Amendamentele USR pentru județul Neamț, neinteresante pentru Guvernul Grindeanu

08.02.2017

A trecut numai o săptămână de la debutul sesiunii parlamentare, dar am luat deja parte la un număr semnificativ de activități în Camera Deputaților. A fost o săptămână plină de evenimente, majoritatea strâns legate de două subiecte publice de un real interes național: votarea proiectelor bugetului de stat și al bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 și OUG 13/2017, prin care Guvernul PSD a încercat, mișelește, să își scape liderii politici de dosarele penale.

În calitate de parlamentar USR Neamț, am depus șapte amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2017 prin care am solicitat alocarea unor sume de bani pentru diferite proiecte, fie că acestea țin strict de județul Neamț, fie că urmăresc acțiuni cu impact la nivel național. Din păcate, niciunul dintre aceste amendamente nu au fost luate în seamă, cum s-a întâmplat de altfel cu aproape toate amendamentele venite din partea parlamentarilor din partidele de opoziție. Toate aceste amendamente le puteți găsi în documentul pdf pe care îl atașez aici – Iulian Bulai – amendamente.

În privința celui de-al doilea punct, m-am alăturat sutelor de mii de oameni deranjați de metoda  mafiotă aleasă de membrii Cabinetului Grindeanu pentru adoptarea Ordonanței de Urgență care îi scapă de închisoare pe politicienii penali. Am empatizat din primul moment cu oamenii care au ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile obținute la Revoluție și am participat la proteste. De asemenea, în Parlament, am protestat împotriva liderilor și miniștrilor PSD care, deși  aveau toate argumentele împotriva lor, persistau în minciună considerând că planul le va ieși. Iată că în cele din urmă au recunoscut că au greșit și că au încercat să îi înșele pe români. Noaptea, ca hoții!

Ziua de ieri, 6 februarie, a venit cu o altă surpriză. Deși Camera Deputaților dispune de un sistem electronic de vot care contorizează instantaneu votul fiecărui deputat și le permite cetățenilor să vizualizeze pe site-ul Camerei cum a votat fiecare parlamentar, liderii PSD aleg să apeleze la procedura de votare prin ridicare de mână. Președinții de ședințe dau verdictul în privința numărării voturilor în mai puțin de cinci secunde, este inimaginabil cum mimează acești oameni democrația. Lucrez la formularea unor întrebări pe care le voi trimite către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, prin care să aflu care sunt motivele pentru care nu se folosește acest sistem de vot. După aflarea acestui răspuns, iau în calcul și alte demersuri pentru a vedea cine este responsabil pentru luarea acestei decizii.

Au trecut abia șapte zile din prima sesiune parlamentară și sunt hotărât că nu voi da înapoi. Am promis transparență în privința exercitării acestui mandat de parlamentar și nu renunț la această idee. Voi continua să îmi prezint activitatea parlamentară și să lupt împotriva abuzurilor. Sunt conștient, de asemenea, că sunt predispus și la greșeli, pentru că a greși e omenește, dar vă pot asigura de un singur lucru, că toate acțiunile mele ca parlamentar au doar scopul de a servi interesului public al cetățenilor care mi-au oferit această onoare de a fi parlamentar. Mergem înainte!