine „România vrea autostrăzi”!

Acțiunea de tip protest național de vineri a fost, probabil, factorul declanșator pentru solidarizarea agenților economici din toată țara cu societatea civilă militând pentru construirea de autostrăzi în Moldova.

Dacă până acum acțiunile concertate din ultimii 2 ani ale asociațiile pro-autostradă erau percepute ca acțiuni civice și „deranjante”, ce afectează imaginea Guvernelor și a miniștrilor de resort, iată că „rezistența” civică trece la un nou nivel,de nesupunere, de blocaj și boicot economic.

Ne aflăm într-o etapă extrem de interesantă, în care agenții economici se solidarizează. Mai mult decât atât, reacția exagerată și disperată a liderului PSD (partid aflat la guvernare) ne arată faptul că societatea civilă unită „deranjează” și că orice reacție normală si legitimă față de nedezvoltarea infrastructurii de transport în logica actualului guvern înseamnă „circ”.

Clivajul dintre România lor și cea reală, a noastră, este imens!

Lozinca „#șîeu vreau autostrăzi” este o invitație la coeziune socială, civism și implicare! Faptul că lumea s-a saturat să mai aștepte construirea de autostrăzi (cu bani europeni) înseamnă „circ” domnule Dragnea?This is "sieu" by Vasea Onel on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 zile în urmă

Iulian Bulai

Felicitări din inimă colegilor și colegelor din Piatra Neamț. Duminică dimineața și-au ales noua conducere.

Urez mult succes președintelui Ovidiu Stoian care a fost reconfirmat în funcție.

Și vă mai dau o veste bună: conducerea filialei este constituită cu balanță perfectă de gen: 3 femei și 3 bărbați! Nu sunt cote de gen. Sunt persoane care au candidat și au fost alese.

Astfel, noul Birou Local al filialei PIatra Neamț este format din:

Zaharia Florin - responsabil extindere
Dospinescu Ramona Tofan - responsabil financiar
Gabriela Isac - responsabil comunicare
Catalina Dascalu - responsabil acțiuni și mobilizare
Manuel Iacob – responsabil relații cu instituțiile publice
Petrica Chitu – responsabil relația cu instituțiile publice

Le urez mult succes tuturor!
Vom face o echipă frumosă împreună!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 zile în urmă

Iulian Bulai

Avem nevoie să vindecăm rănile lăsate de comunism în sufletul poporului român. Primăvara aceasta se va munci de zor la Muzeul Colectivizării din România.

Am scos zestrea Muzeului Colectivizării la aer. Ne pregătim de primăvară. În multe culori.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 zile în urmă

Iulian Bulai

Domnule ministru CUC, chiar vă bateți joc de moldoveni? Chiar din rău în mai rău?

Roman-București 7 ore cu trenul. 350 km. 50 de kilometri pe oră. Intercity. Zonă de câmpie.
Fără urme de deal de traversat. Fără obstacole.

Jumătate de drum în picioare. Plin de studenți.

Dacă veneam cu bicicleta și era drum liber ajungem aproximativ la fel de repede. Nu sunteți în stare să ne reparați o singura cale ferată.

Am plecat la 14.15. Am ajuns la 21.12.

Guvernarea PSD ne dă bonus 2 ore extra la tren. Nici în interbelic nu se făcea atât de la Neamț la București.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 zile în urmă

Iulian Bulai

Cu această imagine închei această săptămână. Și cu câteva învățăminte:

1. Sistemul crapă. Încet, încet. Cum? Cu oameni care nu mai acceptă să fie parte a abuzurilor. Exemplu: vineri la Roman la protestul #șîeu erau doi polițiști. Unul era genul activistului comunist care țipa la oameni, se comporta cu violență, brusca lumea și împiedica protestul. Opusul lui a fost colegul polițist care la sfârșitul protestului de 15 minute mi-a șoptit sincer și discret: “Bravo!”. Haideți să încurajăm asemenea exemple de funcționari publici care nu fac exces de zel în prostie și violență. Care se comportă firesc și cu bun simț.

