Despre mine

Numele meu este Iulian Bulai. Am 30 ani, sunt căsătorit şi am un copil. Sunt de profesie artist cu specializare în diplomaţie culturală şi relaţii internaționale.

Dupa terminarea liceului, am petrecut mai bine de 8 ani în străinătate, timp în care am acumulat o vastă experienţă academică şi profesională în domenii precum: relaţii internaţionale, arte vizuale, diplomaţie culturală şi limbi străine. Deşi departe de România, întodeauna am lucrat asiduu la crearea de punţi socio-culturale între comunitaţile din ţările unde am locuit şi comunitatea de acasă. Am făcut publicitate pozitivă României şi în special judeţului Neamţ şi am contribuit inclusiv la atragerea de fonduri din străinătate pentru susţinerea unor proiecte ce vizează persoanele defavorizate din zona Romanului.

În anul 2016 am luat decizia de a mă implica activ în viaţa politică din România. Acest domeniu m-a interesat mult în ultimii ani, dar niciodată nu am fost motivat îndeajuns pentru a-mi asuma responsabilităţi şi obiective în acest sens. Dacă până atunci am fost doar un cetăţean cu un spirit civic dezvoltat, în 2016 mi-am dat seama că nu e de ajuns doar să critic şi să fiu nemulţumit de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Pentru a vedea o schimbare reală în România, ţara are nevoie de o implicare activă a tuturor cetăţenilor săi, mai ales a celor tineri.

Prima experiență politică mi-a adus mari satisfacții, patru membri ai echipei mele fiind acum consilieri locali în comuna Tămășeni.

Am ales să mă implic în continuare și am găsit în USR ceea ce oamenii mi-au spus, la campania pentru locale, că vor de la oamenii politici: integritate, transparență și competență.