Despre mine

Numele meu este Iulian Bulai. Am 34 ani, sunt căsătorit şi am doi copii. Sunt de profesie artist și am o specializare în diplomaţie culturală şi relaţii internaționale.

Dupa terminarea liceului, am petrecut mai bine de 8 ani în străinătate, timp în care am acumulat o vastă experienţă academică şi profesională în domenii precum: relaţii internaţionale, arte vizuale, diplomaţie culturală şi limbi străine. Deşi departe de România, întotdeauna am lucrat asiduu la crearea de punţi socio-culturale între comunităţile din ţările unde am locuit şi comunitatea de acasă. Am făcut publicitate pozitivă României şi în special judeţului Neamţ şi am contribuit inclusiv la atragerea de fonduri din străinătate pentru susţinerea unor proiecte ce vizează persoanele defavorizate din zona Romanului.

În anul 2016 am luat decizia de a mă implica activ în viaţa politică din România. Acest domeniu m-a interesat mult în ultimii ani, dar niciodată nu am fost motivat îndeajuns pentru a-mi asuma responsabilităţi şi obiective în acest sens. Dacă până atunci am fost doar un cetăţean cu un spirit civic dezvoltat, în 2016 mi-am dat seama că nu e de ajuns doar să critic şi să fiu nemulţumit de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Pentru a vedea o schimbare reală în România, ţara are nevoie de o implicare activă a tuturor cetăţenilor săi, mai ales a celor tineri.

Prima experiență politică mi-a adus mari satisfacții, patru membri ai echipei mele reușind la acea vreme să devină consilieri locali în comuna Tămășeni.

Am ales să mă implic în continuare și, în vara anului 2016, am găsit în USR ceea ce oamenii mi-au spus, la campania pentru locale, că vor de la oamenii politici: integritate, transparență și competență.

La alegerile parlamentare din 2016 am reușit să obțin primul mandat de parlamentar. Toată activitatea parlamentară a acestui mandat alături de alte activități pot fi consultate în rapoartele de activitate publicate în această perioadă:

La alegerile parlamentare din decembrie 2020 am reușit să obțin al doilea mandat de deputat și, ca urmare a negocierilor politice, am fost desemnat drept președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. De asemenea, mai sunt membru al Comisiei pentru afaceri europene și membru în delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.