2. La protestul de pe trecerea de pietoni de la Roman au participat mai multe mămici. Unele cu copiii de mână, altele cu bebeluși în cărucior. Altele cu sugarii la piept. Pe mine m-a impresionat mama care îi povestea sugarului ce se întâmplă în jurul lui. De ce protestează oamenii, de ce ne învârtim în cerc pe trecerea de pietoni: “Pentru ca măcar tu copil liniștit să mergi în viitor pe autostrăzi!” O lecție de civism extraordinară. Să compui o poveste de nani bazată pe activism civic pentru autostrăzi.

3. Nimic nu poate împiedica pe cineva să se implice. Pe departe cel mai impresionant caz de vineri de la protest a fost al bolnavului care a traversat trecerea de pietoni pe cârje. Era bătrân, trist și suferind, dar nu se lăsa. Făcea ture ca și noi. Înainte și-napoi. Dacă un om bătrân, bolnav și cvasi-imobilizat poate face diferența, vă dați seama ce putere pot avea mii de oameni care doresc schimbarea?

4. Maria. Este o cerșetoare din Roman. Cere bani ca să ghicească la lume. Am întâlnit-o de sute de ori. Vineri a fost și ea prezentă la protest. Zâmbea ca de obicei. Și nu întelegea pentru ce protestăm noi. Dar a simțit energia pozitivă și ni s-a alăturat. Cu seninătate și umor. Și ea a fost o mică parte a protestului ad-hoc de vineri de la Roman.

Aceste 4 povești frumoase mă încarcă de energie pozitivă pentru toată primăvara. De la oameni ca cei de sus vine speranța mea.

Rămân cu speranța celor 4 povești.

Foto: Dankau Egidiu
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

6 zile în urmă

Iulian Bulai

La început eram 4 oameni. Apoi s-au adunat câteva zeci. Apoi apoi s-a blocat tot centrul orașului Roman.

Timp de 15 minute, zeci de romașcani au protestat și au cerut guvernanților români să construiască autostrăzi în regiunea Moldovei.

Tineri, bătrâni, femei, bărbați, mame cu copii în brațe. Toți strigând pentru același scop: “Vrem autostrăzi!”

#șîeu am fost acolo!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

7 zile în urmă

Iulian Bulai

Pentru autostrăzi. Nu vreau să mor pe drumurile din România. Și nici crime nu vreau să comit pe drumurile din România.

Timp de 15 minute #șîeu voi atrage atenția.

Voi traversa continuu trecerea de pietoni de pe Bulevardul Roman Mușat intersecția cu strada Libertății (dinspre Liceul Roman Vodă).

Mâine de la 15.00 voi prostesta pașnic la Roman.

Avem nevoie de autostrăzi.
Sper să ne vedem cât mai mulți!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

7 zile în urmă

Iulian Bulai

Mulțumesc pentru mesajul tău pentru politicieni, Andreea!

L-am ascultat cu drag și în tăcere. Ce spui tu se aplică multor politicieni. Sper să nu devin niciodată așa.

Te susțin în cauza ta pentru un mediu curat
Avem nevoie de mai mulți tineri ca tine!

Sper ca în viitor oameni ca tine să devină politicieni în România!

youtu.be/saMNCLb1kYIElevii din Romania se alatura miscarii globale pentru clima si pentru a salva natura. Miscarea a fost declansata dupa ce Greta Thunberg, o eleva de 15 ani di...
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

7 zile în urmă

Iulian Bulai

Mâine la 15 voi întrerupe activitatea pentru 15 minute. Pentru că toată țara are nevoie de autostrăzi.

Vă spun acuși despre ce o să fac mâine în timpul celor 15 minute de protest pașnic.

Sper să protestăm cât mai mulți!

#șîeu
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

Consiliul Național al Elevilor face revoluție:

”Să dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă. Simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experiențele noastre de învățare, iar acest lucru ne motivează să ne ridicăm în fața tuturor acestor nedreptăți, printr-un protest:

fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc.”

Bravo!
Sper să vă văd în Parlament peste 8 ani.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

După o zi lungă la Parlament, asemenea mesaje te ung la suflet!

Ce tare e să fii politician! Poți să ajuți mii de oameni cu o simplă adresă către o instituție.

Situația de mai jos este din Piatra Neamț. Unde am ajutat un cartier întreg să nu mai fie victimă a poluării fonice de la stația de epurare a apei. După 8 ani de teroare non stop.

Da, merită să fii politician! Chiar și în opoziție!
Cu toate sacrificiile, riscurile, frustrările și oboseala.

