De ce nu se suplimentează numărul de paturi la Secția de Pneumologie a Spitalului Municipal Roman?

19.02.2018

ADRESATĂ: DOAMNEI MINISTRU SORINA PINTEA

                      MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: 29, NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 19.02.2018

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

 

Secția de Penumologie a Spitalului Municipal Roman este supraaglomerată în această perioadă și pacienții stau câte doi în pat din cauza numărului mic de paturi de pe secție. O monitorizare internă efectuată în perioada 16 ianuarie – 15 februarie arată că doar în zilele de 25, 26 și 29 ianuarie 2018 fiecare bolnav a avut patul lui, în rest unii pacienți fiind nevoiți să împartă patul cu alt bolnav.

Totuși, discutăm despre secția de pneumologie și despre o perioadă în care situația epidemiologică a gripei și virozelor respiratorii este precară în țară. Astfel, se creează riscul răspândirii gripei și a virozelor în spital și apariția infecțiilor asociate asistenței medicale, care periclitează grav siguranța pacientului.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Spitalului Municipal Roman, secția de Pneumologie dispune de 10 paturi, insuficiente pentru o unitate medicală care deservește tot municipiul Roman și comunele din jur, respectiv peste 100.000 de oameni. Păstrarea condițiilor actuale de internare pe acest compartiment duce la încălcarea gravă a regimului igienico – sanitar și antiepidemic al secției, a siguranței pacientului sau a confortului hotelier, dar și la acordarea unei asistențe medicale necorespunzătoare pentru fiecare pacient.

În aceste condiții, doamnă ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări și să luați măsurile necesare pentru ca supraaglomerarea din secția de pneumologie a spitalului din Roman să dispară:

  1. De ce nu se suplimentează numărul de paturi de pe secția de Pneumologie a Spitalului Municipal Roman?
  2. Care sunt condițiile necesare de îndeplinit pentru ca numărul de paturi de pe secția menționată să corespundă urgent necesităților Spitalului Municipal Roman?

 

Vă rugăm să ne trimiteți un raspuns în scris pe adresa:

Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

În atenția domnului deputat Iulian Bulai

 

19.02.2018                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