Timpi mari de aştepatare la proba practică pentru obţinerea permisului auto

15.03.2018

INTERPELARE

 

ADRESATĂ: DOAMNEI CARMEN DAN

                      MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: 29, NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 12.03.2018

 

OBIECTUL INTERPELĂRII: TIMPI MARI DE AȘTEPTARE LA PROBA PRACTICĂ PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI AUTO

 

 

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

 

Încă de la începutul anului 2018, am primit la cabinetul parlamentar și prin intermediul mijloacelor de comunicare online sesizări privind timpii foarte mari de așteptare de la data promovării examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere și data programată pentru examenul practic. Sunt sigur că situația de la nivelul județului Neamț este una care poate fi regăsită în foarte multe dintre județe.

Ultima sesizare vine din partea unui tânăr din Piatra Neamț, care a început școala auto în luna mai a anului trecut și a reușțit să susțină examenul practic o singură dată. Săptămâna trecută a fost să depună dosarul pentru a fi programat pentru a doua oară la examenul auto și programările au ajuns deja în luna iunie, moment în care îi expiră valabilitatea școlii și el trebuie oricum să fie plecat din țară pentru a munci în străinătate.

Este doar un exemplu, doamnă ministru, dar sunt mii de cazuri similare sau mai grave la nivel național și cred că este o situație neplăcută și pentru Serviciile Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, nu doar pentru candidați.

În acest condiții, doamnă ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări și să faceți demersuri pentru ca perioada de așteptare până la susținerea examenului practic pentru obținerea permisului auto să scadă.

  1. Care a fost în 2017 durata medie, la nivel național și pe fiecare județ în parte, a timpului de așteptare pentru ca un candidat să fie programat pentru susținerea examenului auto practic?
  2. Care este în prezent data la care se fac programările pentru susșinerea probei practice a examenului auto în fiecare județ?
  3. Care sunt motivele pentru care sunt întârzieri atât de mari la programarea pentru examenul practic?
  4. Ce măsuri intenționează să ia MAI pentru rezolvarea acestei probleme în perioada imediat următoare?

Vă rugăm să ne trimiteți un raspuns în scris pe adresa:

Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

În atenția domnului deputat Iulian Bulai sau pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro.

 

12.03.2018                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

 

Răspunsul primit se poate consulta aici.