Gândaci care mişună în paturile bebeluşilor la Spitalul Judeţean Neamţ.

05.04.2017

 

ADRESĂ: DOMNULUI MINISTRU FLORIAN-DOREL BODOG

                   MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

 

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: 29, NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 03.04.2017

 

OBIECTUL INTERPELĂRII: GÂNDACI CARE MIŞUNĂ ÎN PATURILE BEBELUŞILOR LA SPITATUL JUDEȚEAN NEAMȚ

 

STIMATE DOMNULE MINISTRU,

 

Mai multe anchete jurnalistice au arătat condițiile inumane din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Neamț și o să vă redau o parte din declarațiile oferite de părinți televiziunilor. După publicarea acestor informații, inclusiv eu am primit, la cabinetul parlamentar, sesizări și întrebări cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru ca și copilașii nemțeni să aibă parte de condiții medicale  moderne.

„Caloriferul, oribil. Pe jos colcăie gândacii. Şi mobilierul… în care se presupune că ar trebui să punem mâncare”, declarația unui părinte al cărui copil a fost internat în respectiva secție.

„Uite ce condiţii sunt pe aici. Gândacii se urcă pe pereți prin saloane. Aţi văzut? Am văzut că s-a urcat aseară. Am omorât vreo trei gândaci pe jos, dar se urcă pe pereţi”, declară un alt părinte.

„Mi-e frică, trag patul noaptea de lângă perete temându-mă că o să mai apară şi să nu mă trezesc cu ei în pat”, spune o altă mămică. „Mai ales pentru bebeluşi de câteva luni e periculos. Mulţi microbi, vii cu o boală şi te duci cu zece acasă”, adaugă mama altui copil.

 

Sunt doar câteva din declarațiile părinților care au stat alături de copiii lor bolnavi la Spitalul Județean Neamț. Consider că aceste condiții încalcă Constituția României și Legea 272/2004 cu privire la drepturile copilului și în acest sens vă rog să luați de urgență măsurile corespunzătoare pentru a oferi condiții decente copiilor internați în respectiva unitate sanitară.

Având în vedere cele relatate mai sus vă rog să-mi răspundeți la o serie de întrebări, pentru a mă deplasa la fața locului și a urmări în detaliu măsurile luate, după cum urmează:

 

1) Care sunt măsurile luate în vederea asigurării și garantării unui climat decent în unitatea sanitară mai sus menționată?

2) Cine este responsabil de situația de la secția de pediatrie și care sunt măsurile luate în acest sens de Ministerul Sănătății?

3) Când a efectuat Ministerul Sănătății prin angajații săi ultima oară un control la unitatea sanitară menționată și care au fost concluziile acelui control?

Vă rugăm să ne trimiteți un raspuns în scris pe adresa Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti, în atenția domnului deputat Iulian Bulai, dar și pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro.

 

 

                     03.04.2017                                                         Cu deosebită considerație,

                                                                                                       IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

Raspunsul primit se poate consulta aici.