Deputatul Iulian Bulai, interpelare în Parlament în urma articolului privind copiii închiriați pentru cerșit în Piatra-Neamț – ziarpiatraneamt.ro

06.09.2017

Articolul apărut pe ziarpiatraneamt.ro, Copii închiriați pentru cerșetorie. Se întâmplă la Piatra-Neamț , are ecouri în Parlamentul României. Prin vocea deputatului Iulian Bulai, situația de la Neamț a fost adusă la cunoștința membrilor Parlamentului printr-o interpelare.

„Potrivit articolului „Copii închiriați pentru cerșetorie. Se întâmplă în Piatra Neamț”, publicat pe data de 2 septembrie pe portalul de știri www.ziarpiatraneamt.ro, închirierea copiilor pentru activități de cerșetorie ar fi deja un fenomen în orașul reședință de județ Piatra-Neamț. Detaliile din articol sunt de domeniul unor scenarii de filme dramatice, iar autoritățile par a fi depășite. Aștept să văd care sunt instituțiile care ar trebui să se implice în stoparea acestui fenomen și ce rol joacă DGASPC Neamț.”, scrie deputatul Iulian Bulai pe pagina sa de socializare.

Ne bucură să vedem că aleșii locali se autosesizează și încearcă prin pârghiile de care dispun să găsească soluții la problemele din județul Neamț. Chiar dacă aceste reacții au apărut destul de târziu, comparativ cu amploarea și gravitatea fenomenului, e mai bine mai târziu decât niciodată. Așteptăm cu interes reacții și din partea instituțiilor abilitate în vederea eradicării fenomenului.

Articolul integral, aici