#merita #usr
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Iulian Bulai

Castrare chimică pentru violatori?

Sunt oripilat de vestea violului din Moldova: trei bărbați (dintre care doi minori) au violat o femeie și au lăsat-o legată pe câmp. Femeia a fost găsită moartă după 3 zile.

Este strigător la cer că asemenea fapte se întâmplă în România anului 2019. Sunt șocat și mă simt neputincios.

Sunt totuși deputat și vreau să iau atitudine față de aceste abuzuri. Avem nevoie atât de politici publice pe măsura cât și de o legislație mai aspră față de asemenea abuzuri.

Nu știu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri acest crime. Mă voi consulta cu organizațiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri.

Ce măsuri pot fi implementate în mod radical și viabil? Nu știu, dar mă întreb dacă avem nevoie de pedepse mai mari, centre de reeducare pentru acești abuzatori, asistență medicală și juridică permanentă pentru victime și castrarea chimică a agresorilor. Și compensații semnificative din partea agresorilor către victime. Să îi doară tare din toate punctele de vedere.

Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluția? Nu știu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal și josnic.

Pentru că nu sunt specialist nu voi veni cu răspunsuri categorice.

În urmatoarea perioadă voi chema la dialog cele mai reprezentative organizații de profil și sper ca împreună să găsim cele mai bune măsuri pentru a stăvili aceste crime la adresa femeilor.

Mi se frânge inima când mă gândesc la asemenea crime. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a reduce aceste statistici și a pedepsi aspru pe abuzatori.

Aceste crime trebuie să se oprească. Toți bărbații și toate femeile trebuie să fie uniți în această cauză.

La mijloc este viața mamelor noastre. A partenerelor noastre de viață și a fiicelor noastre.

en.m.wikipedia.org/wiki/Chemical_castration
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

VICTORIE: Nu pot ei să ne împiedice cât putem noi rezista și lupta: avem Alianța 2020 USR PLUS

Contestația noastră a fost admisă.

Mergem până la capăt!
Mâine în stradă la semnături.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Guy Verhofstadt și Europa ne susțin!

Nu dăm înapoi.
Suntem în stradă la strâns semnături.

www.politico.eu/article/romanian-anti-graft-alliance-plus-usr-dacian-ciolos-protests-eu-election-...
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

La mulți ani, fiice, luptătoare, mame, activiste, surori, profesioniste, soții, exploratoare, iubite, supraviețuitoare!

Printre multe altele, astăzi sărbătorim dreptul femeilor de a vota. În România ele au acest drept doar din 1946. Și doar după 1990, de doar 10 ori până acum, femeile au putut vota în libertate.

Votul doamnelor de lângă noi poate salva democrația în România! #semnezicasăaicesăvotezi

Am început ziua strângând semnături la Piatra Neamț. Au venit să semneze și regizorul Radu Nica de la Sibiu, împreună cu o echipă tânără de actori. Ne-am molipsit de entuziasmul lor.

Continuăm la Roman.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Având în vedere decizia de astăzi a Biroului Electoral Central, revenim cu niște precizări care să răspundă întrebărilor voastre.

1. Cum motivează BEC decizia?
BEC spune că nici Dan Barna și nici Dacian Cioloş nu figurează ca președinți ai USR, respectiv PLUS, în Registrul Partidelor. Dar Registrul Partidelor este un registru de publicitate, calitatea de conducător al unui partid izvorând din voința membrilor sau deciziile organelor interne (de exemplu, Congresul la alegerea unui președinte, Biroul Național/Executiv în cazul unui interimat etc.).

Prin urmare, dacă un președinte de partid demisionează sau este bolnav sau decedează, timp de doi ani de zile (dacă se găsește orice membru simplu care să conteste alegerea noului președinte), partidul nu poate fi reprezentat din punct de vedere legal. Sau, dacă un președinte de partid decedează cu o săptămână înainte de formarea BEC, atunci acel partid nu mai poate intra în nicio alianță electorală.

Interpretarea BEC - „Ne uităm în Registru și nu ne interesează nimic altceva” - este un abuz, un act complet nedemocratic. Dan Barna și Dacian Cioloș au calitatea de președinți, de fapt și de drept, ca urmare a voinței democratice exprimate de membrii partidelor.

