Situaţia drumurilor judeţene DJ208 şi DJ201C.

30.06.2017

INTERPELARE

 

ADRESATĂ: DOAMNEI MINISTRU SEVIL SHHAIDEH

                        MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE, ADMINISTRAȚIEI  PUBLICE ȘI FONDURILOR EUROPENE

DE CĂTRE: DEPUTAT IULIAN BULAI

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ: NEAMȚ

GRUP PARLAMENTAR: USR

ȘEDINȚA CAMEREI DEPUTAȚILOR DIN DATA DE: 26.06.2017

 

OBIECTUL INTERPELĂRII: SITUAȚIA DRUMURILOR JUDEȚENE DJ208 și DJ201C, LIMITE CU JUDEȚUL IAȘI

 

 

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

 

Vreau să vă semnalez o situație aberantă din județul Neamț, din cauza căreia zeci de mii de șoferi sunt nevoiți de ani de zile să parcurgă circa 8-10 kilometri la fiecare cursă. Drumul Județean 208, care face legătura între județele Iași și Neamț, are o porțiune plină de gropi și aproape impracticabilă și care nu a fost asfaltată din cauza unor neînțelegeri între președinții Consiliilor Județene din cele două județe. Este vorba despre o porțiune de peste un kilometru situată de la indicatorul ce delimitează județul Iași până la drumul european E85, intersecția cu DJ207B care permite accesul în comuna Săbăoani, Neamț.

Drumul era plin de gropi și pe porțiunea de la indicatorul de ieșire/intrare din/în județul Iași până la calea ferată din comuna Mircești, dar a fost asfaltat de Consiliul Județean Iași și/sau Primăria comunei Mircești în urmă cu 2-3 ani. Dar, în condițiile în care, autoritățile responsabile din județul Neamț nu au alocat fonduri și nu și-au dat interesul să găsească fonduri pentru a asfalta și această porțiune, toți șoferii sunt nevoiți să apeleze la rute ocolitoare pentru a ajunge la  drumul european, la Roman sau la Pașcani.Asta înseamnă timp pierdut, costuri suplimentare la carburant și, ce e mai grav, obligativitatea de a tranzita comuna Mircești, fie prin satul Iugani, fie prin satul Mircești – cătunul Doi Lei, respectiv creșterea traficului prin zone populate, în condițiile în care acea porțiune se află în câmp.

Totodată, această rută care cuprinde porțiune respectivă de drum este cea mai scurtă pentru a ajunge de la Roman la Pașcani și este dată ca principală de dispozitivele GPS, astfel că mulți șoferi, în special cei care lucrează în transport marfă pe tiruri, ajung pe acest drum și își rup mașinile.

De asemenea, vă fac cunoscută situația unui alt sector de drum județean, DJ 201C pe ruta Adjudeni – Răchiteni – E583 care, dacă ar fi reabilitat, ar decongestiona traficul greu de pe drumul european E583 și ar scurta mult drumul între Roman și Iași.

În aceste condiții, doamnă ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Există vreun proiect privind asfaltarea acestei porțiuni de drum din DJ208?
  2. Când au fost efectuate ultimele lucrări la acest drum între localitatea Mircești și drumul European E85?
  3. Care este situația juridică a acestui drum și cine este responsabil de întreținerea porțiunii dintre localitatea Mircești și drumul european E85?
  4. Când au fost efectuate ultimele lucrări de reabilitare a drumului DJ 201C pe tronsonul dintre Advudeni și E583 viz Răchiteni? Există în planul CJ Neamț vreun proiect de asfaltare a tronsonului respectiv? În caz afirmativ, în ce stadiu se află?

Vă rog să îmi trimiteți un răspuns în scris pe adresa:

Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

În atenția domnului deputat Iulian Bulai; dar și pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro.

 

26.06.2017                                                         Cu deosebită considerație,

IULIAN BULAI

DEPUTAT USR DE NEAMȚ

 

Răspunsul primit se poate consulta aici.