Pe ce criterii au fost numiţi prefectul de Vaslui şi vicepreşedintele ANFP?

20.06.2017

ÎNTREBARE

ADRESATĂ: DOMNULUI SORIN GRINDEANU

                        PRIM-MINISTRUL GUVERNULUI ROMÂNIEI

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: 29, NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 07.06.2017

 

OBIECTUL INTERPELĂRII: PE CE CRITERII AU FOST NUMIȚI PREFECTUL DE VASLUI ȘI VICEPREȘEDINTELE ANFP?

 

STIMATE DOMNULE PRIM – MINISTRU,

 

Instituțiile media din țară au abundat săptămâna trecută în știri referitoare la două numiri controversate, în funcții importante, pe care le-ați făcut dumneavoastră.

Este vorba, în primul rând, de numirea Andreei Maria Arcan Apostol, fiica doamnei senator de Neamț Emilia Arcan, colega dumneavoastră de partid, în funcția de vicepreședinte al ANFP, cu rang de subsecretar de stat, conform actului 432/25.05.2017. Mass media au relatat faptul că experiența profesională a acesteia și tinerețea nu o  recomandă pentru o astfel de funcție.

În al doilea rând, mă refer la numirea tânărului Eduard Popică în funcția de prefect al județului Vaslui. Presa a scris despre relațiile pe care acesta le are în cadrul PSD ca fiind principalul argument pentru primirea acestei funcții, și nu experiența în administrație sau vreo realizare profesională.

Având în vedere aceste informații, vă rog să îmi răspundeți, domnule prim – ministru, la următoarele întrebări:

 

  1. Care au fost criteriile avute în vedere în momentul luării deciziei de a-i numi în funcțiile amintite pe fiecare dintre cei doi tineri?
  2. Au existat mai multe opțiuni pentru ocuparea celor două funcții? Dacă da, care sunt aceste persoane, pentru fiecare caz în parte?

 

Vă mulțumesc și vă rog să îmi trimiteți un raspuns în scris pe adresa Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti, În atenția domnului deputat Iulian Bulai; dar și pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro.

 

07.06.2017                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

 

Răspunsul primit se poate consulta aici