2. Când au fost făcute notificările/ cererile de modificare a Președintelui USR în Registru?
USR a depus la tribunal cerere de înregistrare a noului președinte în termenul legal de 30 de zile după congresul extraordinar de la Poiana Brașov din octombrie 2017, când Dan Barna a fost ales președinte al partidului.
În cazul PLUS, Dacian Cioloș a fost ales în ianuarie 2019 și înregistrarea schimbării în registru este pe rolul Tribunalului.

3. Cât durează procesarea pentru ca Dan Barna să apară în acte?
Înregistrarea în registru este încă în așteptare din cauza unei contestații introduse în anul 2017. Contestația a fost respinsă la instanța de fond (Tribunalul București) și dispusă înregistrarea în Registru, dar s-a intentat recurs, iar acesta nu este încă finalizat de Curtea de Apel. Termenul final de pronunțare este pe 13 martie 2019, după ce a fost amânată în repetate rânduri, inclusiv pe 6 martie 2019.

4. Ce se întâmplă cu semnăturile adunate până acum?
Până la decizia definitivă a ICCJ de sâmbătă, 9 martie, continuăm strângerea de semnături pentru Alianța 2020 USR PLUS, suntem aproape de pragul de 200.000 de semnături. Vă mulțumim pentru sprijin și contăm în continuare pe mobilizarea voastră.

5. Ce veți face mai departe?
Vom contesta decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție și așteptăm o hotărâre în cursul zilei de sâmbătă. Suntem ferm convinși că dreptatea și argumentele juridice sunt de partea noastră și că judecătorii ÎCCJ vor repara abuzul comis de BEC astăzi. Și vom merge înainte indiferent de obstacole.

Vă mulțumim pentru susținerea arătată astăzi. Reacțiile voastre ne dau speranță că împreună vom recâștiga democrația. Celor de la guvernare le este frică de noi. Am văzut acest lucru în repetate rânduri. Știm că suntem pe drumul cel bun.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Ieri și azi am fost la Paris la întâlnirea APCE.

Aseară m-am întâlnit cu mai mulți colegi de la USR Paris. Am discutat despre ce se întâmplă acum acasă. M-am întâlnit și cu Doru Oprea, erou și victimă a întâlnirii de pe 10 august. După ce a fost atacat de jandarmi, internat mult timp cu infecții intraspitalicesti, a ales să plece din țară. Unul în plus la cei 3.000.000 de români deja plecați.

Azi am mers la Consulatul României de la Paris să ajut la strâns se semnături pentru Alianța 2020 USR PLUS.

Acolo m-am întâlnit cu Lori. Care tocmai ieșise disperată din sediul consulatului. Lori e din Buzău și lucrează într-o spălătorie în Franța.

De ce era disperată?

După ore de așteptare, personalul de la consulat a refuzat să îi elibereze titlu de călătorie în lipsa actelor de identitate. Motivul: nu a prezentat acte doveditoare pentru a justifica data și mijloacele de transport spre România.

Ca să știm: nu este stipulat în nicio lege că trebuie să prezinți asemenea acte. Este pur și simplu un abuz. Iar multe ambasade au făcut din acest abuz o cutumă. Acest abuz este menționat pe site-ul ambasadei României la Londra. Nu și la Paris unde se practică acest abuz.

Am intrat în consulat și am sesizat acest abuz. În 15 minute Lori avea în mână acest act. După ceva discuții aprinse cu funcționarii.

Ca să aflăm de unde vine acest abuz: până la eliminarea taxelor consulare, eliberarea acestui document costa 60 de euro. Acum e gratis. Asta face ca acțiunea de eliberare a titlului de călătorie să fie lăsată la liberul arbitru al consulatului. Îți eliberez acest act doar dacă vreau. Acest abuz s-a întâmplat astăzi aici la Paris. Dacă nu eram aici, Lori ar fi fost încă o persoană abuzată de bunul plac al lui Dragnea de a da voie fiecărui funcționar consular să acționeze cum vrea el/ea.

Lori și familia ei vor vota cu noi.

Împreună cu Teo și Silvester strângem semnături în continuare dacă ne lasă ploaia.

Mâine ne vedem la strâns de semnături în Piatra Neamț de dimineață și după amiază la Roman.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Orice ce se va întâmpla, orice va face PSD-ALDE, vom merge mai departe și vom învinge.

