Situaţia doamnei Dr. Mirela Siminel

27.10.2017

 

ÎNTREBARE

 

ADRESĂ: DOAMNEI MINISTRU LIA OLGUȚA VASILESCU

                  MINISTERUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE

 

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: 29, NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 25.10.2017

 

OBIECTUL ÎNTREBĂRII: Situația doamnei Dr. Mirela Siminel

 

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

 

O nouă sesizare de abuz din partea instituțiilor de protecție a ajuns pe biroul meu, motiv pentru care vă înaintez această scrisoare dureroasă a unei mame ce a schimbat viața celor 5 copii abandonați.

Vă redau scrisoarea:

„Sunt Dr. Mirela Siminel, Medicul Sef al Clinicii de Neonatologie al Spitalulu Clinic Municipal Filantropia Craiova și mamă a 5 copii adoptați. Cu respect va expunem, din partea Domnului Girju Alexandru, povestea acestui copil de 650g la nastere, o luptatoare desi nascută din sarcina gemelara, sora decedand la 26 zile.

Suntem o familie (Siminel Petrisor si Mirela) cu 5 copii cu totii adoptati (Ana -Maria, Ciprian, Teodora Nectaria- Maria si Andrei) pentru care averea nu se masoara in capital material, ci uman, respectiv dragostea pentru acesti copii, disponibilitatea deplina pentru a asigura dezvoltarea normala psihoneuromotorie si mai ales afectiva a lor.

In acelasi fel ne-am legat afectiv si de aceasta micuta care in toata perioada grea din spital nu a avut pe nimeni din familie, mai ales mama, care sa o ingrijeasca. Da, personalul nostru medical si-a facut treaba profesional, s-a salvat un copil de 27-28 saptamani si 650g, a crescut pana la 3800g. Perioada a fost lunga, 5 luni  in care copilul recuperat a relationat cu noi, cei din spital si noi cei din familia mea, botezand copilul Constantina (21.05.2017) in regim de urgenta pentru ca ii era viata pusa in pericol. Bratele noastre au înlocuit pentru scurt timp bratele mamei, dar caldura parinteasca nu a simtit-o niciodata!

La momentul la care a fost nevoie am inceput kinetoterapie de recuperare a deficitelor neurologice…. dar totul s-a oprit pentru ca cererea noastra de plasament in familie nu a primit raspuns, in schimb DGASPC Olt a trimis copilul la o asistenta maternala specializata.

Dupa ce am primit transferul fetitelor de la Sp Caracal nimeni nu a mai venit sa intrebe sau sa vada fetitele, despre ce filiatie spune legea ca trebuie sa ai ? Aceea din niste inscrisuri? Unde a fost aceasta filiatie timp de 5 luni?

De ce luptam noi nasii ei? pentru ca intre doua sisteme sau doua judete si niste legi sa nu se piarda sansa unui copil la o viata normala de familie. Timpul pentru un copil in primul an de viata este esential pentru recuperare si dezvoltare. Nu contestam profesionalismul unui asistent maternal dar nu e medic care sa vada la timpul potrivit orice deficit iar acest copil cu prematuritate extrema are foarte multe particularitati. Despre acest lucru este vorba despre sansa ei de a avea si  o familie si un medic langa ea permanent.

Am avut o discutie la DGASPC Dolj in vederea plasamentului dar depindea cazul de Olt desi copilul era spitalizat in Dolj.

Am depus cererea de plasament familial, actele doveditoare ale botezului, actele privind starea copilului de sanatate la DGASPC OLT cu numarul de ordine pe care il atasam. Toate actele necesare la dosar le atasam in copie.

Ne permitem sa atasam cateva fotografii dragi noua,​​ care arata un copil inca in cautare de ceva ce va gasi destul de tarziu: dragostea familiei.

Va multumim pentru timpul acordat si pentru disponibilitatea dumneavoastra!

Cu stima,

Familia Siminel”, potrivit scrisorii trimise către biroul parlamentar.

Luând în considerare cele semnalate în sesizare, doamnă ministru, vă rog să-mi răspundeți la următoarea întrebare:

Care sunt pașii pe care familia Siminel trebuie să îi (mai) urmeze pentru a reuși să definitiveze procesul de adopție, având în vedere că are dosarul complet?

 

Vă rugăm să ne trimiteți un răspuns în scris pe adresa:

Palatul Parlamentului, str. Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

În atenția domnului deputat Iulian Bulai

 

25.10.2017                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

 

Răspunsul primit se poate consulta aici.