Deputatul USR Iulian Bulai condamnă modul în care președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, îi tratează pe locuitorii județului

02.03.2017

Președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, confundă județul pe care a fost ales să îl conducă nepărtinitor cu ograda proprie. Repartizarea sumelor defalcate din TVA și impozitul pe venit arată din nou că, pentru PSD, administrația publică și politica nu au o linie delimitativă. Astfel, primăriile conduse de primari social democrați (48,73% din populația județului) au primit peste 81% din totalul sumelor distribuite, în timp ce comunele conduse de primari PNL (46,75% din populația județului) au primit doar 14,10% din sume.

Sunt de-a dreptul de revoltat de modul în care președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, a înțeles să îi trateze pe cetățenii județului. Alocarea cotelor defalcate din TVA și din impozitul pe venit reliefează o lipsă de respect față de cetățenii județului Neamț care au ”ghinionul” de a locui în unități administrativ teritoriale conduse de primari care au un carnet de partid pe care nu scrie PSD. Acest mod de a privi lucrurile arată o superficialitate a actualei conduceri a Consiliului Județean Neamț, dar și a președintelui PSD Neamț. Este un mod de acțiune simplist și un semnal că membrii PSD din localități cu primari de altă culoare ori simpatizanții PSD din aceste comunități nu merită atenția președintelui Ionel Arsene.

„Cireașa de pe tort” o reprezintă, însă, alocarea a nu mai puțin de 1.000.000 lei către orașul Târgu Neamț, adică exact către localitatea în care domnul Arsene a locuit o mare perioadă de timp. Nu neg nevoia comunităților care au primit aceste sume, dar lipsa de proporționalitate este foarte clară și nu poate fi contestată. Mai mult, conform unei adrese a Administrației Finanțelor Publice Neamț, doar șase unități administrativ-teritoriale au arierate și alte două au împrumuturi. Iar orașul Tîrgu Neamț – care a primit 1.000.000 lei – și comuna Oniceni – care a primit 900.000 lei – nu figurează pe această listă!

Voi fi foarte atent la ceea ce se va întâmpla cu sumele alocate și, în același timp, voi face toate demersurile posibile pentru ca astfel de alocări să se realizeze, pe viitor, după criterii obiective și nu în funcție de culoarea politică.

În linkul următor se găsesc sumele distribuite de CJ Neamț unităților administrativ teritoriale din județ.

extracted_suplimentare februarie 2017