Vom contesta decizia BEC, dar vom strânge și 400.000 de semnături, dacă va trebui, vom fi aliați în spirit, dacă Liviu Dragnea ne împiedică să fim aliați pe lista electorală, iar dreptatea, democrația și România vor câștiga nu doar o luptă, ci războiul.

USR-PLUS merge mai departe!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Bătălia pe merite. Al cui e steagul. Asta citesc de ieri încoace: cum nu opoziția, nu USR ȘI PNL au cerut Consiliului Europei sesizarea Comisiei de la Veneția pe Ordonanța 7, nu, nu, numai PNL a făcut-o.

Realitatea e așa: la final de ianuarie, am cerut în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sesizarea Comisiei pentru noile atacuri asupra justiției anunțate atunci de Tudorel Toader (videoul cu intervenția mea e postat încă de atunci).

Ieri, în Comisia de Monitorizare de la APCE, deputatul PNL Ionuț Stroe a cerut și el același lucru.

Decizia de sesizare aparține conducerii APCE, care se reunește în aprilie.

Așadar, mai exact, ce-a făcut PNL și n-a făcut USR? Ce-are de câștigat România din canibalizarea opoziției?
România e în comă și noi ne batem cine-a sunat primul la ambulanță.

Suntem împreună în lupta asta corp la corp cu hidra PSD-ALDE!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Asta numesc eu activism de calitate.

Ștefan Mandache antreprenor din Suceava militează pentru autostrăzi în Moldova.

Nu a mai așteptat el statul sa facă autostrăzi. A făcut el primii metri de autostradă din Moldova.

Pe 15 Martie la ora 15.00 și eu ma voi opri din activitate. Pentru ca Moldova merită autostrăzi.

youtu.be/v9TVlvipLB0youtube.com
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

2 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Conform unor „surse”, mâine, 05.03.2019, directorul CNAIR Narcis Neaga va fi evaluat de către Consiliul de Administrație! Discuția/evaluarea va gravita în jurul ideii dacă va mai fi sau nu prelungit mandatul domnului Neaga.

Asociațiile civice ce militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova au afirmat în repetate randuri faptul că domnul Narcis Neaga este un gropar al autostrăzilor cu „experiențe” negative anterioare care nu fac cinste României!

Sub conducerea sa, proiectele de infrastructură au fost îndelung întârziate, licitațiile extrem de prost pregătite cu caiete de sarcini pline de greșeli și ușor atacabile în instanță, recepțiile de lucrări au fost excesiv și abuziv verificate etc.

Cu 58,4 km noi inaugurați de autostradă în 2018 din cei 100 km promiși de respectivul director pe proiecte din anii 2014-2015, dar și cu întârzieri de luni bune ale proiectelor majore de infrastructură rutieră, precum și cu subfinanțarea continuă a autostrăzii A8 Ungheni-Iași-Tg. Mureș, consider că un nou mandat al actualului director ar însemna un DEZASTRU pentru infrastructura rutieră din România!

Sperăm ca mâine, 05.01.2019, Consiliul de Administrație al CNAIR să dea dovadă de libertate de opinie, transparență decizională și de curaj!

Tot pe „surse”, se pare că decizia a fost deja luată încă din ziua de 01.03.2019 și mâine doar se va oficializa decizia!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

M-am gândit să nu postez ghiocei de 1 martie - mi-am adus aminte de campania de anul trecut (de 8 martie, ce-i drept), #mulțumescpentruflori.

O campanie împotriva violenței domestice. Mai mult decât flori și mărțișoare, femeile de lângă noi au nevoie de respect.

Și, ca noi toți, de o țară în care să ne putem bucura de venirea primăverii, de dialogul cu cei de lângă noi, de ziua de mâine. Primăvară frumoasă, România!

#Semnațicasăavețicesăvotați

Imagine: Dan Perjovschi.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Subfinanțarea autostrăzii A8 descurajează firmele de consultanță și proiectare de autostrăzi!

Sumele alocate pentru „completarea studiului de fezabilitate” la tronsonul Tg.Mureș - Tg.Neamț din autostrada A8 se dovedesc a fi infime spre ridicole.

