Parlamentarul USR Iulian Bulai a interpelat Ministerul Justiției în cazul jurnalistului Daniel Vinca, devenit ținta unui politician influent

21.09.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

20 septembrie 2018

Deputatul USR Iulian Bulai susține libertatea de expresie a mass – media românești și condamnă orice formă de îngrădire a acesteia, mai ales prin agresarea jurnaliștilor. Parlamentarul nemțean a reacționat la materialele jurnalistice referitoare la posibilul plan de răzbunare în stil mafiot al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, față de jurnalistul Daniel Vinca, după ce acesta ar fi publicat articole dezavantajoase pentru politician. În acest sens, Iulian Bulai a adresat o interpelare ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, în care a expus speța prezentată de instituțiile media nemțene, a solicitat clarificări în privința obligativității procurorilor de a se autosesiza în acest caz și informații despre cazuri asemănătoare.

 

Planul lui Ionel Arsene, așa cum reiese din rechizitoriul procurorilor, ne demonstrează încă o dată cum gândesc acești politicieni fără scrupule și de ce sunt în stare atunci când cineva publică informații despre ei sau despre afacerile lor pe bani publici. Dacă te simți nedreptățit ca politician, de un jurnalist, ai multe metode de a-ți face dreptate, însă violența cu siguranță nu este una dintre ele. Pe lângă acest aspect, Ionel Arsene, deputat la acea vreme, a avut și o încercare de a ataca libertatea de expresie a presei. Din păcate, realitatea ne arată că tot mai mulți politicieni s-au obișnuit să arunce în stânga și în dreapta cu bani, de multe ori publici, pentru a nu se scrie, nu negativ, ci nici măcar imparțial despre ei, iar când cineva nu se conformează pot apărea și astfel de cazuri regretabile și condamnabile”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.