Lipsa unui pod peste Siret între localităţile Rotunda şi Tămăşeni.

02.06.2017

 

INTERPELARE

 

ADRESĂ: DOAMNEI MINISTRU ADRIANA PETCU

                   MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR

 

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 29.05.2017

 

OBIECTUL INTERPELĂRII: LIPSA UNUI POD PESTE SIRET ÎNTRE LOCALITĂȚILE ROTUNDA ȘI TĂMĂȘENI

 

 

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

 

Sunt zeci de ani de când cetățenii a două localități din județul Neamț, Rotunda și Tămășeni, se confruntă cu o problemă care nu a reușit să fie rezolvată până în prezent: lipsa unui pod care să le permită trecerea dintr-un sat în altul gratuit. Spun gratuit pentru că într-un anume loc există un pod vechi de pontoane construit de un bătrân, dar pe care nu se poate trece fără să plătești o taxă către urmașii celui care a construit podul.

Taxele sunt de 4 lei trecerea pe jos/cu bicicleta dus – întors sau 8 lei cu mașina. Sunt multe cazuri în care locuitori ai celor două sate s-au căsătorit și au rude în ambele sate, astfel că sunt nevoiți să facă des acest drum. Pentru a folosi calea rutieră trebuie înconjurat 10-15 km.

Da, este o situație care există în anul 2017! Nu pot să cred că nu există o soluție pentru a se construi un pod, fie el și de pontoane, pentru ca cetățenii să poată ajunge repede în cele două sate. Este identificat și locul perfect pentru construirea unui pod, în apropierea Bazarului din Tămășeni, unde oricum vin mulți cetățeni pentru a face cumpărături. Dacă ar exista acest pod, ar fi și mai mulți cei interesați și astfel ar ajuta la dezvoltarea zonei.

Am avut întâlniri cu reprezentanți locali ai Administrației Bazinele Siret, dar nu am ajuns la o concluzie care să le dea speranțe locuitorilor celor două localități.

Astfel, doamnă ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

 

  1. Care sunt pașii de urmat de cetățenii celor două comune/unitățile administrativ teritoriale implicate pentru a obține fondurile necesare construirii unui pod?
  2. În ce condiții Administrația Bazinală de Apă Siret ar putea iniția demersuri pentru a fi efectuat un studiu de fezabilitate privind costurile de realizare a unui pod și posibilitățile de finanțare?

Vă rog să îmi trimiteți un răspuns în scris pe adresa:

Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

În atenția domnului deputat Iulian Bulai; dar și pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro.

 

29.05.2017                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

 

Răspunsul primit se poate consulta aici.