Deși în repetate rânduri asociațiile civice ce militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, specialiștii de drumuri, consultanții, precum și USR au afirmat la unison că proiectul riscă să nu avanseze din prisma subfinanțării, actualul Guvern, Ministerul Transporturilor și CNAIR au dat asigurări că sumele alocate sunt consistente pentru această fază.

Recent, una dintre asociațiile civice din Moldova a aflat că o importantă companie de consultanță și proiectare de autostrăzi din România cu expertiză dovedită nu va participa la licitația cu privire la autostrada A8.

Cu alte cuvinte, fondurile alocate de Guvern pentru autostrada A8 se dovedesc insuficiente, raportat la necesitatea și amploarea acestui proiect, iar firmele nu sunt interesate. Acest aspect dovedește încă o dată faptul că există două Românii parale, una reală, profundă și ancorată în economie și alta ireală, falsă și ruptă de realitatea teritorială.

Guvernul României se încăpățânează să nu înțeleagă necesitățile reale ale Regiunii Moldova!

Moldova are nevoie de autostradă acum!

Sursă foto: HotNews.ro.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Colegii mei de la Alianța 2020 USR PLUS de la Neamț sunt minunați.

În Piatra Neamț și la Roman vă așteptăm să semnați pentru a susține participarea noastră la alegerile europarlamentare.

#2020
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

3 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție moartă.

Săptămâna trecută, de la tribuna Parlamentului, am făcut autopsia acestei instituții.

Păcat că astăzi PSD a votat să nu se afle și cauzele decesului CNA.

Românii merită o presă liberă, nu o cenzură marca PSD.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Acum în fața Muzeului Țăranului Român.

Amintesc jandarmeriei că nu se pregătește nimeni de război.

Ne vedem în piață!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Nu vreau să fim scoși din Uniunea Europeană!
Nu vreau să fim conduși de hoți.
Nu vreau să îmi spună copilul peste 5 ani: “Tata, eu nu mai vreau să locuim aici.“

Nu vreau să avem analfabeți în fruntea statului.

Vreau stat de drept. Vreau ca legea să dicteze. Și vreau autostrăzi și spitale fără bacterii. De aceea voi ieși azi în Piața Victoriei.

Vor fi -2 grade. Am pregătit geaca, șosetele de lână și vesta.

Ne vedem acolo.
Să fim câtă frunză, câtă iarbă.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Mai multe idei privind programul politic al USR au fost vehiculate în spațiul public.

Astăzi voi pune în context această idee:

“Facilitam relocarea către orașele din Romania pentru cei care își găsesc un loc de muncă departe de locul unde s-au născut - prin taxe pe munca reduse in primii 3 ani (pentru că e mai bine să rămână în țară, aproape de familiile lor - decât sa plece in Diaspora).”

1. Multe idei au fost vehiculate în cadrul dezbaterii participative pe programul de guvernare din cadrul USR. Această idee a fost dezbătută dar nu a fost preluată. Pentru că nu am luat încă nicio decizie. Noi susținem participarea cu idei la acest program, dar le triem și le testăm în funcție de ce considerăm noi că este de interes public. Și în funcție de ce feedback public primesc aceste propuneri.

2 Măsura noastră fiscală pentru ajutorarea oamenilor defavorizați și a zonelor devaforizate este reducerea fiscalității pe salariul minim. Asta înseamnă fără taxe și impozite pe salariul minim.

3 Ajutăm regiunile sărace prin facilități fiscale pentru ca oamenii să aibă o viață decentă și demnă și să se dezvolte acolo și investim în infrastructură. De asta susțin Autostrada A8 cu toată forța. Autostrada va crea bunăstare, locuri de muncă și investiții.

Cum scoatem România din sărăcie?
Lăsăm mai mulți bani în buzunarul oamenilor și investim în infrastructură.

Până acum sunt mulțumit cu aceste propuneri viabile.

Le așteptăm și pe ale voastre!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Dragnea huiduit la Madrid la Congresul Socialiștilor. De o eurodeputată din Portugalia.

Să vină oare și ea din statul paralel?

PSD și Dragnea au ajuns total nefrecventabili în România și în Europa.
Frans Timmermans, prezent în sală, nici nu a ascultat discursul colegului său, Liviu Dragnea.

Afară cu corupții!
Asta a strigat colega lui Dragnea.

Asta vom striga și noi, parlamentarii USR, duminică seara!

youtu.be/1HoWKq0gDckCORESPONDENȚĂ DE LA MADRID | Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES: Afară cu corupţii!
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Pași pt implementarea și finalizarea A8 până în 2030.

Noul ministru al Transporturilor are o misiune grea. Îi vin in întâmpinare cu ajutorul de care cred că ar avea nevoie pentru A8: un plan de acțiune, cu calendarul aferent. Îi pun la dispoziție aceste Informații în speranța că astfel se vor mișca lucrurile pentru A8.

1. (imediat) Înființarea unui UIP (Unitate de Implementare a Proiectului) din care să facă parte MT, CNAIR, DG REGIO, asociații civice (MVA, IptA8, API), ONG-uri de mediu, în vederea monitorizării active a proiectului autostrada A8.

2. (imediat/trim. I 2019) Emiterea de urgență a unei HG de renunțare la PPP pe Letcani-Cristesti (secțiunea Ungheni-Iași-Tg. Neamț) și aplicarea Legii 291/2018.

3. (2019-2030) Alocarea de sume consistente analizate (indexate cu inflația) pentru etapa de proiectare (Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic) de minim 1-2% din valoarea de investiție.

4. (după indeplinerea punctului 2/post-trim. I 2019) Depunerea cererii de finanțare din partea CNAIR pentru toate tronsoanele din A8 în vederea includerii autostrăzii în POIM 1 2014-2020 și POIM 2 2021-2027.

5. (2019) Avizarea de către MFE (Ministerul Fondurilor Europene) a întregii autostrăzi A8 din prisma eligibilității.

6. (trim. I și II din 2019) Stabilirea unei licitații (internaționale) cu condiții minimale competitive (ofertanții să prezinte experiențe similare - construire autostrăzi în zona montană, traversare arii protejate Natura 2000, construire ecoducte și pasaje pentru faună, să aibă predictibilitate economică și fiscală etc.).

7. (2019) Invitarea și permiterea implicării active a ONG-urilor de mediu încă din faza de proiectare.

8. (2019) Eliminarea blocajelor inter-instituții publice (ANAP, Transelectrica, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Guvern) prin flexibilizarea legislativă, debirocratizare și atitudine pro-dezvoltare, pentru ca A8 sa aibă un traseu și un calendar predictibil.

9. (2020) Realizarea/finalizarea Studiului de fezabilitate.

10 (2021-2022) Transmiterea până în 2021-2022 a Studiului de fezabilitate (SF) complet, valid și avizat de toate instituțiile interesate, în vederea decontării a 85% din investiție de către organismele Comisiei Europene.

11. (2021-2022) Realizarea unei documentații tehnice (Proiect Tehnic și Execuție) corecte și transparente, în vederea accesării licitației de către consorții internaționale de renume, cu experiența și expertiza necesare.

12. (imediat) Profesionalizarea CNAIR si MT în vederea gestionarii eficiente și pro-active a proiectului de investiție.

13. (imediat) Asumarea de către toate partidele (aflate la guvernare și în opoziție), precum și de instituția Președintelui, a faptului că Autostrada A8 este un proiect de importanță și siguranță națională.

14. (2022-2027/2030) Depunerea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție precum și a fazelor de lucrări în interiorul POIM 2 2021-2027.

Vom urmări constant îndeplinirea acestor pași obligatorii, sper ca măcar în al 12-lea ceas Ministerul Transporturilor să dea dovadă de minimul profesionalism și interes.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Duminică seara voi fi în Piața Victoriei!

Ne vedem acolo câteva zeci de mii de oameni și transmitem mesajul nostru:

NU ne scoateți din Uniunea Europeană!

Alianța 2020 USR PLUS nu stă deoparte. Nu ne lăsăm până când acești trădători de țară se vor retrage.
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook

4 săptămâni în urmă

Iulian Bulai

Astăzi m-am întalnit cu colegii din USR și PLUS Neamț. Ne-am întâlnit pentru a discuta și a acționa pentru o Românie normală.

A fost o întâlnire deosebită. Prima din multele întâlniri care vor schimba România.

Avem oameni foarte frumoși în această echipă care de astăzi vor acționa unitar!

România altfel se construiește zi de zi, nu se visează! Asta facem noi.

Vă așteptăm în echipa noastră!

#alianța2020
#usrplus
... Mai multMai puțin

Vezi pe Facebook